Büyükpark’ta muhteşem gece
Bornova Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Zafer Konseri, Büyükpark'ta binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Şef Salih Sütoğlu yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu ve usta sanatçı Bedri Ayseli'nin sahne aldığı coşku dolu gecede konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, gençlere ülkeye sahip çıkma çağrısında bulundu.
Milli mücadelenin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'de büyük bir gururla kutlandı. Bornova Belediyesi'nin organizasyonuyla Büyükpark alanında gerçekleştirilen "Zafer Konseri", binlerce İzmirlinin katılımıyla adeta dev bir şölene dönüştü. Ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı hıncahınç dolduran vatandaşlar, zafer ruhunu müzikle harmanlayarak unutulmaz bir gece yaşadı.
Büyükpark'ta bayrak denizi ve türkü şöleni
Konserin ilk bölümünde sahne alan Şef Salih Sütoğlu yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı", "Atımı Bağladım Delikli Taşa" ve "İzmir’in Kavakları" gibi birbirinden değerli kahramanlık türkülerini seslendirdi. Büyükpark'ı dolduran kalabalığın dev bir koro halinde şarkılara eşlik etmesiyle bayram coşkusu zirveye taşındı. Koro performansının ardından sahneyi devralan Türk halk müziğinin efsane ismi Bedri Ayseli, sevilen eserleriyle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. "Sarı Gelin" ve "Suzan Suzi" gibi duygusal parçalarla başlayan müzik ziyafeti, "Mardin Kapı Şen Olur" ve "Erik Dalı" ile hareketli bir atmosfere dönüştü.
Usta sanatçıdan Bornova övgüsü
Sahnede sadece şarkılarıyla değil, samimi sohbetiyle de gönüllere taht kuran Bedri Ayseli, ilçedeki değişime ve güzelleşen kentsel alanlara dikkat çekti. Ayseli, ‘Sağ olsun, var olsun. Gezdim, yapılan güzel işleri gördüm. Kendisini canı gönülden kutluyorum. Başarısı daim olsun inşallah.” dedi.

Başkan Eşki'den gençlere anlamlı çağrı
Sanatçılara plaket takdimi için sahneye çıkan Ömer Eşki, Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yaparak "Ağustos ayı milletimiz için çok özel bir ay. Pek çok zafer kazandığımız bu ayın son günü. Zafer Bayramı'mımz kutlu olsun." diye konuştu.
Gençlerin ülkeyi terk etmemesi gerektiğini söyleyen ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için birlik mesajı veren Ömer Eşki, "Dünyanın en güzeli bizim cennet memleketimiz. El ele verelim bu ülkeyi daha da güzelleştirelim. Çocuklarımız başka ülkelere gitmesin”ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
Büyükpark’ta yeşil doku ‘otomatik’ olacak
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçenin sembol alanlarından Büyükpark’taki peyzaj...
Bornova’da 9 Eylül coşkusu
Bornova Belediyesi, İzmir’in kurtuluş olan günü 9 Eylül’ü Büyükpark’ta düzenlenen muhteşem bir...
Bozalan İncir Festivali, muhteşem görüntülere sahne oldu
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bozalan İncir Festivali, ünlü...
BELEDİYE Haberleri
TümüOsmanlı Dönemi mezar taşları APİKAM’da konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından düzenlenen...
Bornova’nın üretim modeli Türkiye’ye yayılıyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türkiye genelinde öncülük ettiği "Kent Bostanı" projesinin...
İzmir’de engelli gençlere bağımsız yaşam ve istihdam desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen üç günlük "Destekli İstihdam İş'te ve...
İzmir’de hafriyat toprağına doğa dostu yönetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat toprağını kontrollü sahalarda yönetirken kullanım ömrünü...
Muğla Büyükşehir’den Yatağan’a dev proje
Yatağan’da sürdürülen yatırımlar ve projeler sahada değerlendirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi...
Büyükşehir’den Kırsaldaki Mezarlıklarda Tel Çit ve Bakım...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde bulunan mezarlık alanlarının daha temiz,...
Karabağlar meclisinde duyuruldu: KARBEM’in eğitim...
Karabağlar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde 2027 yılı Performans...
Seferihisar’da Termal Kür Merkezi ve Yeraltı Otoparkı...
Seferihisar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkan...
Kemalpaşa Belediyesi'nden Zeytin Kasası Desteği
Kemalpaşa Belediyesi, tarımsal üretimi teşvik etmek ve üreticilerin ekonomik yükünü hafifletmek...
Mesude Teyze’nin tezgâhında geleceğe umut var
Buca Belediyesi Tarım Ürünleri Pazarı’nda tezgâh açan 64 yaşındaki Mesude Atagün, emeği ve...
Cemil Tugay açıkladı: Körfez altından demiryolu projesine...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez’in altından geçecek demiryolu projesinin...
Karşıyaka’nın 6,6 milyar TL’lik 2027 bütçesine onay
Başkan Ünsal: “Bütçemizi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmayı başardık”