Başkan Ünsal: Geleceği gençlerle birlikte inşa edeceğiz
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “4. Öğrenci Yaz Okulu”, üç haftalık maratonun ardından törenle sona erdi.
“Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” temalı eğitim programıyla mesleki becerilerini geliştiren öğrenciler, ilçedeki kamusal alanlar için de yaratıcı tasarımlar ortaya koydu. Başkan Yıldız Ünsal “Yaz Okulumuz, yalnızca bir eğitim programı değil; aynı zamanda kentimizin kamusal alanlarına dair ortak hayallerimizin filizlendiği bir platform oldu. Katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, üniversitelerin kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi alan gençler için bu yıl dördüncü kez “Öğrenci Yaz Okulu” düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen üç haftalık eğitime farklı üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı ve şehir planlama bölümlerinden 22 öğrenci katıldı. “Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” temalı programda, alanlarında uzman isimlerle bir araya gelen öğrenciler; seminerler, atölyeler ve saha çalışmalarıyla mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
ÜÇ MAHALLEDE ÇALIŞMA YAPILDI
Donanmacı, İmbatlı ve Şemikler mahallelerinde belirlenen kentsel boşlukların yaşayan mekanlara dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürütüldü. Öğrenciler, bu hedef doğrultusunda disiplinler arası çalışmalarla kamusal alanların kimliğini ve dayanıklılığını güçlendirmeye yönelik öneriler geliştirdi. Program boyunca mekânsal kimlik ve hafızayı güçlendirmeye, dirençli kentler için peyzaj stratejileri oluşturmaya da odaklanıldı. Üç haftalık eğitim program, Çatı Bostanlı’de düzenlenen törenle sona erdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, belediye bürokratları, akademisyenler ve meslek odalarından temsilcilerin katıldığı törende kürsüye çıkan öğrenciler, yaptıkları çalışmalara dair sunumlar gerçekleştirdi. Ayrıca, önümüzdeki günlerde Galeri Alt’ta açılacak sergiyle gençlerin çalışmaları Karşıyakalılar ile paylaşılacak.
“GENÇLER BİZE İLHAM OLACAK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Bugün burada, Karşıyaka’nın geleceğine ışık tutan bir yolculuğun son durağında buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Dördüncü kez düzenlediğimiz Öğrenci Yaz Okulu, yalnızca bir eğitim programı değil; aynı zamanda kentimizin kamusal alanlarına dair ortak hayallerimizin filizlendiği bir platform oldu. Siz gençlerin yaratıcı gücü, disiplinler arası bakış açısı ve sahaya taşıdığı vizyon bizlere umut verdi. Üç hafta boyunca yürüttüğünüz çalışmalar, Karşıyaka’nın mekânsal dönüşümüne ilham olacak nitelikte. Her bir öneriniz, kentimizin daha yaşanabilir, daha kapsayıcı bir geleceğe doğru ilerlemesinde yol gösterici olacak. Bu süreci mümkün kılan tüm üniversitelerimize ve meslek odalarımıza teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü siz gençlere borçluyuz. Çünkü biz biliyoruz ki; her değişimin gerçek mimarı sizlersiniz. Karşıyaka Belediyesi olarak, gençlerin fikirlerine kulak vermeye, birlikte üretmeye ve hayal ettiğimiz Karşıyaka’yı sizlerle inşa etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
KARGEM’li gençlerden Başkan Ünsal’a teşekkür ziyareti
KARGEM çatısı altında üniversite sınavına hazırlanan ve hayallerindeki bölümlere yerleşen...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Başkan Ünsal’dan “Zabıta Haftası” ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...