Yiğitler’e İki Yeni Köprü
Kemalpaşa Belediyesi, üreticilerin tarım arazilerine güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla Yiğitler Deresi üzerine iki adet köprü inşa ediyor.

Kemalpaşa Belediyesi, Yiğitler’de üreticilerin tarım arazilerine ulaşımını daha güvenli ve kesintisiz hale getirmek amacıyla dere üzerine iki adet açık aralıklı betonarme köprü yapıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun yağışların ardından geçiş noktalarında tahribat meydana gelen ve ulaşımda güçlük yaşanan Yiğitler Deresi’nde, Kemalpaşa Belediyesi tarafından kalıcı çözüm için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Uzun yıllardır geçişin geçici olarak yerleştirilen menfezlerle sağlandığı bölgede, özellikle yoğun yağış dönemlerinde meydana gelen hasarlar nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyordu. Bölgede yaşanan sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırmak amacıyla iki ayrı noktada açık aralıklı betonarme köprü yapımına başlandı.
ÜRETİCİLER TARIM ARAZİLERİNE DAHA GÜVENLİ ULAŞACAK
Özellikle bölgedeki üreticilerin bahçe ve tarım arazilerine ulaşımında önemli bir güzergâh olan geçiş noktaları, yeni köprülerin tamamlanmasıyla birlikte daha güvenli ve sağlıklı hale gelecek. Çalışmalarla ulaşım sürekliliğinin sağlanmasının yanı sıra bölgenin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Temel çalışmalarının devam ettiği iki köprünün yaklaşık 45 gün içerisinde tamamlanarak ulaşıma açılması planlanıyor.

YAKLAŞIK 8 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Kemalpaşa Belediyesi tarafından Yiğitler Deresi üzerine yapılacak iki betonarme köprü için yüklenici firma ile 1 Eylül 2026 tarihinde sözleşme imzalandı. Yaklaşık 8 Milyon Tl bedelle gerçekleştirilen çalışmanın 45 günlük iş süresi içerisinde tamamlanması beklenirken, uzun yıllardır özellikle yağışlı dönemlerde sorun yaşanan geçiş noktalarında kalıcı çözüm sağlanacak.
TÜRKMEN: UZUN YILLARDIR GEÇİŞTİRİLEN BİR KONU
Yapımı süren köprülerle ilgili değerlendirmede bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, “Yiğitler Deresi, dönem dönem yoğun yağışlarla ciddi bir kapasiteye ulaşan bir akarsuyumuz. Daha önce bölgede geçişi sağlamak amacıyla geçici olarak menfezler konularak vatandaşlarımıza hizmet sunulmuş ancak bu durum hem güvenliği hem de düzeni sağlamaktan oldukça uzak. Nitekim her yağış döneminde bozulan bir durum söz konusu. Artık bu bölgede sorunu kökten çözmek ve vatandaşımıza kalıcı bir geçiş olanağı sunmak üzere çalışmalara başladık ve kısa sürede tamamlayacağız. Emek veren mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Yiğitler ve Bağyurdu’na hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Benzer Haberler
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...
Ulaştırma Bakanlığı kaynakları: "İzmir'deki yollar...
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği başta Ankara-İstanbul olmak üzere vatandaşların...
BELEDİYE Haberleri
TümüBuca’da tarihi hamam sanat galerisine dönüştürüldü:...
Buca Belediyesi, Hacı Davut Fargoh Köşkü’nün tarihi hamamını restore ederek Galeri Hamam adıyla...
İzmir’in parkları yeniden sahneye dönüşüyor: İşte konser...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Alternatif Park Konserleri” serisi kasım ayında da devam...
Atatürk’ün liderlik vizyonu Buca’da anlatıldı
Buca Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Egemenlik Kayıtsız...
Foça’da 29 Ekim Coşkusu Dolu Dolu Yaşanacak
Foça Belediyesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl dönümünü; resmî törenler, Fener Alayı,...
Buca’da 29 Ekim ruhuna yakışır açılış
Buca Belediyesi, tarihi Hacı Davut Fargoh Köşkü’nün hamam yapısını restore ederek “Galeri Hamam”...
Bergama’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Basketbol Sahasına...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Bergama Kaymakamlığı Bergama Gençlik...
Bornova’da geleceğin eğitim neferlerine “Temel Afet...
Afet yönetiminde vizyoner adımlarıyla dikkat çeken Bornova Belediyesi, ilçede toplumsal...
Konak’ın çınarlarından unutulmaz Cumhuriyet gösterisi
Konak Belediyesi’nin İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri, Cumhuriyet’in 103. yılını “Selam...
Cumhuriyetin Eylem Ve Fikir İnsanı Mahmut Esat Bozkurt...
Efes Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında,...
Çiğli’de Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Sergisi ve Sinema...
Çiğli Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda,...
Bornova'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu çocuklarla başladı
Bornova Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına çocukların başrolde olduğu renkli...
Genç İzmir’de tiyatro seçmelerine yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç İzmir Tiyatro Topluluğu, 2026-2027...