Seferihisar’da sel mağdurlarına ekonomik yardım
İzmir genelinde etkili olan sel felaketinin ardından vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla alınan Afet Komisyonu kararları doğrultusunda Seferihisar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kapsamlı destek çalışmalarını hayata geçiriyor.
Afetten etkilenen yurttaşların ekonomik ve sosyal açıdan yeniden toparlanabilmesi için hem maddi hem de ayni yardımlar ilçede hızlı bir şekilde uygulanmaya başlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Yardım Komisyonu tarafından alınan karar kapsamında; sel felaketinde ağır hasar gören vatandaşlara 52 bin TL, orta hasarlı yapılara 26 bin TL, hafif hasarlı yapılara ise 15 bin TL tutarında destek sağlanacak.
Bunun yanı sıra, afetin etkilediği bölgelerde belirlenen abonelere ait su faturalarının iki ay süreyle sosyal destek kapsamında karşılanması kararlaştırıldı.
Seferihisar Belediyesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerle koordineli şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında, hasar tespit süreçlerinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara eşya ve temel yaşam destekleri ulaştıracak. Sosyal Hizmetler birimleri aracılığıyla gerçekleştirilecek yardımlar, afetten etkilenen yurttaşların günlük yaşamlarını yeniden kurabilmelerini hedefliyor.
“Zor günleri dayanışmayla aşacağız”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yaşanan afetin ardından belediyenin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Sel felaketi yalnızca fiziki hasarlar bırakmadı; birçok vatandaşımızın yaşam düzeni de ciddi şekilde etkilendi. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği hiçbir hemşehrimizi yalnız bırakmıyoruz. Dayanışmayı büyüterek yaraları birlikte saracağız. Maddi desteklerin yanı sıra eşya yardımları, sosyal hizmet desteği ve saha çalışmalarımızla vatandaşlarımızın yeniden güvenli ve sağlıklı bir yaşam kurmaları için çalışıyoruz. Seferihisar’da kimse kendini yalnız hissetmeyecek.”
Başkan Yetişkin, afet sonrası süreçte en önemli unsurun toplumsal dayanışma olduğunu vurgulayarak, belediyenin kriz anlarında yalnızca altyapı hizmetleriyle değil sosyal destek mekanizmalarıyla da vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.
“Sosyal Belediyecilik” ön planda
Seferihisar Belediyesi, afet sonrası destek sürecini yalnızca kısa vadeli yardımlarla sınırlı tutmayarak, ihtiyaç sahibi ailelerin uzun vadeli sosyal desteklere erişimini de sağlayacak. Psikososyal destekten temel ev eşyası teminine kadar geniş bir yelpazede planlanan çalışmalar, Sosyal Hizmetler ekiplerinin koordinasyonunda sürdürülecek.
Afetin ilk anından itibaren sahada aktif görev alan belediye ekipleri; temizlik, su tahliye, çevre düzenleme ve hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sosyal yardım ekipleri de hane ziyaretleriyle ihtiyaçları birebir belirlemeye devam ediyor.
Seferihisar Belediyesi, dayanışma kültürünü büyüten yerel yönetim anlayışıyla, afetin yarattığı mağduriyetleri en kısa sürede ortadan kaldırmak ve vatandaşların yaşamını yeniden güvence altına almak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Birlik ve Dayanışmanın Adı: Seferihisar’da Hayat Var!
Seferihisar’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan büyük orman yangınının ardından, Seferihisar...
Karşıyaka’da sel riskine karşı bilimsel buluşma
Karşıyaka Belediyesi, geçen yaz Yamanlar Dağı’nda meydana gelen orman yangınının binlerce ağaca...
Seferihisar'da emeklilerin yüzü gülecek
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçede yaşayan emeklilere 2 bin TL destek...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...