BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Karabağlar, 30 Ekim Depremini Unutmadı

Karabağlar, 30 Ekim Depremini Unutmadı

Karabağlar Belediyesi, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden 117 kişiyi unutmadı.

0Yorumlar
Karabağlar, 30 Ekim Depremini Unutmadı

Karabağlar Kent Konseyi tarafından 6 Şubat Anı Parkı’nda düzenlenen anma töreninde, depremin önemi ve Karabağlar ’da mahalle mahalle sürdürülen afet gönüllüsü eğitimleri ön plana çıkarıldı.Etkinliğe Karabağlar Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yılmaz, AKUT gönüllüleri, KAR-KUT ekibi(Karabağlar Arama Kurtarma), belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.Törende konuşan AKUT Gönüllüsü Murat Mete, deprem merkez üssü Sisam Adası olmasına rağmen en büyük yıkımın İzmir’de yaşandığını hatırlatarak, “700’den fazla bina ağır hasar aldı, 117 vatandaşımızı kaybettik. Bu kayıpların bir daha yaşanmaması için güvenli yapılarda yaşamak ve hazırlıklı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.Karabağlar Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yılmaz, “30 Ekim 2020’de kaybettiklerimizi saygıyla anıyor, o günlerde gösterdiğimiz dayanışmayı hatırlıyoruz. Deprem bize bir gerçeği hatırlattı: Yıkılan duvarlar yeniden yapılır ama insanın insanla kurduğu bağ yıkılmaz. Biz Karabağlar Kent Konseyi olarak bu kentin vicdanıyız. Mahalle gönüllülerimizi afet bilinciyle donatarak ilk yardım, yangın söndürme ve temel arama kurtarma eğitimleri veriyoruz” dedi.Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı ise, “Doğal afetler arasında en çok kayba yol açan depremdir. Afetler üç aşamada ele alınır: afet öncesi, afet anı ve afet sonrası. İzmir depreminin, olası bir sonraki deprem için rehber olmasını diliyorum. Farkındalığı artırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Törende Karabağlar Müftülüğü Şube Müdürü Abdullah Altıntaş tarafından hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okundu. Ardından katılımcılar alana çiçek bırakarak depremde yaşamını yitirenleri andı.

Mahalle Afet Gönüllüleri eğitimleri devam ediyor

Anma töreninin ardından Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde AKUT İzmir Ekibi Seminer Birimi Sorumlusu Esra Pullu tarafından Deprem Bilinçlendirme ve Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi. Verilen eğitimde, deprem bilinçlendirme ve farkındalık konuları işlendi, mahalle gönüllülüğünün önemi sorumlulukları anlatıldı. Eğitim, 58 mahalle gönüllüsünün katılımıyla gerçekleştirildi ve KAR-KUT(Karabağlar Arama Kurtarma) ekipleri de programa destek verdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

9 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

9 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

9 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

9 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

9 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

9 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

9 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

9 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

9 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

9 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

9 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

9 saat önce