BIST 100 11.480,19 %4,14 Altın 6.494,36 ₺/gr %3,02 Bitcoin - %2,43 Dolar 50,03 ₺ %0,05 Euro 56,32 ₺ %0,57 Sterlin 67,47 ₺ %0,52 Gümüş 83,72 ₺/gr %4,82 Ethereum $2.310,62 %1,87 İsviçre Frangı 61,21 ₺ %0,48 Kanada Doları 35,86 ₺ %0,45 Avustralya Doları 35,10 ₺ %0,78 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,46 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,03
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE İzmir’de mezarlıklar doldu

İzmir’de mezarlıklar doldu

Artan nüfus ve dolan mezarlıklar karşısında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 ilçede 487 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı açtı. Kent için 3,5 milyon metrekarelik dev plan da yolda.

0Yorumlar
İzmir’de mezarlıklar doldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe merkezinde mezarlıkların gömü kapasitesinin dolması, nüfus artışı, göç gibi nedenlerle yaşanan yoğunluğa çözüm üretmek ve kentin mezar ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl en az 200 bin metrekare yeni mezarlık alanına ihtiyaç duyulan kentte son iki yılda yaklaşık 70 futbol sahası büyüklüğünde 487 bin metrekarelik mezarlık alanı kazandırıldı.

Neler yapıldı?

Gaziemir Sarnıç Mezarlığı’nın bitişiğindeki 55 bin, Kemalpaşa Örnekköy Mahallesi’nde 11 bin, Menderes Yeniköy ve Çakaltepe mahallerinde 22 bin, Menemen Yayla Mahallesi’nde 26 bin, Kemalpaşa Ansızca Mahallesi’nde 19 bin, Bornova Naldöken Mezarlığı’nın devamında 13 bin, Bayraklı Doğançay Mezarlığı’nın bitişiği ve devamında 15 bin, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 60 bin metrekarelik, Çiğli Harmandalı Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik olmak üzere 236 bin metrekarelik alan defin hizmetine açıldı. Bornova Kayadibi Mahallesi’nde 100 bin, Buca Zafer Mahallesi’nde 107 bin, Güzelbahçe Yaka Mahallesi’nde 20 bin, Seferihisar Turgut Mahallesi’nde 24 bin metrekarelik olmak üzere toplam 251 bin metrekarelik mezarlık alanı önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

2 yeni mezarlık daha geliyor

Kemalpaşa ve Çiğli’de ise toplam 60 bin metrekarelik alan için projelendirme ve yapım ihalesi süreçleri devam ediyor. Kent genelinde yeni mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla birçok bölgede devir ve tahsis işlemleri de gerçekleştirildi. Buca, Bornova, Bergama, Kınık, Torbalı ve Urla’nın da aralarında bulunduğu ilçelerde toplam 369 bin metrekarelik alanın belediye adına devir ve tahsis işlemleri tamamlandı.  

Kısa ve orta vadeli planlar

Bununla birlikte farklı aşamalarda yürütülen planlama, tahsis ve imar çalışmalarıyla birlikte İzmir’e kısa ve orta vadede yaklaşık 3,5 milyon metrekare yeni mezarlık alanı kazandırılması hedefleniyor. Mezarlık alanlarında fiziki düzenleme çalışmaları da sürüyor. Birçok ilçedeki mezarlıklarda tel çit, kapı, su deposu, drenaj hattı, konteyner, parke ve bordür gibi altyapı imalatları gerçekleştirildi.  Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, yaklaşık 23 milyon metrekarelik alana yayılan 2 bine yakın mezarlıkta; bakım, onarım ve defin hizmetlerini sürdürüyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

4 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

4 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

5 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

5 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

5 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

5 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

5 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

5 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

5 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

5 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

5 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

5 saat önce