Alman giyim markası İzmir'de büyüyecek
Ege Serbest Bölgesi'nde 7,5 milyon avroluk yatırımla geçen yıl eylül ayında üretime başlayan Almanya'nın köklü erkek giyim markası, üretimi ve istihdamını ikiye katlamayı hedefliyor.
İzmir'deki Ege Serbest Bölge AŞ'de (ESBAŞ) eylül ayında üretime başlayan Almanya merkezli erkek takım elbise üreticisi Digel, 7,5 milyon avroluk yatırımla üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
Digel Türkiye Genel Müdürü Serdar Aker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1939'da kurulan Alman erkek takım elbise üreticisi Digel'in 1,5 yıl önce Türkiye'ye yatırım kararı aldığını, 6 ay önce de üretime başladığını söyledi.
Bu sırada terör saldırıları, darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleri gibi yatırımları etkileyebilecek gelişmelerin yaşandığına anımsatan Aker, "Yatırım için Türkiye’nin dışındaki farklı ülkeler de vardı. Birer bant pantolon ve bir bant ceket olmak üzere 700 adetlik üretim kapasitesinde yatırım kararı aldık. 2018'de bunu iki katına çıkaracağız ve 2018'in ilkbaharında Allah nasip ederse günde bin 400 adet takım elbise üretimi yapacağız. Şu an 270 kişiyiz, 2018'de 550 kişi olacağız." dedi.
"İç piyasaya gireceğiz"
Aker, firmanın yatırım kararının ardından ülke seçimi konusunda Türkiye'nin öne çıktığını, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ve kredi derecelendirme kuruluşlarının yatırım kararını etkilemediğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Burada bizim şirket yönetimimizin vizyonu çok açık. Çok ileri görüşlüler. Terör konusuna değindiğimizde her zaman için tek bir şey var. Terör dünyayı ilgilendiren bir konu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir konu değil. Türkiye, Avrupa ve Asya’yı birleştirdiği için bu işin ortasında kalıyor. Şu an için yaklaşık 7,5 milyon avroluk bir yatırım oldu. 2018'de bu yatırımın devamı gelecek. Proje üç aşamadan oluşuyor. Birinci arama üretim tesisleri kurmak. İkinci aşama merkezi satın almayı buraya taşıyarak, satın alma ihtiyaçlarını Allah nasip ederse buradan karşılamak istiyoruz. Üçüncü aşama ise iç piyasaya mağazalarımızla ve markamızla gireceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Güç: Yeni Parti Aliağa’dan İzmir’e Ve Tüm Ülkeye...
YENİ Parti İzmir’de ilçe başkanlıklarının açılışlarına Aliağa’dan başladı.
Başkan Mutlu, Konaklı miniklerle fidan dikti
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çocuklarla birlikte fidan diken Başkan Mutlu,...
IF Wedding Fashion İzmir’e 71 ülkeden profesyonel ziyaretçi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, Ege Giyim Sanayicileri Derneği...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...