Bornova’da Kadir Gecesi’nde büyük iftar buluşması
Bornova Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Bornova Büyükpark’ta yaklaşık 2500 Bornovalının katılımıyla iftar programı düzenledi.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, orucunu vatandaşlarla birlikte açarak dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan acı ve zulümlerin de sona ermesini temenni etti.
İftar programına CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Oğuzhan Yar, Saadet Partisi Bornova İlçe Başkanı Oktay Karaçelik, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Bornovalı katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programı, semazen gösterisiyle daha da anlam kazandı.
Eşki : “Bu mübarek gecede sizlerle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
İftarın ardından konuşan Başkan Ömer Eşki, Kadir Gecesi’nin önemine değinerek ‘’Sevgili Bornovalılar, hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun. Bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece. Bu mübarek gecede sizlerle aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz, dilerim hep beraber bayramı da karşılarız ve seneye yine burada iftarımızı beraber açarız. Ve dilerim dünya şu anda içinde bulunduğu durumdan çok daha adil, çok daha güzel, çok daha yaşanılabilir bir hal alır.” diyerek duygularını dile getirdi.
Dünyadaki acıların son bulmasını diledi
Konuşmasında dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan acı ve zulümlere de değinen Başkan Eşki, daha adil ve huzurlu bir dünya temennisinde bulundu. Eşki, “Dünyanın her yerinde acı ve mezalim inşallah son bulur. Ülkemizde maalesef hepimizin bildiği gibi üretim ve ekonomi son derece zayıflamışken hâlâ ayakta duran bir sosyal yapı var. Bu yapının ayakta kalmasının sebebi de ismi konmamış kayıt dışı bir iyilik yapma alışkanlığıdır.” diye konuştu.
Toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti
Toplumun ayakta kalmasında insanların birbirine sahip çıkmasının büyük rol oynadığını belirten Başkan Eşki, bu dayanışma kültürünün önemine vurgu yaptı. “Hâlâ bu topraklarda birileri ülkesini, insanlığı sevdiği için bu topraklara katkı yapmaya ve birbirine sahip çıkmaya çalışıyor. Ümit ederim ki buna ihtiyaç kalmadan gerçekten toplanan vergilerimizle adaletli ve sosyal bir devlet yapısını hep beraber kurar. Kimsesizlerin kimsesi olan bir devletle çok yakında yeniden buluşuruz diye ümit ediyorum.
”Adalet ve güçlü bir sosyal devlet vurgusu
Konuşmasının sonunda adalet, dayanışma ve sosyal devlet anlayışına vurgu yapan Başkan Eşki, Kadir Gecesi’nin bu yöndeki umutları güçlendirmesini temenni ederek, “Hala bu topraklarda birileri ülkesini, insanlığı sevdiği için bu topraklara katkı yapmaya ve birbirine sahip çıkmaya çalışıyor. Ümit ederim ki buna ihtiyaç kalmadan gerçekten toplanan vergilerimizle adaletli ve sosyal bir devlet yapısını hep beraber kurar. Kimsesizlerin kimsesi olan bir devletle çok yakında yeniden buluşuruz diye ümit ediyorum. Dilerim bu gecenin mübarekliğinde, bu topraklarda mazlumun hakkını yiyen mağdurun ahıyla beslenenler en kısa sürede tahtlarından iner ve haklının, mağdurun, mazlumun tekrardan bu ülkede cumhuriyete sahip çıktığı, cumhuriyetin de kimsesizlerin kimsesi olduğu sesi çıkmayanların sesi olduğu günleri hep beraber yaşarız diyorum.’’ diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eyyüp Kadir İnan'dan 2028 seçimleri için mesaj
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 3 Kasım'ın 24. yıl dönümünde...
Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan: ‘’AK Parti...
AK Parti Genel Merkezi’nin Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl...
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...