“Hedef dünyaya açılmak”
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Nisan ayında gerçekleştirilecek Leather & More İzmir 1. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarına, dünyanın çeşitli ülkelerinden kardeş odaların başkanlarına mektup yazarak, sektörün etkin firmalarını davet edeceklerini açıkladı.
24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Fuarizmir’de kapılarını açacak olan Leather & More İzmir 1. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı bilgilendirme toplantısı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener, İTO Meclis Üyesi Mehmet Çalmaz ve 18. Deri Grubu Meslek Komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, fuarın etkinliğinin arttırılması için, İTO’nun yurt dışındaki kardeş odalarına mektup yazarak, potansiyel alıcılarla sektörü buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Demirtaş özellikle Rusya, Ukrayna, İran ve Tataristan’daki kardeş odaları fuara davet ederek, her şehrin sektörde etkin en az 3 firmasının fuara katılmasını sağlayacaklarını belirtti.
İzmir’in deri sektöründe belli bir etkinliğe sahip olduğuna da dikkat çeken Demirtaş, “Fuarı doldurmak problem değil. Amacımız, yurt dışından potansiyel firmaların bu fuara katılmalarını sağlayarak, etkinliğini arttırmak ve önümüzdeki yıllarda daha da ivme kazanmasını sağlamak. Fuara katılan üye firmalarımıza, 30 metrekareye kadar fuar teşviki veriyoruz. Ayrıca, yurt dışında da, Rusya, Ukrayna, Tataristan, İran gibi ülkelerde kardeş odalarımıza da mektup yazarak, deri alanındaki 3’er firmayı İzmir’e davet edeceğiz. Bu fuarın büyüyerek hem sektöre hem de kentimize daha fazla fayda sağlaması için çaba göstermeye devam edeceğiz. Fuar olduğu zaman kentimize gelen kişiler, otelde kalacak, restoranda yemek yiyecek, çıkıp alışveriş yapacak. Dolayısıyla İzmir’in ekonomisi canlanacak” diye konuştu.
“Yurtdışı katılımcıları çok önemli”
Fuarcılığı hem sektörler için hem de şehir için yaptıklarına dikkat çeken İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener ise “Leather & More İzmir 1. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı ile ilgili çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl daha da iyi olacak. Fuarcılık aynı zamanda bir yatırım, perakende iş değil. Kapıdan giren birisinin hemen mal alacağını beklemek doğru değil. Uzun soluklu bir iş. Biz fuarcılığı hem sektörler hem de şehir için yapıyoruz. Dolayısıyla yurtdışından kentimize gelecek katılımcılar bizim için çok önemli” dedi.
İzmir Ticaret Odası 18. Dergi Grubu Meclis Üyesi Mehmet Çalmaz da deri sektörünün geniş bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirterek, “Malzemecisi de, kürkçüsü de, çantacısı da bizi kapsıyor. Öyle bir çeşitliliğimiz var ki, hepsi birbiriyle ilintili sektörler. Bundan 10 yıl sonda dünyanın tüm alıcılarının ve satıcılarının geleceği bir fuar hayal ediyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bahçeli, Özel ve İmamoğlu'nu hedef aldı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'de yaşanan son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, CHP...
AK Parti Urla'da çirkin paylaşım: Atatürk'ü hedef aldı,...
AK Parti İzmir Urla Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Serap Ergani, yaptığı çirkin paylaşım ile...
Kılıçdaroğlu Akbelen'e gidiyor
Akbelen Ormanı'nda açılmak istenen maden sahasına karşı direniş sürerken CHP lideri Kılıçdaroğlu...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...