BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.453 %1,05 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,83 %2,34 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Balatçık’ta yağmur suyu sorununa kalıcı çözüm

Balatçık’ta yağmur suyu sorununa kalıcı çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Balatçık Mahallesi’nde şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırıyor.

0Yorumlar
Balatçık’ta yağmur suyu sorununa kalıcı çözüm

Balatçık’ta 350 milyon liraya mal olacak ayrıştırma projesi kapsamında 13 kilometre yağmur suyu hattı ile 3 kilometre atık su hattı inşa ediliyor.İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yürütülen yağmur suyu ve atık su ayrıştırma projesiyle, yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarına karşı kalıcı bir altyapı çözümü hayata geçiriliyor. Etaplar halinde sürdürülen ve toplam 350 milyon liralık yatırımı kapsayan proje kapsamında 13 kilometre yağmur suyu hattı ile 3 kilometre atık su hattı inşa ediliyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Balatçık Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşanan altyapı kaynaklı sorunların büyük ölçüde ortadan kaldırılması, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemlerinin ayrıştırılmasıyla altyapı güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

Anadolu Caddesi etabı tamamlandı

İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevli inşaat mühendisi Burcu Kaçar, Balatçık Mahallesi yağmur suyu ve atık su ayrıştırma projesinin Anadolu Caddesi etabının tamamlandığını belirtti. Özellikle “Jandarma Bölgesi” olarak bilinen alanda su baskınları yaşandığını ifade eden Kaçar, “Bu bölgede değişken kotlar nedeniyle yüzey sularını sağlıklı biçimde yönlendirmek mümkün olmuyordu. Yaptığımız imalatlarla yüzey sularını yağmur suyu sistemlerine alarak Balatçık Deresi’ne bağladık. Böylece jandarma bölgesinde yaşanan yağmur suyu problemini çözmüş olacağız” dedi. Balatçık Mahallesi’nin bazı sokaklarında daha önce hiç yağmur suyu hattı bulunmadığını vurgulayan Kaçar, “Bu proje sayesinde birçok noktada sistemi sıfırdan kuruyoruz. Bölgede yalnızca yaklaşık 50 metrelik ve arka sokaklara bağlanan yetersiz bir hat vardı. Anadolu Caddesi üzerinde ise hiç yağmur suyu hattı yoktu. Şu anda daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve kapasitesi yüksek yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

2027 yılında altyapı sistemi tamamlanacak

Kaçar, Balatçık Mahallesi’nin iç kesimlerine doğru çalışmaların genişletileceğini belirterek, özellikle üniversite bölgesi ile kafe ve öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu alanların da projeye dahil edildiğini ifade etti. Hızlı yapılaşma ve artan nüfusla birlikte mevcut yağmur suyu sistemlerinin yetersiz kaldığını söyleyen Kaçar, “Kanalizasyon sistemleri daha önce bölgeye ulaşmıştı ancak yağmur suyu altyapısı eksikti. Şu anda bu eksikliği gideriyoruz. Balatçık Mahallesi genelinde yağmur suyu sorununu neredeyse tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, 2027 yılının ilk çeyreğinde altyapı hattını bölgeye kazandırmak” dedi. Çalışmaların, sahada hem proje sorumluluğu hem de yurttaşların günlük yaşamı gözetilerek sürdürüldüğünü vurgulayan Kaçar, süreç boyunca gösterilen sabır ve anlayış için vatandaşlara teşekkür etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı, Şehit ve...

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya...

1 saat önce

Tugay-Ünsal arasında billboard krizinde çarpıcı açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 saat önce

Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...

1 saat önce

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...

1 saat önce

İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...

1 saat önce

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...

1 saat önce

Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

20 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

20 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

20 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

20 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

20 saat önce