BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.453 %1,05 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,83 %2,34 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Karşıyaka’da dayanışmanın yılı!

Karşıyaka’da dayanışmanın yılı!

Karşıyaka Belediyesi, 2025 yılı boyunca toplumun her kesimine yönelik sosyal hizmet çalışmalarıyla dayanışmayı büyüttü.

0Yorumlar
Karşıyaka’da dayanışmanın yılı!

 Nakdi yardımdan ücretsiz eğitim desteğine uzanan hizmetler, binlerce vatandaşın yaşamına dokundu. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hiç kimsenin geride kalmadığı, dayanışmanın ve sosyal adaletin güçlendiği bir Karşıyaka hedefiyle; 2026 yılında hizmet çıtamızı daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle insan odaklı hizmetlerini güçlendirmeye devam eden Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda toplumun her kesimine yönelik kapsamlı çalışmalar yürüttü. Belediyenin 2025’te tamamladığı en önemli yatırımlardan biri olan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi; yetişkinlere ve çocuklara yönelik iki kütüphane, taziye evi olarak da kullanılabilen bir dayanışma merkezi, aşevi, seminer ve etkinlik salonlarıyla hizmete sunuldu. Sosyal dayanışmanın ve kültürel paylaşımın yeni adresi olan tesiste; diğer hizmetlerin yanı sıra ilkokul öğrencilerine ücretsiz etüt hizmeti verilmeye başlandı, kadınlara yönelik kurslar açıldı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yer alan tesis; hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim programıyla sağlıklı ve aktif yaş almayı destekleyen Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nin de yeni merkezi oldu.

PAYLAŞIM KÜLTÜRÜ GÜÇLENİYOR

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca, kış dönemine özel olarak hafta içi her sabah ücretsiz çorba dağıtımına başlandı. 1,5 aylık süreçte 15 bin vatandaşa sıcak çorba ikram edildi. İhtiyaçlı olduğu belirlenen 185 kişiye 702 bin TL nakdi yardım yapıldı. Gereksinimler doğrultusunda gıda kolisi, hasta yatağı ve tekerlekli sandalye destekleri sağlandı. Engelli vatandaşlara, engelli aracı ile ulaşım hizmeti verildi. Ramazan ayında farklı mahallelerde toplam 11 bin kişilik iftar sofraları kuruldu, Ramazan pideleri dağıtıldı. Eğitim yılı başında, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilere 2285 adet kırtasiye seti hediye edildi.

HER KESİMİ KUCAKLAYAN HİZMETLER

Dar gelirli ailelerin çocukları için Tay Park’ta toplu sünnet şöleni düzenlendi. Belediye bünyesindeki 8 anaokulu, 2 oyun odası, KARGEM ve Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nde yüzlerce öğrenciye eğitim desteği sunuldu. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ve kurslarla, 6-45 yaş arası engelli bireylerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine destek verildi. Üye sayısı 3 bin 674’e ulaşan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde ise 60 yaş üstü Karşıyakalı vatandaşlar için çeşitli branşlarda ücretsiz kurslar ve etkinlikler düzenlendi.

BUGÜNDEN GELECEĞE UZANAN DAYANIŞMA

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’da sosyal belediyeciliği yalnızca bugünün ihtiyaçlarına cevap veren değil, geleceği birlikte kuran bir anlayış olarak ele alıyoruz. Dayanışmayı güçlendiren, yaşamı kolaylaştıran ve her yaştan vatandaşın kent yaşamına eşit katılımını destekleyen hizmetlerimizi yeni yılda daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Karşıyaka’da kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir kent düzenini hep birlikte büyütmeye kararlıyız” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı, Şehit ve...

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya...

4 saat önce

Tugay-Ünsal arasında billboard krizinde çarpıcı açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

4 saat önce

Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...

4 saat önce

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...

4 saat önce

İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...

4 saat önce

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...

4 saat önce

Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...

4 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

23 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

23 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

23 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

23 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

23 saat önce