Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’na geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına geleneksel hale getirdiği Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’nu bu yıl 31. kez gerçekleştirecek.
9 Kasım Pazar saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan başlayacak koşu, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda final yapacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Büyük Önderimiz Atatürk’e bağlılığımızı simgeleyen geleneksel koşumuza ve ödül törenimize herkesi bekliyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin anısına düzenlenen “31. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” için geri sayım başladı. Yüzlerce Atatürk sevdalısını bir araya getirecek koşu, 9 Kasım Pazar günü saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan start alacak. 4 kilometrelik koşuda; sahil, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi takip edilerek Zübeyde Hanım Kabri'ne ulaşılacak.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK
Dodo Pizza, Merve Albayrak Endüstriyel Reklam Çözümleri, Pin Drinks, Sütaş, Can Hastanesi, Mavibahçe Alışveriş Merkezi, Sports International, Veni Vidi Göz desteğiyle düzenlenen koşunun bitiminde, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı önünde ödül töreni yapılacak. Saat 10.15’te başlayacak törende, yarışı tamamlayan tüm sporculara anı madalyası, dereceye girenlere kupaları takdim edilecek. Ayrıca, genel klasmanda kadın ve erkeklerde ilk üçte yer alanlara ise ödül verilecek. Birinciye 2 ay, ikinciye 1 ay, üçüncüye ise 15 günlük Sports International üyeliği hediye edilecek.
KARŞIYAKA’NIN EN ANLAMLI GELENEĞİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlediğimiz Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, Karşıyakamızın en anlamlı geleneklerinden biri haline geldi. Her yıl çok sayıda yurttaşımızın katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, Atatürk’e olan sevgi ve minnettarlığımızın en güçlü ifadesidir. Atamızın ilke ve devrimlerine sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerini yaşatan bir Karşıyaka olarak; her adımda O’na ve bizlere emanet ettiği değerlere olan bağlılığımızı gösteriyoruz. Tüm yurttaşlarımızı, bu anlamlı günde birlik ve saygı duygularıyla koşumuza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
32. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’na kayıtlar başladı!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün anısına geleneksel hale getirdiği “Ata’dan Ana’ya...
Yıldız golcü için geri sayım! Galatasaray’da Osimhen...
Galatasaray’da sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Victor Osimhen’in dönüşü için...
Konak Belediye Başkanlığı Koşusu’nu Treasure Island kazandı
Konak Belediye Başkanlığı Koşusu, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda heyecan dolu anlar yaşattı.
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...