Bosna Hersek ile anlaşmaları güncelleme zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik anlaşmaların güncellenmesi zamanının geldiğini belirterek, ticaret ve yatırımların yeni bir ivme ile canlanacağını söyledi.
Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç, üst düzey yöneticilerle birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Heyetin ziyaretine Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak da eşlik etti.
Aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Şaroviç’e İzmir’i ve yatırım avantajlarını anlatan Ender Yorgancılar, “İzmir Türkiye’nin batıya açılan kapısı. Üretim kalitesinde dünyada ilk 5-10 sıraya girebilen firmalarımız var. Bosna Hersek ile tarihi ve kültürel bağlantılarımız var. İş ilişkilerimiz mevcut ama bu kapasiteyi daha da artırabiliriz. Bizler iş dünyasının çatı örgütleri olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Türkiye ile Bosna Hersek arasında imzalanmış önemli ticari anlaşmaların bazıların güncellenmesi gerekiyor. Böylelikle ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırımlar yeni bir ivme kazanacak. Biz konularımızı aktarıyoruz, burada görev siz siyasetçilere düşüyor” dedi.
Kendisinin de Bosna Hersek’i ziyaret ettiğini hatırlatan Yorgancılar, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ’ın İzmir ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yolundaki çabalarını övdü ve “Kemal bey Türk olmasına rağmen tüm faaliyetlerde Bosna Hersek’i en iyi şekilde temsil ediyor” diye konuştu.
Türkiye’ye teşekkür
Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Şaroviç de, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesinin gelişmesine çok katkıda bulunduğunu vurgulayarak kendilerine verilen desteğe teşekkür etti. Türkiye ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın Bosna Hersek’e çok katkı sağladığını belirten Mirko Şaroviç, “2014 yılında ülkelerimiz arasında 500 milyon civarında olan dış ticaret hacmi bu yıl 600 milyon doları aşacak. Yıllar itibariyle artan bir ivme sözkonusu, umarım İzmir ile dış ticaretimizin yüzdesi de artacaktır” dedi.
Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanlığı çatısı altında bulunan dış ticaret odasının inşaat, turizm ve tarım gibi sektörlerde 9 alt birimi bulunduğunu hatırlatan Mirko Şaroviç, Ekim ayında Saraybosna’da gerçekleştirecekleri büyük iş forumuna EBSO’yu da davet etti. Şaroviç, “Bosna Hersek’te pekçok Türk firması faaliyet gösteriyor. Özelleştirmeler yapıldı. Altyapı ve karayolu inşaatlarında Türk firmalar önemli pay alıyor. AB’nin desteklediği projeler var” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bosna Hersek’in bağımsızlık coşkusu Bornova’da yaşandı
Aynı sofrada, aynı yürekteBornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde 1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık...
Tugay: Bosna’nın İzmir’i, İzmir’in Bosna’yı tanımasını...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bosna-Hersek Büyükelçisi Mirsada Colakovic ve...
Buca Belediyesi Veteran Hentbol Takımı Avrupa yolcusu
Buca Belediyesi Veteran Hentbol Takımı, 26 – 29 Mart tarihlerinde Bosna-Hersek’te düzenlenecek...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...