Karşıyaka’da 4. Öğrenci Yaz Okulu başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi alan gençleri bir araya getirdiği Öğrenci Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor.
Bu yıl “Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” başlığıyla düzenlenecek Yaz Okulu, 25 Ağustos’ta gerçekleştirilecek açılış toplantısı ile başlayacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Gençlerimizin yaratıcı bakış açılarıyla geliştireceği fikirler hem Karşıyakamıza hem de geleceğin kent yaşamına katkı sunacak” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Ege Üniversitesi; Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubelerinin katkılarıyla düzenlenen 4. Öğrenci Yaz Okulu, 25 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Kentsel Boşluklardan Yaşayan Mekanlara” temasıyla planlanan programın açılış toplantısı, 25 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30’da Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılacak.
Üç haftalık yoğun program kapsamında; farklı üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı ve şehir-bölge planlama bölümlerinde okuyan 24 öğrenci eğitim alacak. Akademisyenler ve uzmanların katılımıyla seminerler, atölyeler ve masa kritiklerinin yapılacağı programda; saha gezileri, analizler ve tasarım çalışmaları yürütülecek. Öğrencilerin değerlendirme ve tasarım çalışmalarına Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Özel Müzesi ev sahipliği yapacak.
MAHALLELERDE ÇALIŞACAKLAR
Öğrenciler, Donanmacı, İmbatlı ve Şemikler mahallelerinde belirlenen dört proje alanında çalışarak kentsel boşlukların nitelikli kamusal mekânlara dönüştürülmesine dair öneriler geliştirecek. Program boyunca mekânsal kimlik ve hafızayı güçlendirmeye, dirençli kentler için peyzaj stratejileri oluşturmaya da odaklanılacak. Ortaya çıkan projeler belediyeye mekânsal gelişim vizyonu açısından katkı sunacak.
“GELECEĞİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Geleceği gençlerin enerjisi, vizyonu ve yaratıcılığıyla inşa ediyoruz. Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz yaz okulumuzda, kentsel boşlukları yaşayan ve değer üreten mekânlara dönüştürmek için disiplinlerarası bir çalışma yürütülecek. Ortaya çıkacak fikirler sadece Karşıyakamıza değil, aynı zamanda geleceğin kentlerine de ışık tutacak. Biz de belediye olarak, gençlerimizin üreteceği önerileri titizlikle değerlendirecek ve kent yaşamına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çalışacağız. Bilimin ve katılımcılığın ışığında, Karşıyaka’nın geleceğini hep birlikte şekillendireceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da 5. Öğrenci Yaz Okulu tamamlandı: Gençlerin...
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Öğrenci Yaz Okulu, gençlerin kentsel tasarım...
ZEKAİ TUNCA’DAN “SARI YAZ KONSERİ”
BODRUM’UN 5. MEVSİMİNDE 5 HAFTA SARI YAZ FESTİVALİ 18. ULUSLARARASI...
Bayraklı’da çocuklar yaz okulu atölyelerinde buluştu
Bayraklı’da çocukların yaz tatili, birbirinden renkli atölyelerle hareketlendi. Ücretsiz...
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...