BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Belevi’de Cumhuriyet Coşkusu: “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşası...

Belevi’de Cumhuriyet Coşkusu: “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Cumhuriyet Her Yerde” sloganıyla kentin dört bir yanında düzenlediği etkinlikler kapsamında, Efes Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

0Yorumlar
Belevi’de Cumhuriyet Coşkusu: “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

Tire Belediyesi Armoni Bandosu’nun seslendirdiği marşlarla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

“CUMHURİYETİMİZİN 102. YILI KUTLU OLSUN”

Belevi Mahallesi Muhtarı Doğan Dönmez, yaptığı konuşmada;“Bu özel günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SENGEL: “CUMHURİYETİN DEVRİMLERİNİ YAŞATMAYA SÖZ VERİYORUZ”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin düzenlenmesine sunmuş olduğu katkılardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cemil Tugay’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Ülke olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Ekonomik buhran bir yanda, çevremizdeki savaşlar, adaletsizlikler, hukukun üstünlüğünün değil üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bugün burada bir kadın belediye başkanı olarak bulunuyorsam, herkes biliyor ki, bu Cumhuriyet devrimlerinin eseridir. Kız çocuklarımız rahatça okula gidebiliyorsa, özgürce eğitim alabiliyorsa, bağımsızlığımızın değerini vurgulayabiliyorsak, adalet kelimesini yüksek sesle söyleyebiliyorsak, demokrasiye sahip çıkabiliyorsak; bu Cumhuriyet sayesindedir. O yüzden hep birlikte diyoruz ki: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın bağımsızlığımız! Sonsuza kadar Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TUGAY: “CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise Cumhuriyet Bayramı’nı İzmir’in dört bir yanında coşkuyla kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İzmir’in hem Türkiye’nin kurtuluşunun hem de Cumhuriyetin kuruluşunun kenti olduğunu vurgulayan Başkan Tugay; “İzmirlilerin babaları, dedeleri bu topraklarda düşmanla yiğitçe savaşmışlardır. Bu nedenle İzmirli olmakla gurur duyarız. Atatürk, milletinin onuru için demokrasiyi armağan etti ve herkesi eşit vatandaş olarak kabul etti. O yüzden Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bizlere düşen görev, devraldığımız bu büyük mirası korumak ve bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde teslim etmektir” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Muhtarlar Korosu Türk ve halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı etkinlikte, çocuklar için hazırlanan özel gösteriler de büyük ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler, 29 Ekim Salı günü saat 18.00’de İstasyon Meydanı’ndaki çocuk etkinlikleriyle, 19.23’teki Fener Alayı ve 21.00’de gerçekleşecek Efes Selçuk Belediye Orkestrası Konseri ile devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

8 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

9 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

9 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

9 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

9 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

9 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

9 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

9 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

9 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

9 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

9 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

9 saat önce