Konaklı kadınların dayanışma kapısı: Kadın Danışma Merkezi
Konaklı kadınlara, başta şiddetle mücadele olmak üzere her alanda uzman destek sağlayan Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde kadın dayanışması gün geçtikçe büyüyor, kadınlar güçleniyor.
Konak’ta kadınların sesini büyüten, gücünü artıran Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, hizmete açıldığı günden bu yana özellikle şiddete uğrayan kadınların çaldığı ilk kapı oldu.
Şiddetin yanı sıra sosyal yaşam, hukuk ve psikoloji alanlarında da tam destek sunan merkez, kadınların zorluklar karşısında kendilerini yalnız hissetmedikleri bir alan yarattı. Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerinde yer alan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında hizmet veren Kadın Danışma Merkezi’nin ilk başvuru noktaları Agora Semt Merkezi, Aziziye Semt Merkezi, Ballıkuyu Semt Merkezi, Engelsiz Yaşam Köyü (Yenişehir), Gültepe Semt Merkezi, Mersinli Semt Merkezi, Saadet Mirci Semt Merkezi ve Zeytinlik Semt Merkezi olarak belirlendi. İlk başvuru noktalarının kentin her bölgesinde yer alması, kadınların hizmete erişiminde büyük kolaylık sağladı. Öte yandan çevrim içi başvuruya da açık olan merkez, belediyenin web sayfasında yer alan https://www.konak.bel.tr/tr/merkezlerimiz/kadin-danisma-merkezi linki üzerinden de başvuru kabul ediyor. Kadınlar, mesai saatleri içerisinde Konak Belediyesi’nin 0232 484 53 00 numaralı telefonundan 2967 dahili hattı tuşlayarak da hizmete ulaşabiliyor.
Yalnızlık ve çaresizlik yok
İlçedeki kadınların başta şiddet olmak üzere aile içi ve toplumsal alanda maruz kaldıkları sorunlar hakkında uzman danışmanlık alabildiği Kadın Danışma Merkezi’nde yapılan görüşmeler gizlilik esasına dayanıyor. Kadınların yalnız ve çaresiz hissetmemesi, derdini içtenlikle paylaşabilmesi, haklarını öğrenmesi ve farkındalık kazanması odaklı yapılan görüşmeler sonucunda, gerekli yönlendirmeler hızlıca yapılıyor. Konak Belediyesi’nin Psikososyal Destek Merkezi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü gibi birimlerinin yanı sıra ihtiyaç duyması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer resmi kurumların ilgili birimleri ile İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne yönlendirme sağlanıyor. Şiddet karşısında başvurabilecekleri acil hat, uygulama ve merkezler hakkında da detaylı bilgi veriliyor.
“Bu mücadelede hep birlikteyiz, yan yana, omuz omuzayız”
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, desteğe ihtiyacı olan, yalnız ve çaresiz hisseden tüm Konaklı kadınları danışma merkezine gelmeye davet etti. Şiddetle, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle, adaletsizlikle mücadelede kadınların yan yana durmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Mutlu, “Konak’ın her yerinde kadınların yanındayız; Mutlu Çocuklar Oyun Evlerimizle, semt merkezlerimizle, kermeslerimizle, eğitim ve kurs çalışmalarımızla... Kadın kadına dayanışmamızın son halkası da Kadın Danışma Merkezimiz oldu. Her bölgede başvuru noktaları oluşturduk. Konak’ta hiçbir kadın şiddet karşısında yalnız değil, mücadelesinde yalnız değil, hayatın zorlukları karşısında yalnız değil. Bu mücadelede hep birlikteyiz, yan yana, omuz omuzayız. Kadınlar dayanışmayla güçlenecek, birbirine kenetlenerek sesini büyütecek. Hiçbir kız kardeşimiz asla yalnız yürümeyecek” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...
Türkiye’de bir ilk: Konak’ta kadın cinayetlerine karşı...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların yaşam hakkını savunmak, adalet...
Konaklı kadınlar Temel Pastacılık Eğitimi’yle üretim ve...
Konaklı kadınların yoğun ilgi gösterdiği Temel Pastacılık Eğitimi’nde ikinci dönem devam...
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...