BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.538,25 ₺/gr %3,72 Bitcoin $80.454 %3,60 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,16 ₺ %0,27 Sterlin 67,37 ₺ %0,37 Gümüş 84,01 ₺/gr %5,18 Ethereum $2.433,66 %6,01 İsviçre Frangı 61,20 ₺ %0,47 Kanada Doları 35,80 ₺ %0,29 Avustralya Doları 35,08 ₺ %0,71 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı

İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, EFR Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı törenle kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, “İnancımız odur ki İzmir mobilya sektörü, sahip olduğu üretim kabiliyeti ve girişimci ruhuyla global pazarlarda çok daha güçlü bir yer alacaktır.

0Yorumlar
İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Bunun yoluysa yenilikçi düşünceden ve tasarımı üretimin kalbine koymaktan geçmektedir” dedi.

İZFURNEX 2026 - İzmir Mobilya Fuarı, 25–29 Mart 2026 tarihleri arasında, Fuar İzmir B Hol’de sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Fuarda, 12 ilden, 127 firma ve markaları yer alırken üreticiler yeni koleksiyonlarını ve ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Bu yıl ilk kez kurgulanan özel konseptle ise ziyaretçilerin fuar alanındaki tüm stantlarla etkileşim kurabileceği bütüncül bir deneyim hedefleniyor. Fuarın, yeni iş birlikleri ve ihracat bağlantıları açısından önemli fırsatlar yaratması amaçlanıyor.

Fuarın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Suha Kahraman, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, İZTO Meclis Başkan Yardımcısı Nevzat Artkıy, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Zafer Koç, İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, oda ve dernek yöneticileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Markalaşma, tasarım ve yenilikçi bakış açısı

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Buca’da mobilya atölyelerindeki yangından etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yıldır, fuarın, ticari fonksiyonunun yanı sıra fikirlerin, tasarımların ve vizyonların buluştuğu bir platform olduğunu belirterek, “Bu buluşma, üreticilerimiz için yeni iş birliklerinin, yeni pazarların kapısını açacaktır. Bugün dünya pazarlarında rekabet her zamankinden daha güçlü. Artık sadece üretmek yeterli değil. Markalaşma, tasarım ve yenilikçi bakış açısı, sektörümüzün geleceğini belirleyen önemli unsurlar haline gelmiştir. Mobilyada değer, artık yalnızca üründe değil tasarım, estetik ve marka gücündedir” diye konuştu.

“Mithat Paşa Meslek Lisesi’nin kuruluşuna kadar uzanır”

İzmir mobilya sektörünün sahip olduğu üretim kabiliyeti ve girişimci ruhuyla küresel pazarlarda çok daha güçlü bir konuma ulaşacağına inandıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, “Bunun yolu yenilikçi düşünceden, yeni trendleri yakından takip etmekten ve tasarımı üretimin merkezine koymaktan geçmektedir. Kentimizde mobilya sektörü köklü bir deneyime sahiptir. Bu deneyimin temeli ise 1861 yılında Mithat Paşa Meslek Lisesi’nin kuruluşuna kadar uzanan üretim geleneğine dayanmaktadır. Söz konusu birikim, bugün özellikle Karabağlar’da yoğunlaşarak sektörün güçlü yapısını oluşturmuştur” dedi.

“İzmir mobilyasının değerini daha yukarılara çıkarmak hepimizin görevi”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sektöre katkılarında da bahseden Yıldır, “Hedefimiz, Meslek Fabrikası ile birlikte aynı zamanda Karabağlar Belediyesi ile kurduğumuz bir iş birliği çerçevesinde, eğitimli ve nitelikli iş gücünü bu sektöre kazandırmak olmuştur. Bu konuda olukça fazla da yol aldığımızı söylemek isterim. Sektörümüz yalnızca üretimde değil; tasarım, markalaşma ve uluslararası rekabette de gücünü göstermektedir. Avrupa, Orta Doğu ve dünya pazarlarında İzmir mobilyasının değerini daha yukarılara çıkarmak hepimizin görevidir. Bu fuarın, sektörümüze yeni bir vizyon kazandıracağına, firmalara yeni kapılar açacağına, İzmir’i mobilya sektöründe daha güçlü bir merkez haline getireceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Karabağlar mobilyanın kalbi”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karabağlar’ın mobilya sektörüyle özdeşleşmiş bir ilçe olduğunu vurgulayarak, “Karabağlar mobilyanın kalbi, mobilya Karabağlar’ın kalbi. Sektördeki her emek kentin gelişimine katkı sağlıyor. Değişim ve dönüşümü birlikte gerçekleştirerek sağlıklı büyümek zorundayız. Mobilya sektörümüz ve yerel yönetimlerle birlikte gelişeceğiz. Çünkü biliyoruz ki mobilya sektörü gelişirse Karabağlar gelişir” dedi.

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise fuarların sektör açısından önemine dikkat çekerek, “Mobilya sektörü, üretim gücü, tasarım kabiliyeti ve ihracat potansiyeliyle ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Küresel ölçekte güçlü bir konuma sahibiz. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye mobilya sektörü, üretim işletmeleri ve istihdam kapasitesiyle dikkat çekiyor. Mobilya üretiminde önemli merkezlerden biri olan İzmir, bu başarıda önemli bir yere sahip. Tasarım, yeşil dönüşüm, sürdürülebilir üretim, dijitalleşme ve markalaşma sektörümüzün geleceğini şekillendiren başlıklar. Bu alanlarda atılacak adımlar hem rekabet gücümüzü artıracak hem de ihracat hedeflerimize ulaşmamıza katkı sağlayacak” derken fuar teşvikleri ile de üyelerine önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

“Sektöre yeni bir soluk kazandıracak”

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Zafer Koç da fuarın sektöre yeni fırsatlar sunacağını belirterek, “Dünya pazarlarında rekabetin arttığı bu dönemde markalaşma ve tasarım, sektörün geleceğini belirliyor. Biz inanıyoruz ki İzmir mobilya sektörü, sahip olduğu üretim kabiliyeti ve girişimci ruhuyla global pazarlarda çok daha iyi bir yer alacaktır. İzmir olarak hedefimiz sektörümüzün gücünü sadece üretimde değil, tasarım, markalaşma ve uluslararası rekabette de göstermektir” diyerek fuarın, sektöre yeni bir soluk kazandıracağına inandığını ifade etti.

EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal ise fuarın küçük esnaf için de önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, İzmir Mobilyacılar Odası ile yapılan iş birliği kapsamında küçük ölçekli üreticilerin de fuara katılımı sağlanarak sektörde kapsayıcı bir buluşma ortamı oluşturulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini testi. Heyet fuar alanını gezerek katılımcı firmaların stantlarını ziyaret ederek sektör temsilcilerinden ürünler ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

6 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

7 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

7 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

7 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

7 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

7 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

7 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

7 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

7 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

7 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

7 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

7 saat önce