BIST 100 14.334,06 %2,10 Altın 6.877,88 ₺/gr %0,45 Bitcoin $79.018 %0,01 Dolar 48,26 ₺ %0,05 Euro 56,11 ₺ %0,33 Sterlin 65,45 ₺ %0,10 Gümüş 102,71 ₺/gr %0,25 Ethereum $2.477,73 %1,32 İsviçre Frangı 59,73 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,84 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,59 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,23
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ 2018 Yılı Kuşadası'nın olacak

2018 Yılı Kuşadası'nın olacak

Kuşadası'nda düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. Fuar, kış sezonunda turizm ilçesi Kuşadası'na canlılık getirdi. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan “Bu fuarda gördük ki 2018 yılı Kuşadası'nın yılı olacak” dedi.

0Yorumlar
2018 Yılı Kuşadası'nın olacak

GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi'nde 4 gün boyunca turizm ve gastronomi sektörünün önde gelen 200 markasını ağırlayan fuarda otel, restoran, kafe işletmelerine yönelik dekorasyon ve mefruşat, endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları sergilendi. İkili iş görüşmelerine sahne olan fuar, yüzleri güldürdü.

Fuarı 4 gün boyunca 15 bin ziyaretçi ağırladı, 5 bin aşçı 4 ayrı yarışmada en iyi lezzeti sunmak için yarıştı. Ev dışı tüketim firmaları ise gerçekleştirdikleri iş bağlantıları ile bu yaz sezonu için önemli satışlara imza attı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası'nın 100 kilometre çapında dünyanın hiçbir yerinde olmayan tarihi ve kültürel mirasıyla turistik üstünlüğü elinde bulundurduğuna dikkat çekerek yılda 6 milyon kişi ağırladıklarını söyledi. 50 bin yazlık ev, 50 bin yatak kapasitesi, 600 yatlık marinayla en önemli turizm destinasyonu olduklarını belirten Aksoy, son iki yıl içinde turizmde yaşanan daralmanın sektörü etkilediğini ancak 2018 yılında bunun büyük ölçüde aşılacağının beklendiğini söyledi.

BÜYEMEYİ TERCİH EDİN
Aksoy, turizmin bir deniz dalgası gibi olduğunu ifade ederek, turizm işletmecilerinin fiyat politikalarında kesinlikle düşüşe gitmemesini isteyerek, “Fiyat düşürdüğünüzde turist sayısı artmıyor. Aksine bu ucuzluk hizmet kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu fiyat indirimi, krizler geçmesine karşın sizin yeniden toparlanma sürecinizi de uzatıyor. Krizlerle küçülmek yerine büyümeyi tercih edin. Yeni nesil gezgin turist profilini iyi tanıyın ve onların ihtiyaçlarına yanıt verecek adımlar atın. İşte bu fuar, bu tür adımlar için önemli bir çıkış noktası oldu. Turizm ile ilgili otoriteler de aynı görüşleri paylaştı. Kuşadası'da bu fuarı düzenledikleri için GL Platform'a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise bu yıl 3. kez Kuşadası'nda fuar düzenlediklerini ilk iki yıl gerçekleşen fuarın krizin ortasında gerçekleştiğini belirterek, “Ama buna rağmen sektör hiçbir şekilde geri adım atmadı, fuarına sahip çıktı. Bizim bu fuarı düzenlememizin en önemli nedeni işte turizmcilerin bu cesur duruşudur. Türkiye genelinde turizmde yaşanan krizin en az etkisinin olduğu yerin Kuşadası olmasının en önemli nedeni budur. Burada ortaya çıkan fikirler, fuarımızda çizilen yol haritaları, sektörün rehberi oldu. Belirlenen hedef doğrultusunda yürüyen turizmcilerle bu yıl erken rezervasyonlardaki artış da bunun en önemli kanıtıdır” diye konuştu.

KUŞADASI YAZA DAMGA VURACAK
Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı'nda gastronominin de zirve yaptığını söyleyen Ceylan, “Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ile birlikte düzenlenen yarışmalar, Anadolu mutfağının emanet edileceği gençlerimiz için hem kendilerini gösterme hem de hiçbir yerde bulamayacakları bir eğitim fırsatı sundu. Düzenlenen eğitim programları ise turizmde yeni gelişmeler sektörün tüm paydaşlarına bire bir anlatıldı. Bu platform sadece yarışmaların yapıldığı bir fuara değil aynı zamanda kat hizmetlisinden patronuna kadar kimi neyi nasıl yapması gerektiğini gösteren bir eğitim fuarına da ev sahipliği yaptı. Biz turizmde firma sahiplerini ağırlayıp onların daha çok iş yapmasını elbette arzuluyoruz ama daha büyük bir hedefimiz var. Biz aynı zamanda turizmde Türkiye'nin birincilik kürsüsüne çıkması için sektörün tüm dinamiklerinin ortak hareket etmesini sağlamak istiyoruz. Gördük ki Kuşadası bunu başardı. Bu yaz Kuşadası turizmde açık ara önde olacaktır” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Kiracılar bekliyor: Eylül kira zammı 3 Eylül’de

Eylül ayında kira sözleşmesini yenileyecek milyonlarca kiracı ve ev sahibi oranı bekliyor. Yeni...

15 saat önce

Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,1’e yükseldi

TÜİK’in Temmuz 2026 işgücü verileri açıklandı. İşsizlik oranı 0,5 puan artarak yüzde 8,1’e...

18 saat önce

Türk-İş Ağustos 2026 açlık sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ'in Ağustos 2026 araştırmasına göre dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması 37 bin 388...

18 saat önce

Petrol 90 doları aştı: Akaryakıtta pompaya zam geliyor

Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 90 doların üzerine yükseldi. Türkiye’de...

18 saat önce

Altın haftaya düşüşle başladı

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü hareket etti. Gram altın 6 bin 900 TL...

18 saat önce

Motorinde dev indirim sonrası tabela değişti! Benzin ne...

Akaryakıt fiyatlarında 5,36 TL’lik motorin indiriminin ardından yeni rakamlar pompaya yansıdı....

3 gün önce

Dolar güne yükselişle başladı! Dolar ve euro ne kadar...

Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket devam etti. Dolar 48,25 TL...

3 gün önce

Altında zirve sonrası geri çekilme! Gram altın 7 bin...

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe zirve seviyelerden gelen geri çekilmeyle başladı. Gram...

3 gün önce

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi bu tarihi bekliyor! Eylül...

Eylül ayı ile birlikte kira sözleşmesi yenilenecek olan milyonlarca konut ve iş yeri kiracısı...

3 gün önce

SGK borçlarında 72 ay taksit için son başvuru

SGK prim borcu bulunan işveren ve sigortalılar için 72 aya kadar taksit imkânında son günlere...

4 gün önce

Borsa güne yükselişle başladı: BIST 100 14.646 puanda

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe yüzde 0,24 yükselişle başladı....

4 gün önce

Altında yükseliş sürüyor, gözler Fed’de

Altın fiyatları haftanın ikinci yarısında yeniden yükselişe geçti. Gram altın 7 bin 100 TL'nin...

4 gün önce