Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne alacak
Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin Hasat ve Turizm Festivali’ne hazırlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla 29 Ekim’de başlayacak festivalde Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın konserleriyle Ayvalıklılara müzik dolu günler yaşatacak.
Yaklaşık 2 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta, hasat heyecanı bu yıl da festival coşkusuyla yaşanacak. 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında kentin farklı noktalarında konserler, paneller, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlk hasadın yapılmasının ardından sıkılan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı konuklara ikram edilecek.
Festivalin konser programında 29 Ekim’de Feridun Düzağaç, 30 Ekim’de Gökçe, 31 Ekim’de ise Ümit Sayın sahne alacak. Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Gümrük Meydanı’nda yerel sanatçılar müzikseverlerle buluşurken, Kırlangıç Yaşam Merkezi de konserlerin önemli duraklarından biri olacak. Festivalin resmi açılışı ise 30 Ekim’de gerçekleştirilecek.
“Ayvalık markası bir miras, bir kimliktir”
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Zeytin Hasat ve Turizm Festivali’nin yalnızca zeytinin ve zeytinyağının tanıtımına değil, kentin tarihî, kültürel ve turistik değerlerinin öne çıkarılmasına da katkı sağladığını söyledi. Festivalin üreticiden esnafa, işletmeciden sanatçıya kadar kentin farklı kesimlerini bir araya getirdiğini belirten Ergin, Ayvalık’ın turizmine ve ekonomisine hareketlilik kazandırdığını vurguladı.
Ayvalık’ın zeytin ağaçlarıyla bağının binlerce yıldır sürdüğünü ifade eden Başkan Ergin, kentin zeytinliklerinin toplam yüzölçümünün yaklaşık yüzde 41’ini kapladığını hatırlattı. Coğrafi işaretle tescillenen Ayvalık zeytinyağının üstün niteliğiyle Türkiye’de ve dünyada değer gördüğünü belirten Ergin, “Bugün Ayvalık markası yalnızca bir üretim değil; kaliteyle özdeşleşmiş bir değer, bir miras, bir kimliktir” dedi.
Zeytinyağının değerini anlatacak
Türkiye’de 200 milyondan fazla zeytin ağacı bulunduğunu, bunların 2 milyondan fazlasının Ayvalık’ta yer aldığını belirten Ergin, zeytinyağı denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ayvalık’ın bu alandaki öncü konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Benzer Haberler
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
Başkan Eşki Ümit Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu:...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “ortak akıl” ilkesiyle sürdürdüğü saha ziyaretleri...
Muğla Valiliği 2026 Muğla gençlik yılı basın bildirisi
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şekillenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve...
BELEDİYE Haberleri
TümüBayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor
Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...
Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı
Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...
Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...
Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...
Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...
Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...
Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...
Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...
İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...
İzmir’de 30 ilçenin sesi Yurttaş Meclisi’ne taşınacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayında başlattığı Yurttaş Meclisi buluşmaları, 30...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okullara 37 milyon...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların spor olanaklarına eşit erişimini desteklemek amacıyla...
Karşıyaka'da muhtar çöpler için ilaçlama istedi
Karşıyaka Alaybey Mahallesi Muhtarı Servin Akkuş, toplanmayan çöplerin üzerine haşere ilaçlaması...
Başkan Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi’nde Vatandaşlarla...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi tarafından “Şehrimizi...
Buca’da spor heyecanı kaldığı yerden yeniden başlıyor
Buca Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, yeni dönem kursları ve zengin sosyal...