Şato’da “Bizim Mahalle Sohbetleri” başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentlilerin yararlanacağı sosyal yaşam alanına dönüştürülen Varyant’taki Şato binasında "Bizim Mahalle Sohbetleri” serisi başladı.
İzmirli yurttaşları pek çok farklı konuda bilgilendirecek etkinliklerin ilk oturumu, "Afet Bilinci" ve "Afet ve Acil Durumlarda İlkyardım" başlıklarında düzenlendi.
"Bizim Mahalle Sohbetleri" her perşembe saat 16.30’da Şato’da düzenlenmeye devam edecek.İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında bilinçlendirme ve koruyucu eğitim faaliyetlerini toplumun her kesimine ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Sağlık Eğitimleri Şube Müdürlüğü tarafından İzmir’in tarihi dokusunun önemli simgelerinden biri olan ve yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yaşam alanına dönüştürülen Şato'nun teraslarında "Bizim Mahalle Sohbetleri" başlatıldı.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirlilerin kamusal alanlardan daha nitelikli ve daha güvenli bir şekilde faydalanabilmeleri için katılımcı belediyecilik anlayışıyla başlattığı Güzel İzmir Hareketi’nin de merkezi olan Şato’da tüm İzmirlilerin katılımına açık etkinliğin ilk oturumu, "Afet Bilinci" ve "Afet ve Acil Durumlarda İlkyardım" başlıklarında gerçekleştirildi.
İş güvenliği uzmanı ve gıda mühendisi Serdar Demircioğlu ile biyolog ve ilkyardım eğitmeni Çağatay Delen, katılımcılara konu başlıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Sağlık Eğitimleri Şube Müdürü Banu Erdal da oturumda katılımcılarla bir araya geldi.Kentin afetlere karşı dayanıklılığını artırmayı ve yurttaşların temel sağlık okuryazarlığını güçlendirmeyi amaçlayan oturuma, Konak bölgesinde yer alan muhtarlar da katılım göstererek edindikleri bilgileri mahalle sakinlerine ulaştıracaklarını belirtti.
"Bizim Mahalle Sohbetleri" devam edecek"
Bizim Mahalle Sohbetleri", her perşembe saat 16.30’da Şato’da düzenlenmeye devam edecek. İkinci oturum, “Akıllı İlaç Kullanımı” ve “Doğru Nefesin Sağlığa Etkisi” konularında olacak. Sağlık Eğitimleri Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş bir eğitim yelpazesiyle her hafta farklı bir konuda yurttaşları bilgilendirecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de AK Parti zirvesi! AK Partili İnan'dan "birlikte...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye katılmasının ardından kent...
YENİ Parti Karabağlar’da yeni ilçe binasını açtı:...
YENİ Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın binası törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti...
“Şehrin Panoları” İzmir Şato’da hayat buldu
İzmir Şato’da düzenlenen “Şehrin Panoları” etkinliğinde, seramik panoların kent belleğindeki yeri...
BELEDİYE Haberleri
TümüYelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya
Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.
Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı
Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...