EMD 25. yılını kutladı
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 25. kuruluş yıldönümünü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen etkinlik ile kutladı. EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar, “Özgür basın olmadan ne özgürlüklerden ne demokrasiden bahsedilebilir” diye konuştu
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin 25.kuruluş yıldönümü ve yeni yıl kokteyli Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen etkinlik ile iş dünyası ve basın temsilcilerini bir araya getirdi. Etkinliğe İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, EMD Genel Başkanı Turgay Türker, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Basın Konseyi Yüksek Kurul Temsilcisi Tufan Türenç ile basın ve işdünyası temsilcileri katıldı.
EMD İzmir Şubesi’nin kuruluşunun 25.yılında mesleki dayanışmanın ne kadar önemli olduğuna bir kez daha tanıklık etiklerini belirten EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar, gazetecilik mesleğine sahip çıkılması gereken dönemlerin yaşandığını ifade etti.
Mesleğe sahip çıkılmalı
Özdamar, “Özgür basın olmadan ne özgürlüklerden ne demokrasiden bahsedilebilir. Geleceğimiz için, doğru bilginin toplumumuza ulaşma çabası olan gazetecilik mesleğine sahip çıkmalıyız. Gazetecilik bir meslekten öte yaşam biçimidir. Çeyrek asırlık yolculuğumuzda hem ekonomi basınına hem ülkenin demokrasi ve bağımsızlığına sahip çıkma yolunda önemli adımlar atılmıştır.”
Dernek Genel Başkanı Türker ise ülke genelinde hızla örgütlenen EMD'nin Türk ekonomi basınında vazgeçilmez konumda bulunduğunu, çeyrek asrı deviren İzmir Şubesi'nin de Anadolu'daki ekonomi basını için örnek konumunda olduğunu söyledi.
Üyelere plaket verildi
Etkinlikte derneğin önceki dönem yönetim kurulu başkanı Tolga Albay’a derneğe olan katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi. Öte yandan ekonomi basınında 25 yıl ve üzeri hizmet veren EMD üyelerinden Adnan Kaya, Ali Ekber Yıldırım, Ali Kayadibi, Ali Rıza Karasu, Barış Kudar, Cemal Tükel, Cemil Çelik, Çağlayan Bilgen, Çağlayan Sueli, Elif Özkan, Emel Akçay Uzun, Emin Varol, Ercan Sever, Ergül Satıç, Esin Kurtulmamış, Gülen Türker Çiriş, Hüseyin Erciyas, Hüseyin Işık, Hüsniye Acun, İsmail Efe, Levent Hamurcuoğlu, Macit Sefiloğlu Mehmet Ali Sütlü, Merih Ak, Metin Düvençayır, Murat Demircan, Muzaffer Tezel, Özden Ünver, Özlem Balcı, Reşat Yörük, Saadet Erciyas, Sedat Alp, Serap Zeybek Ihlamur, Şerif Erdikici, Şirin Yörük, Tarık İnce, Ümit Alemdaroğlu, Zehra Uğur ve Zeynep Gürel’e de hizmetlerinden dolayı plaket sunuldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EMD Medya Okulu İletişim öğrencileriyle buluştu
Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) ile Gazeteciler...
EMD İzmir’de görev dağılımı yapıldı
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın...
Başkan Selvitopu miniklerin yeni yılını kutladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Özgür Çocuk Evi’nde eğitim gören çocuklarla bir...
EKONOMİ Haberleri
TümüKademeli emeklilikte masadaki taslak belli oldu: Yaş ve...
8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi bulunan milyonlarca kişinin beklediği kademeli emeklilik...
Citi ve JPMorgan altın tahminini açıkladı: Yeni hedefler...
Altın piyasasında gözler büyük yatırım bankalarının yeni tahminlerine çevrildi. Citi ve...
Bitcoin 80 bin doları geçti: Kriptoda 4 milyar dolarlık...
Bitcoin son günlerdeki güçlü yükselişini sürdürerek 80 bin dolar seviyesini aşarken, düşüş...
Enflasyon hasar tazminatını artırdı: Trafik ve kaskoda...
Enflasyon, artan parça ve işçilik maliyetleri ile hasar dosyalarındaki yükseliş, trafik ve kasko...
Merkez Bankası’ndan örtülü faiz indirimi: Fonlama yüzde...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihalelerine yeniden başladı. Adım,...
Altındaki yükseliş hızlandı: 3 ayın zirvesi görüldü
Altın fiyatları haftaya güçlü yükselişle başladı. Ons altının üç ayı aşkın sürenin en yüksek...
Benzinde yeni zam için tarih netleşti
Motorine gelen 2,92 TL’lik artışın ardından benzinde de yeni zam beklentisi oluştu. 2,74 TL’lik...
Karabat serbest fonlar için geçmişin incelenmesini istedi
YENİ Parti İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, serbest fonlara yönelik yeni kuralların yeterli...
Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor! 2026 asgari ücret...
Çalışan vatandaşlar asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2026 yılında net...
Depoyu Dolduracaklar İçin Kötü Haber! Motorine Zam Kapıda
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor....
Bir gecede rekor artış: Bitcoin fiyatı uçuyor
ABD Hazinesi'nin tahvil geri alım kararı ve Başkan Donald Trump'ın devlet eliyle Bitcoin (BTC)...
Altın fiyatları uçuşta! Grafiği görenler gözlerine...
Ortadoğu'da tırmanan ABD-İran çatışması ve Hürmüz Boğazı'ndaki belirsizlik küresel piyasaları...