BIST 100 14.147,32 %0,26 Altın 6.722,62 ₺/gr %0,71 Bitcoin $63.706 %0,04 Dolar 47,78 ₺ %0,02 Euro 55,20 ₺ %0,16 Sterlin 64,56 ₺ %0,00 Gümüş 99,09 ₺/gr %1,28 Ethereum $1.887,91 %0,07 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,25 ₺ %0,08 Avustralya Doları 33,68 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,73 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,21 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor!

Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Avrupa Birliği’nin dev ekonomisi Almanya’ya ihracatımızı arttırmak için Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, “Türk-Alman Ekonomi Günü” düzenliyor. EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Egeli ihracatçıları “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılan Alman firmalarla ikili iş görüşmesine davet etti.

0Yorumlar
Alman devleri Türk ürünlerini almaya geliyor!
 

17 Mayıs 2017 tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilecek “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne Siemens, Hugo Boss ve Bosch gibi dünya devlerinin aralarında yer aldığı 27 Alman firması katılıyor.

 

 

Türkiye’nin 2016 yılında Almanya’ya 14 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, EİB üyelerinin Almanya’ya ihracatının ise 1 milyar 272 milyon dolara ulaştığını, amaçlarının Almanya’ya ihracat rakamını daha yukarı taşımak olduğunu kaydetti.

 

Almanya ile Türkiye arasında tarihi bağlar olduğunu, bu ticari bağlantıların ticari ilişkileri desteklediğini anlatan Ünlütürk, “Zaman zaman Almanya ile Türkiye arasında siyasi ilişkilerimizde gerilimler yaşansa da, tarihi bağlarımız ekonomik ilişkilerimizi güçlendirecek boyutta. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin yakın zamanda Almanya’ya yaptığı ziyaret ve bizlerin yapacağı temaslar ilişkilerimizin normalleşmesini hızlandıracak. Yerimizde durursak bu geri gitmek anlamına gelir. Ege Bölgesi’nin ihracatının artması için işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Egeli ihracatçılarımızı “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılmaya ve ikili görüşmelerde bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Almanya’dan gelen firmaların Türkiye’den özellikle gıda ve teknik tekstiller alanlarında ithalat yapma konusunda istekli olduğu bilgisini paylaşan EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk, Alman firmaların bir kısmının ise Türkiye’de yatırım yapma niyetinde olduğunu, yabancı ortaklı yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarının “Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılmalarının ticari ortaklıkları doğurabileceğini sözlerine ekledi.

 

17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilecek olan “Türk-Alman Ekonomi Günü”nde ilk önce önde gelen Alman firmalarının kendilerini tanıtacakları sunumlar gerçekleştirilecek. Ardından Alman firmaların temsilcileri ile ihracatçı firma temsilcileri arasında ikili görüşmeler yapılacak.

 

“Türk-Alman Ekonomi Günü”ne katılmak isteyen ihracatçı firmalarımızın, 14:00 – 17:00 saatleri arasında, yapılacak olan ikili iş görüşmeleri için http://rezervasyon.egeliihracatcilar.com/asp/RandevularIlkGiris.asp?FuarId=20170510140443bağlantısından görüşmek istedikleri firmalardan uygun saatler için randevu almaları gerekiyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Motorinde ÖTV sıfırlandı! Pompa fiyatların dev indirim...

Enflasyonla mücadele adımları kapsamında akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyecek kritik bir...

3 saat önce

TOSBİ’den sürdürülebilir sanayide iki önemli adım

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO...

3 gün önce

GIDA AMBALAJI VE ENDÜSTRİYEL ÜRETİMİN GÜÇLÜ OYUNCUSU...

33 yıllık üretim gücünü yatırımcılarla buluşturuyor

3 gün önce

Altın için dudak uçuklatan tahmin! Dev banka rakam verdi

Küresel piyasalarda ons altın haftayı 4.342 dolardan tamamlarken, 6 dev finans kuruluşu yeni...

3 gün önce

Araç sahiplerini üzecek haber: Benzine yeni zam geliyor

Küresel piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor....

4 gün önce

Döviz Piyasasında Son Tablo: Dolar Güçleniyor, Euro Yatay...

İstanbul serbest piyasada dolar güne 47,3780 liradan başlayarak önceki kapanışın üzerine çıktı....

16 gün önce

Petroldeki çöküş gümüşe yaradı: Fiyatlar kritik eşiğe...

ABD ile İran arasındaki gerilimin durulması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel piyasaları...

16 gün önce

Altına ateşkes dopingi!

Altın fiyatları, ABD ve İran arasındaki karşılıklı saldırıların ardından askeri eylemlerin...

17 gün önce

Araç Sahipleri Dikkat! MTV Ödemelerinde Son Tarih...

"Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri için geri sayıma geçildi.

18 gün önce

Kızıldeniz'de tanker trafiği yüzde 69 düştü

ABD-İran gerilimiyle Hürmüz Boğazı'nda durma noktasına gelen gemi geçişlerine bir darbe de...

21 gün önce

İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranı temmuz ayında...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım...

21 gün önce

Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı: Temmuzda gerileme...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve...

21 gün önce