“Karşıyaka Gemisi” ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’nin organizasyonuyla; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait “TCG KARŞIYAKA” 30 Ağustos Pazar günü ilk kez ilçeye gelecek ve Bostanlı Vapur İskelesi’nde halkın ziyaretine açılacak.

Ayrıca bayram akşamında coşku dolu bir fener alayı gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka Gemisi’nin ilçemize gelmesi bayram coşkumuzu daha da büyütecek. Herkesi bu özel gemiyi ziyaret etmeye ve fener alayımıza katılmaya çağırıyoruz” dedi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tuzla sınıfı karakol gemisi P-1206 TCG KARŞIYAKA, Zafer Bayramı’nda ilk kez Karşıyaka’ya gelecek ve halkın ziyaretine açılacak. Gemi; Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği iş birliğinde düzenlenen organizasyon kapsamında 30 Ağustos Pazar günü Bostanlı Vapur İskelesi’ne demirleyecek. Gazileri konuk edecek olan gemi, 09.00-17.30 saatleri arasında vatandaşlara da açık olacak. Her yaştan Karşıyakalılar, 30 Ağustos’un gurur ve coşkusunu bu özel buluşmada hep birlikte yaşayacak.

ÇARŞI GELİNCİK TARLASINA DÖNÜŞECEK
Ayrıca Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos akşamında Atatürk sevdalılarını fener alayında buluşturacak. Saat 19.45’te belediye ana hizmet binası önünde bir araya gelecek katılımcılar, Çarşı içerisinden geçip Hergele Meydanı’na yürüyecek. Karşıyaka Çarşısı’nı Türk bayrakları ile gelincik tarlasına dönüştürecek yürüyüşe, Karşıyaka Belediye Bandosu da marşlarla eşlik edecek.
“TÜM KARŞIYAKALILARI BEKLİYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “30 Ağustos, bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin daha da güçlendiği eşsiz bir gündür. Karşıyaka olarak bu büyük zaferin anlamını ve coşkusunu her yıl olduğu gibi bu yıl da hep birlikte yaşayacağız. TCG KARŞIYAKA’nın ilçemize gelmesi, bayram coşkumuzu daha da büyütecek. Karşıyakalılar olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na çok teşekkür ediyoruz. 7’den 77’ye herkesi bu özel gemiyi ziyaret etmeye ve fener alayımızda 30 Ağustos’un gururunu paylaşmaya davet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu büyük zaferi bize armağan eden tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.
KARŞIYAKA GEMİSİ HAKKINDA
P-1206 TCG KARŞIYAKA, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir Tuzla sınıfı karakol gemisidir. Bu sınıfa ait 16 adet geminin isimleri, Türk Deniz Kuvvetleri'nin adlandırma geleneklerine uygun olarak Türkiye'nin kıyı semtleri, körfezleri, burunları ve ilçe/kasabalarından seçilerek verilmiştir. P-1206 TCG KARŞIYAKA da bu gemilerden biri olarak 2012 yılından bu yana aktif görev yapmaktadır. Keşif, istihbarat ve gözetleme, deniz karakol, hava savunma, su üstü ve su altı harbi, yasadışı göç ve kaçakçılıkla mücadele ile arama-kurtarma gibi çeşitli görevleri yerine getiren TCG KARŞIYAKA, Türk karasularının güvenliği ve denizlerdeki faaliyetlerin etkin şekilde yürütülmesine katkı sağlamaktadır.
Benzer Haberler
ESHOT şoförleri yeni görünümüyle İzmir yollarında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki amiral gemisi ESHOT, şoförlerinin çalışma...
Girne'de gemi faciası: 267 kişi, 8 can kaybı
KKTC'nin Girne açıklarında Taşucu seferini yapan yolcu gemisi alabora oldu. 8 kişi yaşamını...
Girne'deki faciada yeni gelişme: Gözaltına alınan 9 kişi...
KKTC'nin Girne kenti açıklarında 8 kişinin hayatını kaybettiği yolcu gemisi kazasına ilişkin...
BELEDİYE Haberleri
TümüBuca Belediyesi’nden 9 Eylül’e anlamlı film
Buca Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 104. yılına özel hazırladığı yapay zekâ destekli filmle,...
Karşıyaka’da ‘Mavi Kapak’ seferberliği
Karşıyaka Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Mavi Kapak’ projesi, engelleri ortadan kaldıran güçlü...
Bornova’da 9 Eylül coşkusu
Bornova Belediyesi, İzmir’in kurtuluş olan günü 9 Eylül’ü Büyükpark’ta düzenlenen muhteşem bir...
Büyükşehir’den çiftçiye sonbahar destekleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımda verimliliği artırmak ve çiftçinin emeğini korumak için...
Yeniden Sinematek Arabada Film Keyfi ile nostalji rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Yeniden Sinematek Arabada Film Keyfi” ile bu sonbaharda da...
ESHOT şoförleri yeni görünümüyle İzmir yollarında
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdaki amiral gemisi ESHOT, şoförlerinin çalışma...
KANSER TARAMA ARACI “PEMBE PRENSES” ALİAĞA’DA
Kanser taramalarında erken tanının önemine dikkat çekmek ve vatandaşların tarama hizmetlerine...
HACIÖMERLİ’DE SALI PAZARI BEREKETİ
HACIÖMERLİ’DE PAZAR GELENEĞİ CANLANDI
EFEST 2026 İKİNCİ GÜNÜNDE KÜLTÜR SANAT VE YETENEK DOLU...
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 104. yılı kapsamında düzenlenen kültür, sanat ve yaşam festivali...
BALÇOVA’DAN AVRUPA’YA İKİ BÜYÜK FİNAL
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
Buca’da oryantiring rüzgarı esti
Buca İzmir’in kurtuluşunu sporla taçlandırdı
Çöp ve Moloz Yığınlarına Son: Pirentepe ve Ataköy Artık...
Menderes Belediyesi, Başkan V. Asuman Şen’in göreve gelişiyle birlikte temizlikte yeni bir dönem...