BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Karşıyaka’da mikrobölgeleme çalışmaları başladı

Karşıyaka’da mikrobölgeleme çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere dirençli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturma hedefiyle zemin yapısını belirlemek için sürdürdüğü çalışmalar, Bornova’nın ardından Karşıyaka’da da başladı. Ekipler, 2 bin hektarlık alanda sondaj yaparak zeminden numune alacak.

0Yorumlar
Karşıyaka’da mikrobölgeleme çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından deprem ve heyelan riski başta olmak üzere kentin olası afetlerden etkilenmemesi için sürdürülen çok yönlü çalışmalar devam ediyor. Yapı envanteri, zemin çalışmaları, kara ve denizde yapılan depremsellik araştırmaları, kente dair önemli verilerin elde edilmesini sağlıyor. Bornova’da 7 bin hektarlık alanda saha çalışmalarını tamamlayan ekiplerin mikrobölgeleme için yeni adresi ise Karşıyaka oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy Sosyal Tesisleri ile Mustafa Kemal Mahallesi’nde sondaj makineleri ile zeminden numune alındı. Uzmanlar, ilçede yaklaşık 2 bin hektarlık alanı bu yöntemle inceleyecek.

“Güvenli bir kent için çalışıyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet ve Risk Yönetimi Şube Müdürü Tolga Oktay Gül, Bornova’da 7 bin hektarlık alanda saha çalışmalarını tamamladıklarını, raporlamaların devam ettiğini söyledi. Gül, Karşıyaka’da da yerel zemin koşullarının ve geoteknik (zemin davranışının incelenmesi) parametrelerin daha iyi anlaşılması için Egeşehir şirketi ile kapsamlı mikrobölgeleme çalışmalarına başladıklarını belirtti.Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan etütlerden alınan veriler de kullanılarak, jeolojik ve jeofizik çalışmaları yürüttüklerine değinen Tolga Oktay Gül, “Bu çalışma ile olası afet riskini önceden belirleyerek, güvenli kentleşmeyi ve planlama süreçlerinin bilimsel altyapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Böylece Karşıyaka’da yaşayan yurttaşlarımız için daha güvenli ve sürdürülebilir bir kent yapısını oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Deprem Master Planı için önemli veriler

Bu çalışmalardan elde edecekleri verilerin Deprem Master Planı’na altlık oluşturacağını da anımsatan Gül, şunları söyledi: “Yaptığımız çalışmalar aynı zamanda yapı mühendislerinin sahaya özel araştırma gerektiren alanlarda tasarımlar yapması için önemli referans olacak. Mikrobölgeleme çalışmalarını Karşıyaka için yalnızca teknik bir zemin araştırması olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bu proje ile geleceğin sağlıklı yaşam alanlarını belirliyoruz. Güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için önemli adımlar atıyoruz.

”Sondaj yapılan alanda yeraltı suları takip ediliyor

Afet ve Risk Yönetimi Şube Müdürlüğü’nde jeoloji mühendisi olarak görev yapan Ercüment Aysert de mikrobölgeleme için açılan sondaj kuyularından gerekli numuneleri aldıktan sonra, bu alanlarda zemin davranışlarını doğru modellemek adına yeraltı sularını takip ettiklerini anlattı. Ercüment Aysert, “Mikrobölgelemeyi tamamladığımız alanda, kuyunun giriş kısmını betonla kapatıyoruz. Sondaj yaptığımız bölgede belli aralıklarla yeraltı su seviyelerini ölçüp, zaman içerisindeki farklılıklarını takip edeceğiz. Çünkü zemin davranışlarının daha doğru modellenmesi için yeraltı sularını takip ederek, bunların ölçümlerini yapmamız gerekiyor. O nedenle tamamlanan sondaj çalışmalarının ardından kuyular, proje tamamlanana kadar korunmak üzere betonlanıyor” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

10 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

10 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

10 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

10 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

10 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

10 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

10 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

10 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

10 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

10 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

10 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

10 saat önce