BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ EBSO'dan 'çevreci sanayi' adına yeni adım

EBSO'dan 'çevreci sanayi' adına yeni adım

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda bir çalışma grubu oluşturularak “çevreci sanayi” adına yeni adımlar atıldı.

0Yorumlar
EBSO'dan 'çevreci sanayi' adına yeni adım

 EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayi kuruluşlarının bugüne kadar gerçekleştirdikleri çevreci yaklaşımın daha yukarı seviyelere çıkarılarak üretimlerine devam etmesi ve sürdürülebilir bir çevre adına işbirliği içinde yola devam edilmesinin önemine değinerek “Üretim ülkemiz için olmazsa olmaz. Ancak bunu çevre duyarlılığıyla yapmamız gerekiyor. İl Müdürümüz sayın Selahattin Varan’ın İzmir’de göreve geldiği günden bu yana bize verdiği destek gücümüze güç katıyor” dedi.

EBSO'dan 'çevreci sanayi' adına yeni adımEge Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’ın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan’a yaptığı ziyarete meclis üyeleri Ali İhsan Kılıç, Ergin Erdinç, Atıkların Geri Kazanılması Meslek Komitesi üyeleri Anıl Türksoy, Cuma Kayar, Şaban Bolat ile danışman Mümin Tunalı katıldı.

Ziyarette konuşan Başkan Yorgancılar “Sürdürülebilir kalkınma hedefinin çevresel şartların iyileştirilmeden mümkün olamayacağını çok iyi biliyoruz. Sanayi açısından bakıldığında çevre konusu her geçen gün daha çok gündeme gelen, yeni düzenlemeler ile uyum çalışmaları süratle devam eden bir konu haline geliyor. Küreselleşme, tükenen kaynaklar ve insanoğlunun doğayı ve kaynakları hor kullanması, çevreyi uluslararası bir boyuta taşımıştır. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle oluşturacağımız çalışma grubuyla sürekli iletişim halinde olarak hem üretimin hem de sürdürülebilir çevrenin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Sanayinin gelişiminde, çevresel değerleri en üst düzeyde tuttuklarını vurgulayan Yorgancılar,  “Yönetim Kurulumuz, komitelerimiz ve çevre çalışma grubumuz, ilgili tüm taraflar arasında iletişim ve işbirliği platformu oluşturmayı başarmış, sanayicimizin ve ilimizin çevre sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yürütmüştür” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise “sıfır atık” projesinde İzmir’de de önemli mesafeler kaydettiklerini, hem eğitim verdiklerini hem de ciddi bir geri dönüş beklediklerini vurgularken, “Çevreye değer vermeyen insana da değer vermez. Gelecek nesillere en iyi çevreyi bırakmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda sanayicilerimizle işbirliğine ve onlara desteğe hazırız” dedi.

Ziyaret sonunda iki kurum yetkililerinden oluşan bir çalışma grubunun kurulmasına karar verildi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Benzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor

Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...

6 gün önce

HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı

HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...

10 gün önce

Taksitli alışverişte yeni dönem başladı

15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...

10 gün önce

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...

10 gün önce

ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...

ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...

11 gün önce

Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı

ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...

11 gün önce

Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...

Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...

12 gün önce

Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...

Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...

12 gün önce

Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...

Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....

12 gün önce

Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...

Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...

12 gün önce

Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...

13 gün önce

TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...

TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...

13 gün önce