BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $80.147 %0,49 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.473,25 %0,55 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa DÜNYA Lübnan'dan Türkiye'ye göçmen akını

Lübnan'dan Türkiye'ye göçmen akını

İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a da saldırı başlatması Orta Doğu'da Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgasını tetikledi. Beyrut'tan İstanbul'a tüm uçuşlarda biletler tükendi.

0Yorumlar
Lübnan'dan Türkiye'ye göçmen akını

İsrail, Lübnan'ın güneyine "Kuzeyin Okları Operasyonu" adıyla karadan işgal saldırıları başlatırken haftalardır bombaların altındaki Lübnan'dan kaçış da başladı.Lübnan'da 17 Eylül'den beri İsrail'in art arda saldırıları sonucu 104'ü çocuk en az 1273 kişi öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hızla savaş alanına dönen Lübnanlılar, artan şiddetten kaçarak Türkiye'ye geliyor. Lübnan'ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines’ın Beyrut'tan İstanbul'a olan tüm uçuşlarında biletler tükendi.

'YAKINDA DÖNMEYİ UMUYORUZ'

İsrail'in hava saldırılarından kaçarak dün İstanbul'a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşı, Reuters'a yaptıkları açıklamada yaşananlardan dolayı sarsıldıklarını ancak yakında evlerine dönmeyi umduklarını söyledi. İstanbul'a gelen Beyrutlu Aref Arhad, "Lübnan'da durum çok kötü. Beyrut'ta çok sayıda bombalama olayı yaşanıyor. Bütün gece gökyüzünde askeri uçakların sesini duyuyoruz" dedi.Lübnanlı gazeteci Lina Diab da, yaşadığı bölgenin hala güvenli olduğunu ancak önlem olarak ayrılmaya karar verdiğini belirterek "Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul'a gelmeyi, bir süre kalmayı ve neler olacağını izlemeyi tercih ediyorum. Umarım yakında Lübnan'a geri döneriz” diye konuştu.Bu arada Lübnan makamları, pasaportu olmadığı halde ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşların çıkışına izin verilmesi kararı aldı.

ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK GÖÇ DALGASI

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in devam eden hava saldırıları nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının bir milyona yaklaştığına dikkati çekerek, Lübnan tarihinin en büyük göç dalgasının yaşandığını ifade etmişti. Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi İsrail saldırılarında öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Lübnan'ın güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

Suriye-İsrail temasları kesildi: Şam yönetimi güvenmiyor

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, İsrail’in Ebu Zuhur Hava Üssü’ne saldırısının...

13 gün önce

Uçakta panik anları: Dizüstü bilgisayar alev aldı

ABD'de yolcu uçağında dizüstü bilgisayarın alev alması sonucu 1 kişi yaralandı. FAA verilerine...

13 gün önce

34 yıl sonra korkunç keşif! Kayıp dağcıların cesetleri...

İsviçre Alpleri'nde 1992 yılında kaybolan iki Belçikalı dağcının akıbeti, aradan geçen 34 yılın...

16 gün önce

İran'dan Trump'ı küplere bindirecek rest: Kaliforniya'yı...

ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nı “ABD’nin yeni toprağı” olarak gösteren haritası,...

16 gün önce

Polisin eski eş takıntısı pes dedirtti: Attığı her adımı...

ABD’nin Florida eyaletinde bir polis memurunun, ayrıldığı eşinin aracını otomatik plaka tanıma...

16 gün önce

Trump'tan Mekke Anlaşması'na destek: Büyük memnuniyet...

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın Mekke Ortak Savunma...

19 gün önce

ABD-Kanada ticaretinde yeni kriz: Vergi yüzde 50’ye çıktı

ABD yönetimi, Kanada'nın Amerikan ürünlerine yönelik "ayrımcı" uygulamalarda bulunduğunu öne...

1 ay önce

CENTCOM Duyurdu: ABD'den İran'a Yeni Saldırı Dalgası

CENTCOM, X şhesabından yaptığı açıklamada, İran'a yönelik yeni saldırı hakkında bilgi verdi.

1 ay önce

İran gerilimi Ürdün’e sıçradı: Havalimanı ve liman...

Ürdün makamları, “belirli ve güvenilir bir tehdit” gerekçesiyle Akabe’deki uluslararası...

1 ay önce

Rusya’dan Kiev’e balistik füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i farklı türlerde 41 füze ve 125 insansız hava aracıyla hedef aldı.

1 ay önce

İran’dan Ürdün’deki ABD üslerine beş günde dört saldırı

İran’ın Ürdün’deki ABD güçlerini hedef alan son saldırısında iki ABD askeri yaşamını yitirdi,...

1 ay önce

Macaristan’da Cumhurbaşkanı değişiyor: Anayasa...

Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok'un görev süresini sona erdiren anayasa değişikliğini...

1 ay önce