BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa DÜNYA Ermenistan’da muhalefet liderine tutuklama

Ermenistan’da muhalefet liderine tutuklama

Ermenistan’da Rusya yanlısı muhalefet lideri Gagik Tsarukyan, büyük ölçekli dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamaları kapsamında iki ay süreyle tutuklandı.

0Yorumlar
Ermenistan’da muhalefet liderine tutuklama

Seçimlerin ardından gelen karar, muhalefet tarafından “siyasi operasyon” olarak değerlendirilirken hükümet soruşturmanın mali suç iddialarına dayandığını savunuyor.

Ermenistan’da Rusya yanlısı muhalefet partisi Müreffeh Ermenistan’ın lideri Gagik Tsarukyan hakkında iki ay süreyle tutukluluk kararı verildi.

Milyarder iş insanı Tsarukyan, büyük ölçekli dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamaları kapsamında pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre Tsarukyan ve bir yakını, 2022-2024 yılları arasında İran’dan araç, makine, yakıt ve çeşitli ürünlerin usulsüz biçimde ithal edilmesiyle bağlantılı olarak soruşturuluyor. Söz konusu işlemlerin toplam değerinin yaklaşık 21 milyon dolar olduğu ileri sürüldü.

Ermenistan Soruşturma Komitesi, Tsarukyan’ın dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu duyurdu. Mahkeme, soruşturma sürecinde Tsarukyan’ın iki ay süreyle tutuklu kalmasına hükmetti.

Güvenlik birimleri, pazartesi günü Tsarukyan’ın evinde ve iş çevresiyle bağlantılı yaklaşık 70 adreste arama yaptı. Arama yapılan yerler arasında Tsarukyan’ın iş imparatorluğuna bağlı şirketler ve tesislerin de bulunduğu belirtildi.

Tsarukyan’ın iş alanları arasında konyak fabrikası, çimento tesisi ve spor kompleksi gibi yatırımlar yer alıyor.

SEÇİM SONRASI MUHALEFETE BASKI TARTIŞMASI

Tutuklama kararı, Başbakan Nikol Paşinyan’ın geçen ay yapılan seçimleri kazanmasının ardından geldi. Paşinyan, seçim zaferinin ardından ülkedeki üç ana muhalefet grubunu hedef alarak “üç başlı savaşçı casus parti” ifadesini kullanmıştı.

Paşinyan bu sözlerle Güçlü Ermenistan, Ermenistan İttifakı ve Tsarukyan’ın lideri olduğu Müreffeh Ermenistan’ı kastetmişti. Seçim kampanyası boyunca Paşinyan, muhalefetin Ermenistan’ı yeniden Azerbaycan’la savaşa sürükleme riski taşıdığını savunmuştu.

 

Sekiz muhalefet grubu, Tsarukyan ve çevresindeki isimlere yönelik gözaltı ve tutuklama kararlarını “siyasi saiklerle” alınmış kararlar olarak nitelendirdi.

Muhalefet, geçen ay yapılan seçimlerde usulsüzlük yaşandığını öne sürmüş ve sonuçlara itiraz etmişti. Ancak Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu, cumartesi günü muhalefetin seçim sonuçlarının iptal edilmesi yönündeki başvurusunu reddetti.

Tsarukyan’ın avukatları ise olası bir mahkûmiyet kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

SERVETİNİ SOVYETLER SONRASI DÖNEMDE KAZANDI

69 yaşındaki Gagik Tsarukyan, Ermenistan siyasetinin en tanınan ve tartışmalı isimlerinden biri olarak biliniyor. 

Eski dünya bilek güreşi şampiyonu olan Tsarukyan, servetini Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasının ardından kumar, madencilik ve farklı sektörlerde yaptığı yatırımlarla elde etti.

Cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

ABD vize vermedi: BM Genel Kurulu'ndan 'Mahmud Abbas' kararı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ABD'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve beraberindeki...

1 gün önce

Bilim İnsanları Fare Beyninde İşlevsel İnsan Beyin...

Bilim insanları, laboratuvarda üretilen insan beyin hücrelerini yavru farelerin beyinlerine...

2 gün önce

Uzmanlar Uyardı: Çözülse Dahi Dizel Şokunu Atlatmak Kolay...

Otomotiv sektöründe yaşanan dizel krizi ve emisyon tartışmaları, küresel pazarda kalıcı izler...

2 gün önce

Trump'tan Fed'e Sert Faiz Çağrısı: Faizleri Süratle Düşürün

ABD eski Başkanı Donald Trump, Federal Rezerv'in para politikasını sert bir dille eleştirerek...

2 gün önce

İsrail’de Yemen endişesi büyüyor: Donanmada hazırlık...

Yemen'deki Husilerin Babulmendeb Boğazı'na erişimi sağlayan hatları ele geçirmesinin, Tel...

5 gün önce

Husilerin ilerleyişi Kızıldeniz’de dengeleri değiştirdi

İran destekli Husilerin Yemen kıyılarındaki hızlı ilerleyişi, Kızıldeniz’in girişindeki...

6 gün önce

241 Kişiyi Taşıyan Gemi İçin Denizde Geniş Çaplı Arama...

Atlas Okyanusu'nda seyreden ve içinde 241 kişinin bulunduğu bildirilen bir gemiden haber...

6 gün önce

ABD ve İran'a Tarihi Çağrı: Mutabakata Uyun

Uluslararası toplum, Orta Doğu'da gerilimi azaltmak amacıyla ABD ve İran'a karşılıklı...

13 gün önce

Körfez'de Sıcak Çatışma: ABD ve İran Güçleri Karşı...

Basra Körfezi'nde ABD ve İran askeri unsurları arasında meydana gelen sıcak çatışmada karşılıklı...

13 gün önce

Suriye-İsrail temasları kesildi: Şam yönetimi güvenmiyor

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, İsrail’in Ebu Zuhur Hava Üssü’ne saldırısının...

27 gün önce

Uçakta panik anları: Dizüstü bilgisayar alev aldı

ABD'de yolcu uçağında dizüstü bilgisayarın alev alması sonucu 1 kişi yaralandı. FAA verilerine...

27 gün önce

34 yıl sonra korkunç keşif! Kayıp dağcıların cesetleri...

İsviçre Alpleri'nde 1992 yılında kaybolan iki Belçikalı dağcının akıbeti, aradan geçen 34 yılın...

1 ay önce