Ekipler halk sağlığı için görev başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında karasinek oluşumuna karşı kapsamlı mücadele başlattı.
Vektör Mücadele ekipleri, kent genelinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında hem ergin sineklere hem de larvalara yönelik uygulama yapıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Vektör Mücadele Birimi ekipleri, 30 ilçede yıl boyunca sürdürdüğü sinek ve haşere mücadelesini Kurban Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Özellikle kurban satış alanlarında oluşabilecek karasinek popülasyonunun önüne geçmek amacıyla kent genelindeki pazarlarda detaylı çalışma yürütülüyor. Kurban satış noktalarında halk sağlığına ve hayvanlara zarar vermeyen ürünlerle çalışma yapan ekipler, kimyasal içermeyen organik yem içerikli karasinek tuzakları ve yapışkan ipler kullanıyor. Ayrıca karasinek oluşumunun en önemli nedenlerinden biri olan hayvan dışkılarının bulunduğu alanlarda larvasit uygulamaları gerçekleştiriliyor. Ergin karasineklere karşı da düzenli ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.
Kent genelinde 300 bin noktada rutin çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıl boyunca yürüttüğü vektör mücadelesinde teknolojik yöntemlerden de yararlanılıyor. Ulaşılması güç ve geniş alanlarda etkinliği artırmak amacıyla drone destekli ilaçlama uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu sayede hem daha hızlı hem de daha etkili bir mücadele yürütülüyor. 382 kişilik profesyonel ekip; rögarlar, yağmur suyu kanalları, süs havuzları, kuyular, çöp konteynerleri, dere yatakları, göletler ve çatı olukları gibi sivrisinek ve haşere üremesine elverişli alanlarda yıl boyunca düzenli kontrol ve ilaçlama çalışmaları yapıyor. Yalnızca sivrisinekle mücadele kapsamında kent genelinde yaklaşık 300 bin noktada rutin çalışma yürütülüyor.
“Vatandaş desteği önemli”
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vektörlerle mücadelede vatandaş desteğinin de büyük önem taşıdığını vurgulayarak, açık alanlarda su birikintilerinin önlenmesi, çevre temizliğine dikkat edilmesi ve atıkların kontrolsüz bırakılmaması gerektiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca da kurban satış ve kesim alanlarında denetim ve ilaçlama çalışmalarını sürdürerek halk sağlığını korumaya yönelik önlemlerini sürdürecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta sivrisineklere karşı ilaçlama seferberliği:...
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin tüm mahallelerinde sivrisineklere...
Menderes Belediyesi’nde Kadın Sağlığı Eğitimi
Menderes Belediyesi, kadın çalışanlara Menderes İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kadın sağlığı...
Kadın sağlığı seminerleri İzmir genelinde yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kadın sağlığı seminerleriyle kadınların doğru...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı, Şehit ve...
Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya...
Tugay-Ünsal arasında billboard krizinde çarpıcı açıklama:...
Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...
Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...
Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...
İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...
İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...
Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...