Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt çalışmaları sürüyor.

Güvenli yapılaşma için büyük önem taşıyan jeofizik ölçümler, çevresel titreşim ve gürültünün veri kalitesini etkilememesi amacıyla gece saatlerinde gerçekleştiriliyor.
30 Ekim 2020’deki depremde hasar görmesi nedeniyle boşaltılan ve 2022’de yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının aynı yerde yeniden inşa edilmesi kapsamında zemin ve temel etüt çalışmaları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından hız kazanan süreçte uygulama projesine esas oluşturacak etüt raporlarının hazırlanması için jeofizik ölçümlere başlandı. Güvenli yapılaşma açısından büyük önem taşıyan ölçümlerde, yeraltına gönderilen sismik sinyallerin tepkileri kaydediliyor. Gündüz saatlerinde çevrede oluşan hareketlilik, gürültü ve titreşimlerin veri kalitesini etkileme ihtimaline karşı ölçümler gece gerçekleştiriliyor. Zemin faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından binanın uygulama projeleri hazırlanacak.
Daha sağlıklı veriler için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Jeofizik Mühendisi Serhat Tanınmış, zemin etüdü kapsamında jeofizik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Tanınmış, “Aldığımız ölçümlerle zeminin yeraltı yapısını ve fiziksel özelliklerini belirlemeyi amaçlıyoruz. Bu veriler, yeraltının modellenmesi, zeminin deprem sırasında nasıl tepki vereceğinin değerlendirilmesi ve güvenli yapıların tasarlanması açısından büyük önem taşıyor. Güvenli yapılaşmanın öncelikli koşullarından biri, zeminin özelliklerinin doğru belirlenmesidir. Çevredeki gürültü ve titreşimler ölçüm kalitesini etkileyebildiği için çalışmaları gece gerçekleştiriyoruz. Böylece daha temiz ve kaliteli veriler elde ederek doğru sonuçlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
30 metre yüksekliğinde, kentle bütünleşen yeni hizmet binası
Yeni hizmet binası, yıkılan yapıyla aynı yükseklikte, 30 metre olarak inşa edilecek. İki bodrum, zemin ve altı kattan oluşacak binanın bodrum katlarında otopark, sığınak, teknik alanlar, arşiv ve depolar bulunacak. Zemin katta Hemşehri İletişim Merkezi (HİM), Kadın Danışma Merkezi, kafe, yemekhane, atölye ve çocuk bakım ve oyun alanları yer alacak. Birinci katta sanat galerisi, kent terası, Kent Lokantası ve daire başkanlıkları; ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci katlarda da yine daire başkanlıkları bulunacak. Altıncı katta ise üst yönetimin açık ofisleri ve meclis salonu yer alacak. Betonarme ve çelik taşıyıcı sistemle inşa edilecek binada, zemin kat ve birinci katta oluşturulacak kamusal alanlarla yapının kent yaşamıyla bütünleşmesi hedefleniyor. Merkezi avlu, açılır çatı sistemleri ve özel yansıtıcı camlarla doğal havalandırma ve aydınlatmanın desteklenmesi; enerji verimliliğinin artırılması ve karbon salımının azaltılması amaçlanıyor. Projede akustik konfor ve hava sirkülasyonu da gözetilerek sürdürülebilir bir yapı oluşturulması planlanıyor.
Benzer Haberler
İZMİR ADLİYESİ HALKAPINAR EK HİZMET BİNASI FAALİYETE BAŞLADI
İzmir Adliyesi bünyesinde oluşturulan Halkapınar Ek Hizmet Binası faaliyete başlamış olup,...
Zeytin ağacının altında “Gece Makamı” ezgileri
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı “Zeytin Altı” konserleri kapsamında...
Gece yarısı acıkan Diva bu kez favori yemeği için...
Bülent Ersoy, gece 02.00’de özel olarak bir köfteciyi açtırıp arabasında yemek yedi. Diva’nın...
BELEDİYE Haberleri
TümüKonak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...
Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...
Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...
Bornova’da içleri ısıtan dayanışma
Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...
Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması
Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...