BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.453 %1,05 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,83 %2,34 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Menemen, afetlere karşı hazırlıkta fark yarattı

Menemen, afetlere karşı hazırlıkta fark yarattı

Menemen Belediyesi, deprem, yangın ve sel başta olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor.

0Yorumlar
Menemen, afetlere karşı hazırlıkta fark yarattı

Bu kapsamda arama kurtarma ekibi kadrosu 80 kişiye çıkarılırken, 2 bini aşkın vatandaş da kent afet gönüllüsü oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "İzmir ve Kahramanmaraş merkezli depremler göstermiştir ki, olası afetlere yarınmış gibi hazır olmamız gerekmektedir. Bu kapsamda sadece afet anına değil, öncesi ve sonrasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." dedi.

Menemen Belediyesi tarafından, 17 Ağustos Depremi'nin 22. yıl dönümünde belediye bünyesinde kurulan MAKUR (Menemen Arama Kurtarma), kentin yüz akı olarak afetlere karşı hazırlığını sürdürüyor. Menemen Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü'nün kurulmasıyla birlikte kurumsallaşma sürecini tamamlayan ekibin kadrosu 80 kişiye çıkarıldı. Enkazda arama kurtarma temel eğitimi, harita, GPS, pusula eğitimi, tematik eğitim, yangın, haberleşme, yüksekten ve derinden kurtarma eğitimi gibi birçok eğitim alan MAKUR üyeleri, AFAD koordinesiyle Koyundere, Asarlık ve Ulukent'te kapsamlı deprem tatbikatı ve Menemen İZBAN'da da tren tatbikatına katılarak başarıyla görev yaptı.

Şehir şehir MAKUR görevde!

Eğitim ve ekipmanları yenilenen MAKUR üyeleri, geride kalan yılda yalnızca Menemen'de değil; Bursa, Manisa, Seferihisar, Foça, Ödemiş, Buca, Çeşme ve Aliağa'da da orman yangını, sel gibi afetlerde görev yaptı. Ayrıca Yamanlar'da 2024 yılında yaşanan büyük orman yangınının söndürülmesinde de MAKUR yine aktif olarak görev yaptı.

Ekipmanlar yenilendi, konteyner yaşam merkezi kuruldu

MAKUR'un Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesine dahil edilerek kurumsallaşma sürecinin tamamlanması sonrası ekibin ekipmanları da üst düzeye yükseltildi. AFAD orta seviye akreditasyona sahip birimin ihtiyaçları doğrultusunda envantere spiral kesme cihazı setinden beton kırıcı ve delici malzeme eklendi. Ayrıca olası afetlere hazırlık kapsamında her biri 21 metrekare büyüklüğünde 1+1 planlı ve 4 kişilik ailelere uygun olacak şekilde 60 konteynerden oluşan konteyner yaşam merkezi kazandırıldı. 280 kişiye barınma imkânı sunan konteynerler, klima, buzdolabı, ranza, şofben gibi imkanlarla donatıldı. Bu çalışmaların yanında yine kırsal bölgelerdeki çalışmalarda kullanmak adına bir adet 4x4 Chevrolet Silverado marka araç, envantere eklendi.

Vatandaşa ulaşıldı

Menemen'de afetlere karşı hazırlıkta yalnızca belediye personelleri değil vatandaşın da sürece dahil edilmesi adına 2 bini aşkın vatandaş, bu süreçte kent afet gönüllüsü olurken, çok sayıda muhtarlıkta da bire bir görüşmeler gerçekleştirildi ve okullarda eğitimler verildi.

"Her an için hazır olmak zorundayız"

2021 yılındaki kuruluşundan bugüne gelişine değin MAKUR'da yaşanan süreci değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Afetlerin kapımızı ne zaman çalacağını bilemiyoruz. Bu nedenle her an için hazır olmak zorundayız. Menemen Belediyemizin fedakar personellerinden kurulu olan MAKUR, sadece kentimizde değil, farklı il ve ilçelerde görev yaparak bu ülkenin insanını, hayvanını, ağacını, toprağını ne denli sevdiğini, bunlar için nasıl mücadele ettiğini sahada kanıtlamıştır. Menemen Belediyesi olarak sivil savunma bilinciyle ekibimizin donanımı ve hazırlığı için ne gerekirse yaparak, ihtiyaç anında hazır olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı, Şehit ve...

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya...

1 saat önce

Tugay-Ünsal arasında billboard krizinde çarpıcı açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

1 saat önce

Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...

1 saat önce

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...

1 saat önce

İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...

1 saat önce

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...

1 saat önce

Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

20 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

20 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

20 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

20 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

20 saat önce