BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ Aliağalı arıcılar atağa geçti

Aliağalı arıcılar atağa geçti

İzmir’in Aliağa ilçesi arıcılıkla uğraşan vatandaşlar ‘Aliağa Bal Üreticileri Birliği’ni kurmak üzere harekete geçti. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin kuruluşuna öncülük eden Bayram Karcı, ilçe genelinde 4 bin 550 yerleşik arılı kovan bulunduğunu belirterek, yılda 15 ton bal ürettiklerini söyledi.

0Yorumlar
Aliağalı arıcılar atağa geçti

Aliağa yöresinde arıcılık işiyle uğraşan vatandaşlar, arıcılığı geliştirmek, bal üretimini artırmak,  bal satışlarında oto kontrolü sağlamak ve üreticileri arıcılığa teşvik etmek ve üreticileri bilinçlendirmek için 'Aliağa Bal Üreticileri Birliği'ni kurma kararı aldı. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin kuruluşuna öncülük eden Bayram Karcı birliğin kuruluş aşamasını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, “Hedefimiz yıl sonundan önce faaliyete geçmek. Kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hemen harekete geçeceğiz. Üniversitelerimiz ile birlikte çalışacağız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla iş birliği yapacağız. Öncelikli amacımız bilinçli üretimi sağlamak ve yine buna paralel olarak tüketiciye tamamen doğal, sağlıklı ürünler sunmaktır. Bu konuda Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’da bize tam destek veriyor” dedi.

HEM SAĞLIK HEM EKONOMİ

Arıcılığın karlı ve zahmetsiz bir iş olduğunu dile getiren Karcı, Arıcılık sektöründe balın yanı sıra polen, bal mumu ve  propolis gibi ürünlerin de elde edildiğini, bu ürünlerin ülke ekonomisine önemli girdiler sağladığını ve  sağlık açısından insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

ÜRETİMDE HEDEF 100 TON

Aliağa’da yılda 15 ton bal ürettiklerine dikkat çeken Karcı, “İlk hedefimiz yılda 100 ton bal üretimine ulaşmak. Bu hedefe ulaşabilmemiz için  üreticileri arıcılığa teşvik etmek zorundayız. Bunun içinde Aliağa’da arıcılığa yönelik eğitim kursuları açacağız” diyerek, arıcılık yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olunacağını söyledi.

BAL ORMANI KURULACAK

Devlet’in Arıcılığa büyük önem verdiğini sözlerine ekleyen Karcı, “Tarım Bakanlığı’nın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı da arıcılığı önemsiyor. Orman Bakanlığımız bal üretimini artırmak amacıyla Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde bal ormanları kuruyor. Bizde Bakanlığımıza bağlı İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden talepte bulunduk. Çok yakın bir zamanda Aliağa’mızın Çıtak yöresinde bir ‘Bal Ormanı’ kurulacak. Burada arıcılık verimi için önem arz eden otsu ve çalımsı bitkiler yetiştirilecek. Bakanlığımızın öncülüğünde gerçekleşecek olan bu proje sayesinde  ilçemizde faaliyet gösteren  arıcılarımız ekonomik olarak ciddi anlamda kalkınacak” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Benzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor

Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...

6 gün önce

HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı

HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...

10 gün önce

Taksitli alışverişte yeni dönem başladı

15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...

10 gün önce

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...

10 gün önce

ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...

ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...

11 gün önce

Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı

ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...

11 gün önce

Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...

Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...

12 gün önce

Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...

Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...

12 gün önce

Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...

Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....

12 gün önce

Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...

Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...

12 gün önce

Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...

13 gün önce

TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...

TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...

13 gün önce