BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.534,75 ₺/gr %0,01 Bitcoin $80.460 %3,96 Dolar 50,03 ₺ %0,00 Euro 56,26 ₺ %0,00 Sterlin 67,55 ₺ %0,00 Gümüş 84,09 ₺/gr %0,04 Ethereum $2.423,57 %6,55 İsviçre Frangı 61,29 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,83 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,05 ₺ %0,05 Suudi Riyali 13,34 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,07
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE ‘Karaoğlan’ 19. yılında Güzelbahçe’de Anıldı

‘Karaoğlan’ 19. yılında Güzelbahçe’de Anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit vefatının 19. yılında Güzelbahçe’de ismine verilen parkta heykeli önünde anıldı.

0Yorumlar
‘Karaoğlan’ 19. yılında Güzelbahçe’de Anıldı

 Anma programına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe İlçe Yönetimi, Güzelbahçe Eski Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri, STK başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.‘

'Büyük bir devlet adamı’

Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi tarihinde iz bırakan önemli bir devlet adamını andıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa Günay,“Değerli konuklar, kıymetli hemşehrilerim, Bugün burada, Türk siyasetinin en nezaketli, en mütevazı ve en halkçı liderlerinden biri olan, demokrasi sevdalısı, emek ve özgürlük mücadelesinin simgesi Bülent Ecevit’i vefatının yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anmak için bir araya geldik. Bizler, O’nun “halk için, halkla birlikte” anlayışını sadece bir siyasi söylem olarak değil; hayatın her alanına taşımamız gereken bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bülent Ecevit; barışın, adaletin, emeğin ve hoşgörünün daima yılmaz savunucusu oldu. Siyasette nezaketi hatırlattı. Güçlüler karşısında güçsüzlerin, sesi kısılanların, hakkı elinden alınanların yanında durdu. Türkiye’ye, siyasetin sadece iktidar mücadelesi değil; bir erdem, bir ahlak, bir vicdan meselesi olduğunu gösterdi. Bugün onun adını taşıyan bu parkta, aynı inançla bir aradayız. Cumhuriyetimizin değerlerine, demokrasiye, özgürlüğe ve sosyal adalete olan inancımızı tazeliyoruz. Güzelbahçe olarak, ülkesine büyük hizmetler vermiş bu değerli devlet adamını unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

‘Vatanına sevdalıydı’

Ecevit’in ne yapmaya çalıştığını olgun yaşa geldiğimizde daha doğru anladığınız liderlerden birisi olduğunu söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek; “Aslında eksiğimiz de bu koşullara bakmadan, hangi lider olursa olsun onu anlamak yerine ona muhalefet yapmayı doğru buluyoruz. Bu bizim içimizde kronikleşmiş bir durum maalesef. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına, Batı cepheleri komutanına, Milli Şefin karşısına aday olmuş İsmet İnönü‘ye rakip oluyorsunuz. İlk turda salt çoğunluk sağlanamayınca ikinci turda o Milli şef, Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı batı cepheleri komutanı sizin lehinize çekiliyor ve Genel Başkan oluyorsunuz. Bu başlı başına konuşulacak bir olay zaten. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelini atan da bugünkü Kıbrıs Türklerinin de bağımsızlığını hatta Güney Kıbrıs’taki rumların sorununu da çözen bağımsızlığının önderi olmuş adam olarak karşınıza çıkıyor. Sonra gündüzleri, geceleri bütün köylerde kahvelerde miting yaparak karşımıza çıkıyor. Bütün bunlar gibi kendi siyaseti açısından bizim ona anlayacağımız tarafından anlaşılabilir durum ama ben başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bülent Ecevit birincisi şairdi bu bugün dinlediğimiz birçok şarkının da sözlerinin yazarıydı. İkincisi ve önemlisi Bülent Ecevit sadece Rahşan’a değil memleketine, milletine de aşıktı. Bülent Ecevit hem Cumhuriyet’e hem Atatürk’e hem de milletine sevdalıydı şimdi yan yanalar buradaki heykelde olduğu gibi zaten hiç de ayrılmadılar ruhları şad olsun saygı ve sevgiyle anıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Ecevit’in anıtına karanfil bırakıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

13 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

13 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

13 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

13 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

13 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

13 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

14 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

14 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

14 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

14 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

14 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

14 saat önce