Karşıyaka’da hareketli yıl: 2025’te 18 bin kişi spor yaptı
Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, son bir yılda düzenlediği etkinliklerle 18 binden fazla vatandaşı sporla buluşturdu.
Sabah aktivitelerinden kurslara uzanan pek çok kapsayıcı hizmet sayesinde, her yaştan vatandaşlar spora ve aktif yaşama teşvik edildi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’mızın spor kenti kimliğini güçlendirmek ve erişilebilir spor olanaklarını yaygınlaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Her yaştan vatandaşlara spor yaptırma hedefiyle çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda kentin dört bir yanında nitelikli etkinlikler ve organizasyonlar düzenledi. Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi, sabah aktiviteleri ile yaz ve kış spor okulları başta olmak üzere, yürütülen çalışmalar kapsamında toplam 18 bin 640 kişiye spor hizmeti sunuldu. Yıl boyunca Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme hizmetinden 1080 çocuk ve genç, sabah sporlarından 14 bin 860 vatandaş, Karşıyaka Belediye Spor Kulübü bünyesindeki yaz ve kış spor okullarından ise 2 bin 700 sporcu yararlandı.
HER YERDE, HER BRANŞTA
Her yaştan Karşıyakalıyı hareketli ve sağlıklı bir yaşamla buluşturmayı hedefleyen çalışmalar; Zübeyde Hanım Koşusu, Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, Neşeli Hareketler Kış Okulu, Sevgililer Günü Koşusu, ödüllü satranç turnuvası, Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları ve Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başta olmak üzere yıl geneline yayılan organizasyonlarla güçlendirildi. Bu etkinliklerle spor mahallelere, parklara, meydanlara ve açık alanlara taşınırken; izcilik kampları, doğa yürüyüşleri, bisiklet etkinlikleri, yoga ve dans buluşmaları ile atletizm ve futbol turnuvaları sayesinde spor kültürü kent genelinde canlı tutuldu.
SPOR KÜLTÜRÜ GÜÇLENDİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’da sporu yalnızca bir etkinlik olarak değil, sağlıklı, mutlu ve dayanışmacı bir toplumun temel unsuru olarak görüyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla son bir yıl boyunca çocuklarımızdan gençlerimize, yetişkinlerden ileri yaş gruplarına kadar her kesimi sporla buluşturduk. Karşıyaka’nın spor kenti kimliğini pekiştiren bu çalışmalarla, katılımcılığı ve spor kültürünü büyüttük. Önümüzdeki dönemde de sporu herkes için erişilebilir kılmaya, daha fazla Karşıyakalıyı sporla buluşturmaya ve Karşıyaka’yı spor kenti kimliğiyle geleceğe taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İEF’nin en hareketli durağı
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın en hareketli noktalarından biri olan Belediye Sokağı, İzmir...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Karşıyaka’da Kış Spor Okulları’na kayıtlar başladı
Karşıyaka Belediye Spor Kulübü bünyesinde düzenlenen “Kış Spor Okulları” bu yıl da dopdolu bir...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...