BIST 100 11.547,89 %4,76 Altın 6.508,18 ₺/gr %3,24 Bitcoin - %1,15 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,37 ₺ %0,66 Sterlin 67,51 ₺ %0,58 Gümüş 83,95 ₺/gr %5,10 Ethereum $2.310,62 %1,87 İsviçre Frangı 61,33 ₺ %0,68 Kanada Doları 35,87 ₺ %0,47 Avustralya Doları 35,11 ₺ %0,80 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,59 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Enda Enerji’de bayrak değişimi

Enda Enerji’de bayrak değişimi

Cem Bakioğlu, Enda Enerji’deki 11 yıllık Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Serdar Dağıstan’a devretti.

0Yorumlar
Enda Enerji’de bayrak değişimi

 Bakioğlu, Enda Enerji Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirkete katkı sunmayı sürdürecek. Eylül 2018’den bu yana Enda Enerji Yönetim Kurulu’nda görev yapan Serdar Dağıstan ise yeni dönemde şirketin büyüme stratejisine liderlik edecek.
 
Borsa İstanbul’da (BIST) ENDAE koduyla işlem gören Enda Enerji Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bayrak değişimi gerçekleşti. Görevi 2015 yılından bu yana yürüten Cem Bakioğlu, 22 Temmuz 2026 itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Serdar Dağıstan’a devretti. Bakioğlu, şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürecek.

Eylül 2018’den bu yana Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu’nda görev yapan, 2021 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Serdar Dağıstan, yeni dönemde şirketin büyüme stratejisine, sermaye piyasaları iletişimine ve yeni iş alanlarındaki yatırımlarına liderlik edecek.

Kökleri 30 yılı aşkın bir geçmişe dayanan Enda Enerji Holding, Cem Bakioğlu’nun başkanlığındaki son 11 yılda yenilenebilir enerji yatırımlarını büyütürken, hidroelektrik, rüzgâr, güneş ve jeotermal kaynaklardan oluşan üretim portföyünü güçlendirdi. Şirket ayrıca, Şubat 2025’te gerçekleştirdiği halka arz ile sermaye piyasalarında da yeni bir döneme adım attı.

Yönetimdeki bayrak değişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cem Bakioğlu, 2015 yılından bu yana Enda Enerji Holding’in büyüme yolculuğuna katkı sunmaktan gurur duyduğunu vurguladı. Halka arzın şirket için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Bakioğlu, “Bugün ulaştığımız güçlü yapı, Enda Enerji’nin önünde önemli fırsatlar bulunduğunu gösteriyor. Görevi Serdar Dağıstan’a devrederken, şirketimizin yeni dönemde de güçlü bir ivmeyle yoluna devam edeceğine inanıyorum. Ben de Yönetim Kurulu Üyesi olarak bu yolculuğa katkı vermeyi sürdüreceğim” diye konuştu.

Enda Enerji’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dağıstan ise dört farklı yenilenebilir enerji kaynağından oluşan dengeli üretim portföyüyle güçlü bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çekti. Dağıstan, “Yeni dönemde önceliğimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi yurt içi ve yurt dışındaki yatırımlarla kademeli olarak büyütmek, sermaye piyasalarındaki konumumuzu güçlendirmek ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmayı sürdürmektir. Cem Bakioğlu’nun Yönetim Kurulu’ndaki tecrübesi de bu süreçte şirketimiz için önemli bir değer olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Enda Enerji Holding, yeni yönetim yapısıyla birlikte yenilenebilir enerji alanındaki büyüme stratejisini ve uzun vadeli değer yaratma vizyonunu sürdürmeyi hedefliyor.

Cem Bakioğlu Hakkında

Cem Bakioğlu, 1945 yılında İzmir’de doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitim gördü. Esnek ambalaj sektöründe dikey entegre yapıda faaliyet gösteren şirketlerinden ilki olan Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi 1973 yılında kurdu.

Cem Bakioğlu; çoğunluğu İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve ağırlıklı olarak ambalaj sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların yanı sıra, inşaat, sigortacılık, bilişim ve taşımacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin ve 2017 ve 2023 yıllarında kurulan Freshbak ve MeyV kuruluşlarının sahibidir.

Ege TV ve Radyo Ege ile medya sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Cem Bakioğlu, daha sonra bu sektörden çekilerek Ege TV ve Radyo Ege’ye ait tüm donanımı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağışladı.

Ticari girişimlerinin yanı sıra çevre duyarlılığıyla da öne çıkan Cem Bakioğlu, 1995 yılında İzmir Adnan Menderes Havalimanı çevresinde kurduğu Bakioğlu Ormanı’na 70.000 ağacın dikimini gerçekleştirdi ve aynı yıl Ege Orman Vakfı’nı kurdu. Bugüne kadar yapılan bağışlarla Ege Orman Vakfı aracılığıyla 14 milyondan fazla fidanın dikilmesine katkı sunarak Ege Bölgesi’nin ağaçlandırılmasında önemli rol oynadı; eğitim faaliyetleri ve kalıcı projelerle de ulusal düzeyde çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağladı.

Sosyal sorumluluk alanında çevre kadar eğitime de önem veren Cem Bakioğlu, toplumsal fayda yaratma amacıyla 1995 yılında Bornova’da 24 derslikli Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nin inşasını üstlenerek okulu eğitime kazandırdı. İlerleyen yıllarda okulun ilave dersliklerinin ve spor salonunun inşasını da gerçekleştirerek eğitim kurumunun ihtiyaçlarına katkı sunmaya devam etti.

Eğitime ve çevreye gösterdiği duyarlılıkla, 2025 yılında Cem Bakioğlu’nun destekleri ve Karşıyaka Belediyesi iş birliğiyle Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve Bakım Evi faaliyete geçti.

Cem Bakioğlu, 2002 yılında Çiğli Kent Hastanesi’ni kurdu; 2008 yılında Kent Alsancak ve 2018 yılında Kent Bayraklı Tıp Merkezi’nin açılmasında öncülük etti. TÜSİAD ve ESİAD’ın aktif üyesi olan Bakioğlu, Kipa, ASAD ve Güçbirliği Holding’in yönetimlerinde de bulundu. Çok ortaklı şirketlerden Egenda’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Cem Bakioğlu, aynı zamanda Bakioğlu Holding Kurucu ve Onursal Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Evli ve iki erkek çocuk babası olan Cem Bakioğlu, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
 
Serdar Dağıstan Hakkında

Serdar Dağıstan, Eylül 2018’den bu yana Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olup 2021 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Şirketin Şubat 2025’te tamamlanan halka arz sürecine liderlik eden Dağıstan, kurumsal yönetim, yatırımcı ilişkileri ve büyüme stratejisi alanlarındaki çalışmalarda aktif rol üstlenmiştir.

1973 yılında İzmir’de doğan Dağıstan, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. MBA ve MPM derecelerini ABD’de Northwestern University’de tamamladı. 1997-2006 yılları arasında Chicago’da Valenti Builders firmasında yöneticilik yaptı.
2006 yılında Türkiye’ye dönerek CDS Yapı A.Ş.’yi kuran Dağıstan, GoyaHub Paylaşımlı Ofis’in kurucusudur. Deren A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra İzmir Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) bünyesinde de yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

3 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

3 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

4 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

4 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

4 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

4 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

4 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

4 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

4 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

4 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

4 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

4 saat önce