Menderes’te Uçurtma Zamanı
Menderes Belediyesi’nin düzenleyeceği 15. Geleneksel Uçurtma Şenliği 10 Mayıs Pazar Günü gerçekleştirilecek.Menderes Belediyesi’nin düzenleyeceği 15. Geleneksel Uçurtma Şenliği 10 Mayıs Pazar Günü gerçekleştirilecek.
Menderes Belediyesi, geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 15. Geleneksel Uçurtma Şenliği’ni 10 Mayıs Pazar günü düzenleyecek. Özdere Gençlik Parkı’ndaki etkinlikte saat 13:30’dan itibaren gökyüzü uçurtmayla dolacak. Uçurtmalar, Menderes Belediyesi tarafından dağıtılacak.
Eğlenceli etkinlikler
Gün boyu gerçekleşecek olan birçok etkinlik coşkuyu ikiye katlayacak. İkramların da olacağı şenlikte balon şekillendirme, kil atölyesi, yüz boyama gibi etkinliklerle çocuklar eğlenceli zaman geçirecek. Gençlik Parkı’nın sahnesi de boş kalmayacak. Grup Notion, Lotus Ritim Grubu ve Özdere Halk Oyunları Ekibi performansları ile sahneyi dolduracak. Menderes Belediyesi tarafından “Uçur, Hisset, Özgür Ol!” sloganı ile yapılan duyuruda tüm vatandaşlar şenliğe davet edildi.
Ücretsiz araçlar kaldırılacak
Menderes Belediyesi, ücretsiz servis araçları da kaldıracak. Saat 11:00’da Görece Kim Market Önünden, 11:15’te Ömer Halisdemir Parkı’ndan, 11:30’da Menderes Belediye binası önünden araçlar kaldırılacak olur saat 15:00’a kadar gidiş araçları düzenli olarak kalkacak. Sahil bölgesinde ise 12:15’te Gümüldür eski köy meydanından ve Özdere Cumhuriyet Mahallesi meydanı ile Özdere Çukuraltı’ndaki hizmet binası önünden kalkacak. Dönüşte ise saat 17:30, 18:30 ve 19:30’da araçlar hareket edecek.
“Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyorum”
Festival hakkında açıklamalar yapan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Uçurtma şenliğimiz geleneksel olarak sahillerimizi renklendiriyor. Bu sene planladığımız tarihte hava koşullarının kötü olması sebebiyle bir hafta erteledik. Uçurtma festivali bizim geleneksel etkinliğimiz. Çocuklarımız, aileleri birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Mutlu aileler görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu sene 15’incisini düzenleyeceğiz. Yine semalar renkli uçurtmalarla dolacak. Çok coşkulu bir festival bizleri bekliyor. Tüm vatandaşlarımızı beraber gökyüzünü rengarenk yapmak için pazar günü festivalimize bekliyorum.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bodrum Uçurtma Festivali’nde Engel Yok
Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali Büyük İlgi Gördü: Binlerce Kişi Gökyüzünde Buluştu.
18. Uçurtma Şenliği coşkuyla gerçekleşti
Torbalı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel...
Menderes Uçurtmalarla Rengarenk
Menderes Belediyesi’nin düzenlediği 15. Geleneksel Uçurtma Festivali renkli görüntülere sahne...
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...