BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Yüce Sonkurt Parkı yeni yüzüyle Konak’a nefes oldu

Yüce Sonkurt Parkı yeni yüzüyle Konak’a nefes oldu

Mutlu Çocuklar Sokağı’nın son durağı Konak Belediyesi’nin yenilediği M. Yüce Sonkurt Parkı oldu. Çocuklar, kendileri için düzenlenen spor etkinliklerinin yanı sıra parka yerleştirilen yepyeni oyuncaklarda neşeyle oynadı. Mutluluk Kahvesi’nde dinlenen bölge sakinleri ise parkın yenilenmiş halinin tadını çıkardı.

0Yorumlar
Yüce Sonkurt Parkı yeni yüzüyle Konak’a nefes oldu

Konak Belediyesi’nin titizlikle yürüttüğü çalışmalarla yeni yüzüne kavuşan M. Yüce Sonkurt Parkı, Konaklılarla buluştu. Park içinde yapılan çalışmaların yanı sıra çevre düzenlemesiyle de görünürlüğü artan park, Mutlu Çocuklar Sokağı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şükrü Saraçoğlu Caddesi üzerinde, Murat Reis Camii arkasından Halil Rıfat Paşa Meydanı’na kesintisiz uzanan parka bir de Mutluluk Kahvesi eklendi. Özellikle çevredeki okullara giden öğrencilerin ve parka komşu evlerde yaşayanların güvenle kullanmaya başladığı Yüce Sonkurt Parkı, bölgenin gözbebeği oldu. Her yaştan vatandaşın kullanımına uygun tasarlanan parka çocuk oyun grupları, spor alanları, dinlenme alanları ve patili dostlar için de pati parkı yerleştirildi.

Baştan sona yepyeni

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, M. Yüce Sonkurt Parkı’ndaki eksik parkeleri tamamladı, demir bariyerleri yenileyerek gerekli yerlere tutamak ekledi. Parkın aydınlatma sistemi yenilenerek gece saatlerinde de görünür olması sağlandı. Yürüyüş yolları komple elden geçirildi ve sağlıklaştırıldı. Parkın çevre duvarları tamir edilerek boyandı, giriş çıkışlar da düzenlenerek bariyer yerleştirildi. Parkın alt tarafında kalan Halil Rıfat Paşa Meydanı da yeniden düzenlendi. Meydandaki çalışma kapsamında, yıllar içinde yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan kilit parkeler söküldü, zemin düzeltildi ve asfaltlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise yaptığı çalışmayla en çok çocukları sevindirdi. Yaklaşık 400 metrekare kauçuk zemin oluşturularak üç farklı oyun alanı yapıldı. Çocuklar için düşevi oyun grubu, hayvan figürlü oyun grubu ve helikopterli mini oyun grubu yerleştirildi. 80 metrekarelik bir alan ise sokak spor aletleri için ayrıldı. Spor aletlerinin yanı sıra tenis ve satranç masaları da sporseverler için parktaki yerini aldı. Parkta dinlenmek isteyenler için oturma duvarlarıyla birlikte şezlong tipi oturaklarla hem rahatlık hem de estetik görünüm elde edildi. Patili dostlar da unutulmayarak pati parkı oluşturuldu. Parkın bitki örtüsü ve peyzajı ise güvenlik için parkın daha görünür olacağı şekilde tasarlandı. Budama, kosa ve misina çalışmalarının ardından sürdürülebilirlik de düşünülerek daha az su isteyen dayanıklı bitkiler dikildi.

Mutluluk Kahvesi çok beğenildi

M. Yüce Sonkurt Parkı’nda Konak Belediyesi’nin çevre düzenlemesiyle birlikte tamamladığı yenileme çalışmaları vatandaştan da tam not aldı. Daha önce güvenlik sebebiyle parka girmekten çekindiklerini belirten mahalleli, Konak Belediyesi’nin çalışmaları sonrası Mutluluk Kahvesi’nin de eklenmesiyle huzur ve güvenle parkı kullandıklarını ifade ettiler. Ekonomik menüsüyle dikkat çeken Mutluluk Kahvesi, özellikle çocuklarının okuldan çıkmasını bekleyen velililerin uğrak noktası oldu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

1 saat önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

1 saat önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

1 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

1 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

1 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

2 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

2 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

2 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

2 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

2 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

2 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

2 saat önce