Bornova Belediyesi’nden İzmir’de bir ilk
Bornova Belediyesi, Mustafa Kemal Caddesi’nde altyapı çalışmalarının ardından asfalt ve kaldırım düzenlemelerine başlarken, İzmir’de ilk kez bordür makinesi kullandı.
Saatte 100 metre bordür döşeyen makine işçilik maliyetlerini üçte bire indiriyor. Başkan Ömer Eşki, çalışmaları yerinde inceleyerek makinenin ürettiği ilk bordüre nazar boncuğu yerleştirdi.
İşçilik maliyetini üçte bire indiriyor
Bornova Belediyesi, ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Mustafa Kemal Caddesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölümlerde asfaltlama ve kaldırım düzenlemelerine başladı. Çalışmalarda, İzmir’de ilk defa bordür makinesi kullanılarak hem zamandan hem de işçilik maliyetlerinden büyük tasarruf sağlanıyor.
Saatte 100 metre bordür döşeniyor
Yeni sistem sayesinde bordür döşemede işçilik ve maliyet üç kat azaldı, zamandan da önemli ölçüde tasarruf ediliyor. Makine saatte 100 metre bordür döşeyebiliyor.Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgili bürokratlar ve birim sorumluları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Bordür makinesinin kullanıldığı ilk anda dökülen beton içine bir nazar boncuğu yerleştiren Başkan Eşki, “Bornova’mıza hayırlı olsun” mesajı verdi.
Başkan Eşki: “Bizi çok rahatlatacak bir sistem”
Çalışmaları değerlendiren Başkan Eşki şunları söyledi: “Mustafa Kemal Caddesi’nde Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Okulu’nun önündeyiz. İzmir’de bir ilk olan bordür makinemizi ilk defa burada deniyoruz. Bizi iş gücü olarak çok rahatlatacak, fazla personel ihtiyacını ortadan kaldıracak ve çok hızlandıracak bir sisteme geçiyoruz. Bordür makinemiz kendi kendine çok hızlı bir şekilde yol alıyor. Çok kısa sürede uzun mesafeleri burada hayata geçirebiliyoruz. Biz de makinemizin ürettiği ilk bordüre bir nazar boncuğu takıyoruz. Burada kalıcı olacak. Bornova’mıza hayırlı olsun.
”Mustafa Kemal Caddesi bambaşka bir görünüme kavuşacak
Çalışmalar tamamlandığında Mustafa Kemal Caddesi, modern yol, kaldırımlar ve otopark alanları ile bambaşka bir görünüme kavuşacak. Yolun iki yanında otopark cepleri oluşturulacak. Trafik, gidiş ve geliş olmak üzere iki şerit halinde akacak. Sökülen demirlerin yerine ateş tuğlasından örülü orta refüj yapılacak. Refüjde dekoratif orta aydınlatma direkleri yer alacak ve peyzaj düzenlemeleri ile cadde modern bir görünüme kavuşacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk Belediyesi’nden üniversiteli gençlere ilk...
Efes Selçuk Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) kazanarak bu yıl üniversite...
Bornova Muhtarlar Akademisi’nden anlamlı final
Bornova’daki kurumların iş birliğinde yürütülen Bornova Muhtarlar Akademisi kapsamında...
Bornova’da yerelden güçlü yönetişim
Bornova Belediyesi, Bornova Kaymakamlığı, Yaşar Üniversitesi ve Bornova Muhtarlar Derneği...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...