BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.453 %1,05 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,83 %2,34 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE 26 Ülkeden 3 Bin 400 Koşucu Efes Ultra Maraton İle Dünya ...

26 Ülkeden 3 Bin 400 Koşucu Efes Ultra Maraton İle Dünya Mirasını Keşfedecek

Efes Selçuk, 27-29 Mart tarihlerinde Efes Ultra Maraton 2026’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” sloganıyla düzenlenen organizasyona 26 ülkeden 3 bin 400 koşucu katılacak.

0Yorumlar
26 Ülkeden 3 Bin 400 Koşucu Efes Ultra Maraton İle Dünya Mirasını Keşfedecek

Tarih, kültür, doğa ve sporu turizmle buluşturmayı amaçlayan Efes Ultra Maratonu, Limit Sensin ekibi tarafından Efes Selçuk Belediyesi’nin desteğiyle düzenleniyor. Organizasyon öncesinde Selçuk Efes Kent Belleği’nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, başkan yardımcıları, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Kılınç ve Limit Sensin Ekip Koordinatörü Ali Cem Aktaş katıldı.

“DEĞERLERİMİZİ SPORLA TANITMAK İSTİYORUZ”

Limit Sensin Ekip Koordinatörü Ali Cem Aktaş, organizasyonun her geçen yıl büyüdüğünü belirterek; “Bu yıl Efes Ultra Maratonu’nun 9’uncusunu düzenliyoruz. Türkiye’de dağ koşuları arasında katılımcı sayısı bakımından en kalabalık organizasyonlardan biri haline geldik. Şu anda 3 bin 400’ün üzerinde kayıtlı koşucumuz var. ‘Dünya mirasını koşarak keşfet’ sloganıyla hem merak uyandırmayı hem de bölgemizi spor aracılığıyla tanıtmayı hedefliyoruz. Gastronomimizi, kültürümüzü ve tarihi değerlerimizi daha geniş kitlelere anlatmak istiyoruz” dedi.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR PARKUR”

Yarış programı hakkında bilgi veren Aktaş, etkinlik alanının cuma günü Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda kurulacağını belirtti. Uzun etap olan 120 kilometrelik yarışın cumartesi günü saat 07.00’de başlayacağını, 27 kilometrelik etabın ise saat 08.00’de start alacağını ifade eden Aktaş, pazar günü kısa etapların koşulacağını ve saat 12.00’de ödül töreninin düzenleneceğini söyledi.Parkurun eşsiz bir deneyim sunduğunu vurgulayan Aktaş; start noktasının müze önü olduğunu, koşucuların Efes Antik Kenti’nden geçerek Pamucak Sahili’ne ulaşacağını ardından Meryem Ana, Çamlık, Şirince, Belevi ve Keçi Kalesi güzergâhını takip ederek yeniden kent merkezine döneceklerini belirtti. Aktaş, bu rotanın doğal ve tarihi zenginlikleriyle dünyada benzeri olmayan bir destinasyon sunduğunu ifade etti.Organizasyonun artık geleneksel hale geldiğini söyleyen Aktaş, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sunan Efes Selçuk Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ve organizasyonu sahiplenen kent esnafına teşekkür etti.

“SPOR VE TURİZMİN BULUŞTUĞU BİR HAFTA SONU”

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Kılınç ise organizasyonun, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Atletizm Federasyonu, Kaymakamlık ve belediyenin katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirterek tüm katılımcılara başarılı ve keyifli bir yarış diledi.

“KENTİMİZE VE ESNAFIMIZA DEĞER KATIYOR”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, organizasyonun kentin tanıtımı ve yerel ekonomi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Sengel; “Efes Selçuk’u adım adım keşfetmeyi sağlayan ve ‘Limit Sensin’ sloganını gerçek anlamda yansıtan bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dokuz yıllık süreçte, koşucuların yalnızca yarışmadığı; aynı zamanda bu kadim toprakları deneyimlediği güçlü bir bütünlük oluştu. Bu yıl sporcuların aileleriyle birlikte 5-6 bin kişiyi ilçemizde ağırlayacağız. Bu durum hem esnafımıza hem de kentimizin tanıtımına önemli katkı sağlıyor” dedi.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kaymakamlık, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile belediye çalışanlarına teşekkür ederek Efes Ultra Maraton 2026’nın hayırlı olmasını diledi.6K, 12K, 27K, 42K, 61K ve 120K olmak üzere toplam 6 parkurda düzenlenecek Efes Ultra Maraton 2026 programı ile ilgili ayrıntılı bilgi organizasyonun https://www.efesultra.org/ resmi internet sitesinde yer alıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı, Şehit ve...

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya...

1 saat önce

Tugay-Ünsal arasında billboard krizinde çarpıcı açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 saat önce

Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...

1 saat önce

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...

1 saat önce

İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...

1 saat önce

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...

1 saat önce

Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

20 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

20 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

20 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

20 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

20 saat önce