Ayakkabı sektörünün devleri İzmir'de buluştu
Türk fuarcılığının en prestijli buluşma noktası Fuar İzmir’de, İzmir Mobilya Fuarı’ndan iki gün sonra 41. SHOEXPO'nun da açılışı gerçekleştirildi. 4 gün boyunca ayakkabı dünyasının kalbinin atacağı fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.
Ayakkabı sektörünün devleri, Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını 41. kez sektör profesyonellerine açtı. Geçtiğimiz yıl 166 firmanın katılımıyla 6 bin 243 metrekare alanda 11 bin sektör profesyonelini ağırlayan fuar, bu yıl 7 bin 111 metrekarelik alanda 171 öncü markanın katılımıyla açıldı. 13 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl 49 ülkeden alım heyetlerinin geldiği fuara bu yıl 54 ülkeden alım heyeti geldiğini belirterek, "Ayakkabı fuarımız büyüyerek, gelişerek yoluna devam ediyor. SHOEXPO ile bir yandan ayakkabı sektörünü kalkındırmaya çalışırken diğer yandan düzenlediğimiz tasarım yarışmalarıyla yeni bakış açılarının, inovasyonun, tasarımın ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz 'Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'na 70 tasarımcı 210 ürünle katıldı. Yarışmayı kazanan tasarımcılarımızın defilesini göreceğiz ve kendilerine ödüllerini vereceğiz. Yine f uar kapsamında düzenleyeceğimiz gala defilesinde tasarımcı Sertaç Delibaş'ın birbirinden özel koleksiyonlarını göreceğiz" diye konuştu.

SHOEXPO BÜYÜYOR
Önümüzdeki yıl SHOEXPO'ya deri sektörü ve çanta imalatçılarının da katılımını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eskiden tüm deri mamulleri ihracatında ayakkabının payı yüzde 25 iken 2016 yılında bu oranın yüzde 50'ye çıktığını görüyoruz. Ayakkabı sektörü büyümeye ve ihracat artmaya devam ediyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlik Başkanı Jak Galiko ile yaptığımız görüşme sonrası önümüzdeki yıl deri sektörünün ve çanta imalatçılarının da bu fuara katılmasını sağlamak için çalışma yapacağız. Bu mekan ve biz gönül gönüle olduğumuz sürece fuarcılık sektörünü büyüteceğiz. Fuarcılık şirketimiz dünyanın her yerinde İzmir fuarcılığını daha da geliştirmek i&cce dil;in görüşmeler yapıyor. Önümüzdeki yıl için yeni fuarlarla anlaşmalar yapıldı. Bu muhteşem mekanla birlikte önümüzdeki yıllarda İzmir fuarcılığı hızla gelişecek. İzmir, Fuar İzmir ile birlikte fuarcılık sektörünün Türkiye'deki lokomotifi olacak. SHOEXPO'nun düzenlenmesine katkı koyan başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ediyorum ".
“FUAR İZMİR İLE UMUDUMUZ VAR”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm sektörünün sıkıntı yaşadığı bir dönemde Fuar İzmir'in umut haline geldiğini belirterek, Fuar İzmir'i kente kazandırdığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Ayakkabıcılık sektörünün ülke ve İzmir için önemine değinen Demirtaş, "Ayakkabıcılarımız büyük moralle dünyanın tüm fuarlarına gidiyorlar. 35 milyon dolar ihracat yapıyorlar. Biraz daha çaba göstermeleri gerekiyor. Biz de elimizden gelen desteği onlara vereceğiz. AR-GE projeleri ile yabancı alıcıları Türkiye'ye getirdik. SHOEXPO'ya 54 ülkeden alıcılar katılıyor. Burada sizlere hayırlı işler diliyorum" diye konuştu.
4 GÜN SÜRECEK
Üreticilerin, yerli-yabancı satın alıcılarla buluşacağı fuarda; erkek ayakkabısından çantaya, gelinlik ayakkabılarından aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına pek çok ürün grubu sergilenecek. Yılda iki kez düzenlenen fuar, yeni sezonun ayakkabı ve çanta modasını yakalamak isteyen üreticiler için altın fırsatlar sunacak Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuar, 4 gün sürecek.
NEFES KESEN DEFİLELER
Ziyaretçilerine ayakkabı ve çanta sektörüne dair geniş bir ürün yelpazesi sunan fuar, ticari öneminin yanı sıra defileleriyle de dikkat çekiyor. 41. SHOEXPO’nun açılış gününde “2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” final defilesi ile Sertaç Delibaş’ın “hayal” koleksiyonu sergilenecek. Gala defilesine imza atan Delibaş'ın 25 parçalık özel koleksiyonu; umut, sabır ve hayal üçlüsünden esinlenerek oluşturulmuş. 8 – 10 Mart tarihleri arasında Fuar Sokağı C Hol’de 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nın final sergisi ger çekleşecek. Genç tasarımcıların sektörü girmeleri için fırsat yaratan yarışmada 2017 yılı yarı finalistlerinin, "TRANSFORM" (Dönüşüm) temasıyla düzenlediği sergide kadın ve erkek kategorilerinde toplam 19 adet ayakkabı yer alıyor.

SEKTÖR FUARLA İVME KAZANIYOR
Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de, üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda yurtdışından Pakistan, Hindistan, Hollanda, yurtiçinden İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Manisa, Konya, Eskişehir ve Bursa’dan toplam 171 katılımcı yer alıyor. SHOEXPO’yu bu yıl 54 ülkeden bini aşkın yabancı satın alıcının ziyaret etmesi bekleniyor. (İran, Ukrayna, Ürdün, Rusya, Kosova, Azerbaycan, Yunanistan, İsrail, Lübnan, Cezayir, Kuveyt, Filistin, Romanya, Gürcistan, KKTC, Almanya, Arnavutluk, Tunus, Güney Afrika Cumhuriyeti, Ir ak, Kazakistan, Hindistan, B.A.E, Moldova, Polonya, Pakistan, Makedonya, Kırgızistan, İtalya, Avustralya, Finlandiya, Mısır, Suudi Arabistan, İspanya, Portekiz, Tayland, Meksika, Kenya, İsviçre, Samoa, Bulgaristan, Belçika, Avusturya, Çin, Nijerya, Fransa, ABD, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İngiltere, Malezya, Sırbistan, Hollanda ve Gana)
41. SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı için ayrıntılı bilgiye shoexpo.izfas.com.tr adresinden ulaşılabilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Shoexpo İzmir'de 49’uncu kez kapılarını açtı
Ayakkabı sektörünün önemli fuarlarından 49. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, İzmir...
Lojistik sektörünün devleri İzmir’de buluşacak
Dünya fuarcılığında söz sahibi olma yolunda ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel...
CHP Efes Selçuk İlçe Örgütü 200 Öğrenciye Ayakkabı Hediye...
Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Efes Selçuk ilçe örgütü zor şartlarda okuyan dar gelirli 200...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...