BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ 19. IF Wedding Fashion İzmir için geri sayım başladı

19. IF Wedding Fashion İzmir için geri sayım başladı

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 20 Ocak 2026’da Fuar İzmir’de 19’uncu kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

0Yorumlar
19. IF Wedding Fashion İzmir için geri sayım başladı

 Türkiye’nin gelinlik ve abiye üretiminde öncü kentlerinden İzmir, güçlü tasarım kültürü, ihracat kapasitesi ile IF Wedding Fashion İzmir sayesinde bir kez daha dünya moda sahnesinin merkezinde yer alacak. Fuar, bu yıl 200’ün üzerinde markayı profesyonel alıcılarla İzmir’de buluşturacak.

IF Wedding Fashion İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından; Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu partnerliğinde Fuar İzmir’de düzenlenecek. Gelinlik, damatlık, abiye, aksesuar ve çocuk abiye giyim koleksiyonlarıyla sektöre yön veren firmalar ile dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerini ağırlayacak olan fuar, yalnızca profesyonel ziyaretçilere açık olarak gerçekleştirilecek. Sektörün talebi doğrultusunda yeniden ocak ayına alınan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl üç gün boyunca moda ve ticaretin merkezinde olacak. Salı–çarşamba–perşembe günlerini kapsayan fuar, önceki yıllarda uygulanan dört günlük takvimin ardından, daha yoğun, verimli ve iş odaklı bir yapıyla düzenlenecek.Bir önceki organizasyon, Türkiye’nin dört bir yanından ve 79 farklı ülkeden, 3 bin 110’u yabancı  toplam 14 bin 606 sektör profesyonelini ağırlayarak fuarın uluslararası gücünü ortaya koymuştu. Bu yıl da Avrupa’dan Amerika’ya, Orta Doğu’dan Asya’ya uzanan geniş bir coğrafyadan katılımcı ve alım heyetlerinin İzmir’de buluşması bekleniyor.

Üretim gücüne katkı sağlayacak

Türkiye, dünya gelinlik ve abiye üretiminde ilk sıralarda yer alırken İzmir; güçlü üretim altyapısı, nitelikli iş gücü ve ihracat kapasitesiyle sektörün önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. IF Wedding Fashion İzmir, bu üretim gücünü üç gün boyunca uluslararası alıcılarla buluşturarak, kentin ve Türkiye’nin küresel pazarlardaki görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.Dünyaca ünlü televizyon programı “Gelinliğe Evet De” ile tanınan ve geçen yıl Gelinlik Tasarım Yarışması’nda jüri üyeliği yapan Randy Fenoli’nin markası da fuarda yer alarak İzmir’de sektörle bir kez daha buluşacak.

Üç gün boyunca yoğun ziyaretçi ve iş görüşmeleri

Fuarın, üç gün süresince binlerce yerli profesyonel ziyaretçinin yanı sıra 100’e yakın ülkeden yaklaşık 3 bin yabancı profesyoneli ağırlaması bekleniyor. İzmir’e gelecek uluslararası alım heyetleri, katılımcı firmalarla doğrudan iş görüşmeleri gerçekleştirerek yeni ticaret bağlantılarının kurulmasına katkı sağlayacak.

IF Wedding Fashion podyumlarında üç gün moda rüzgârı

2027 yılı koleksiyonlarının sergileneceği IF Wedding Fashion İzmir’de, üç gün boyunca sektörün öncü markalarının ve genç yeteneklerin tasarımları, yoğun bir defile programı ile sunulacak. Ünlü mankenler eşliğinde düzenlenecek defileler B Holü’nde yapılacak; defileler eş zamanlı olarak A Holü’nden canlı yayın ile izlenebilecek. Aynı alanda fuara özel sergiler de ziyaretçilerle buluşacak.

Genç tasarımcılar İzmir’den dünyaya açılıyor

Fuar, ticari yönünün yanı sıra genç tasarımcıları sektöre kazandıran yapısıyla da dikkat çekiyor. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması, “Denge” temasıyla gerçekleştiriliyor. 103 tasarımcının 206 tasarımla katıldığı yarışmada finale kalan 15 genç tasarımcı, profesyonel mentörler eşliğinde tasarımlarını hayata geçirecek. Finalistler, fuardan bir gün önce düzenlenecek defilede koleksiyonlarını sunacak; finale kalan tasarımlar fuar boyunca sergilenecek. Birinci olan tasarımcı 100 bin TL para ödülünün yanı sıra IF Wedding Fashion İzmir 2027’de performans defilesi hakkı kazanacak. İkinci tasarımcı 75 bin TL, üçüncü tasarımcı ise 50 bin TL ödülün sahibi olacak. Geçtiğimiz yıl yarışmayı kazanan Öztürk Yıkılmaz’ın performans defilesi de IF Wedding Fashion İzmir 2026 podyumunda izleyiciyle buluşacak.

Güçlü destek

IF Wedding Fashion İzmir; T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği, Moda Tekstil Konfeksiyoncuları Derneği, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası ile İzmir Moda Tasarımcıları Derneğinin destekleriyle gerçekleştiriliyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Enflasyon yüzde 30'un altında, seçim harcaması uyarısı

Ekimde yıllık enflasyon yüzde 29,77'ye gerilerken Dr. Ayhan Bülent Toptaş, seçim döneminde...

14 saat önce

Efkan Ala’dan emekli maaşları için iyileştirme açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü...

17 saat önce

Kasım 2026 kira artış oranı yüzde 31,23 oldu

TÜİK'in ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kasım ayında yenilenecek kira sözleşmeleri...

17 saat önce

TÜİK ekim ayı enflasyonunu açıkladı

TÜİK verilerine göre tüketici fiyatları ekim ayında yüzde 2,58 artarken yıllık enflasyon yüzde...

17 saat önce

Altın fiyatları yükselişe geçti: Ons 3.900 doları aştı

Ekimde 2008’den bu yana en sert aylık kaybını yaşayan ons altın, yeni haftaya yükselişle başladı...

1 gün önce

Ekonomide en büyük sorun yüzde 26,5 ile borsa krizi

ASAL Araştırma’nın 28 ilde 2 bin 20 kişiyle yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 26,5’i...

4 gün önce

Altın fiyatları 4 bin doların altına geriledi

Ons altın 4 bin doların altına gerileyerek 3 bin 987 doları gördü; gram altın ise 6 bin 417 lira...

4 gün önce

Alman otomotiv devi Türkiye’de üretim seçeneklerini...

Doğuş Otomotiv ile Volkswagen Grubu, Volkswagen marka binek otomobillerin Türkiye’de üretilmesi...

4 gün önce

Akaryakıta çifte zam geliyor! Deposu boş olanlar dikkat:...

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni zam beklentisi ortaya çıktı. Benzine perşembe...

6 gün önce

Akaryakıtta yeni zam beklentisi: Motorin 100 lirayı aşabilir

1 Kasım’dan itibaren benzine 4,15 TL, motorine 3,60 TL ÖTV artışı bekleniyor; artışın pompaya...

7 gün önce

Mistral GYO 2025’te kâr, 2026’da zarar açıkladı

Mistral GYO, 2026’nın ilk dokuz ayında 119,8 milyon TL net zarar açıkladı; şirket geçen yılın...

7 gün önce

Dikili’de 74,2 milyon dolarlık tarım yatırımında yeni...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Jean Christophe Carret ve beraberindeki heyet, 74,2 milyon...

7 gün önce