BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE İzmir’de yağış seferberliği:

İzmir’de yağış seferberliği:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısı üzerine kent genelinde acil durum planını devreye aldı.

0Yorumlar
İzmir’de yağış seferberliği:

 750 kişilik saha ekibi, 210 araç, 11 mobil pompa ekibi ve kritik bölgelerde oluşturulan 24 saatlik nöbet sistemiyle olası su baskınlarına karşı önlemler artırıldı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için yağışlı hava uyarısını güncellemesinin ardından, İZSU sabah saatlerinde etkili olan yağışları da sahada yakından takip etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre sabah saatlerinde Dikili’de metrekareye 41,6 kg, Bergama’da ise 32,6 kg yağış düştü. Kısa sürede yoğunlaşan yağışa rağmen önceden temizliği tamamlanan dereler ve yağmur suyu hatları sayesinde bölgelerdeki suyun büyük bölümü kontrollü şekilde tahliye edildi. Foça ilçesi Fevzi Paşa Mahallesi’nde, tarihi sit alanında yer aldığı için müdahale edilemeyen köprü yapısı nedeniyle deredeki suyun denize ulaşmasında sıkıntı yaşandı. Bazı caddelerde su birikmeleri oluşurken, İZSU ekipleri hızla müdahale ederek suyun kontrollü tahliyesini sağladı.
 
“Yağışın şiddetine göre tüm ekiplerimiz görevde olacak”
Vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için 30 ilçede toplam 750 personel, 210 araç ve 11 mobil pompa ekibi görevlendirildiğini açıklayan İZSU Genel Müdürlüğü, ayrıca şiddetli yağış anında göllenme riski bulunan kavşak altları, dere ağızları ve ana arterlerde 24 saat esaslı nöbet sisteminin başladığını belirtti. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, “Meteorolojik uyarıları yakından takip ediyoruz. Yağmur suyu hatları, ızgaralar ve dere ağızlarında tüm kontroller tamamlandı. Şiddetli yağış durumunda riskleri en aza indirmek için 24 saat esasına göre nöbet sistemindeyiz. Vatandaşlarımız mazgal üstlerini kapatacak şekilde araç park etmemeye ve yağmur suyu hatlarına çöp veya atık bırakmamaya özen göstermeli” şeklinde konuştu.
 
Yağmur suyu hatlarında 400’ün üzerinde noktada temizlik
Yağış öncesi yapılan hazırlık kapsamında kent genelinde yağmur suyu ızgaraları, mazgallar, menfezler ve su geçiş hatlarında geniş çaplı temizlik çalışması yürütüldü.
* 400’den fazla noktada ızgara ve mazgal temizliği yapıldı.
* Yoğun yağış alan bölgelerde 26 kilometrelik yağmur suyu hattı kamera ile taranarak tıkanma ihtimali taşıyan bölümler açıldı.
* Konak, Karabağlar, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka başta olmak üzere 14 ilçede kritik bölgelerin tamamında temizlik operasyonu gerçekleştirildi.
 
750 personel, 210 araç sahada
Yağışlı havanın etkisini artıracağı tahmin edilen saatlerde, tüm birimler koordineli şekilde çalışacak.
Sahada görev alacak kapasite şöyle:
•750 personel
•73 vidanjör
•41 kombine kanal açma aracı
•26 mobil müdahale aracı
•11 taşınabilir pompa ekibi
•59 destek aracı ve iş makinesi
Ekipler, taşkın riski yüksek bölgelerde konumlandırıldı. Yağışla birlikte oluşabilecek ani tıkanıklara hızlı müdahale için her bölgeye sorumlu ekipler atandı.
 
Dere ağızları ve taşkın kontrol hatlarında yoğun çalışma
İZSU, yıl boyunca periyodik olarak yürüttüğü dere temizliklerini yağmur sezonu öncesinde hızlandırdı. Ocak ayından bu yana Yarımada, Menderes, Bayraklı, Buca ve Torbalı bölgeleri dahil olmak üzere toplam 230 kilometrelik dere hattı temizlendi, 120 bin tonun üzerinde malzeme çıkarıldı. Yağışlı günler yaklaşırken özellikle dere ağızları, menfezler ve suyun denize aktığı kritik noktalarda temizlik ve genişletme çalışmaları tamamlandı.
 
185 Çağrı Merkezi güçlendirildi
Vatandaşlardan gelecek ihbarlar için İZSU 185 Çağrı Merkezi ile Çözüm Merkezi ekipleri güçlendirildi. İhbarlar bölgesel ekip koordinasyon merkezlerine aktarılırken, mobil ekipler talep geldikten ortalama 8-12 dakika içinde müdahaleye başlıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

1 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

1 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

1 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

1 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

1 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

1 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

2 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

2 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

2 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

2 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

2 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

2 saat önce