BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ Japon Yatırımcıların İzmir’e İlgisi Artıyor

Japon Yatırımcıların İzmir’e İlgisi Artıyor

2018 yılı Mayıs ayında Site Selection dergisi tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi bölgesel yatırım tanıtım kurumları seçilen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ), Japonya’nın Tokyo şehrinde Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi (UNIDO ITPO Tokyo) ve Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) işbirliğiyle İzmir’in tanıtımına yönelik bir yatırım tanıtım turu düzenledi.

0Yorumlar
Japon Yatırımcıların İzmir’e İlgisi Artıyor
 

Yatırım tanıtım turu kapsamında, İzmir’e yatırım yapma potansiyeli bulunan global firmalara ziyaretlerde bulunularak İzmir’in yatırım ortamı ile yatırımcıya sunulan fırsatlar anlatıldı. İkili görüşmelerin yanısıra İzmir’de yatırım olanakları ile ilgili bir seminer düzenlendi. Açılış konuşmalarını UNIDO Tokyo Ofisi Müdürü Yuko Yasunaga’nın yaptığı seminer, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Tokyo Ofisi Baş Danışmanı Yuichi Aoki, İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Dr. Halit Duran, ESBAŞ Pazarlama ve Kiralama Müdürü Göktürk Altınbaş’ın yaptığı sunumlar ile devam etti.

Yaklaşık 120 global Japon firma temsilcisinin katılım sağladığı seminerde İzmir ile ilgili genel bilgiler ile İzmir’deki yatırım fırsatları, devlet teşvikleri, serbest bölgelerin avantajları ve Türk-Japon ekonomik ve kültürel ilişkileri gibi konular ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz konu ile ilgili olarak “Japonya’ya 2012 yılından bu yana düzenli olarak gidiyoruz. Yatırım tanıtımında belirli sektör ve ülkelere odaklanmanın gerekliliğinin farkında olarak Japonya yatırım tanıtım turlarının dördüncüsünü bu sene düzenlemiş bulunmaktayız. Japon firmaların İzmir’e olan ilgisi gün geçtikçe artıyor. İzmir’de hâlihazırda yatırımı bulunan Japon firmaların varlığı ve bu firmaların sayısının her geçen gün artıyor olması bu ilginin somut göstergesi. İlerleyen günlerde ziyaretlerimizin sonucu olarak çeşitli Japon heyetlerini İzmir’de ağırlayacağız. Bu kapsamda yeni Japon yatırımlarını kamuoyuna açıklıyor olacağız” şeklinde konuştu.

         ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ise konuyla ilgili olarak, “Japonya, Ege Serbest Bölgesine yatırım çekmek istediğimiz hedef ülkelerimiz arasında bulunuyor. Bu nedenle 2012 yılından bu yana Japonya’ya yatırım tanıtım turları düzenleyerek Japon yatırımcılara önce Türkiye’yi, sonra İzmir’i ve nihayetinde Ege Serbest Bölgesini anlatıyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren Japon Pigeon Group firması üst düzey yöneticileri düzenlediğimiz yatırım tanıtım turlarına bizzat katılarak referans oluyor.  Bölgemizdeki Japon yatırımcıların artacağına gönülden inanıyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Benzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor

Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...

6 gün önce

HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı

HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...

10 gün önce

Taksitli alışverişte yeni dönem başladı

15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...

10 gün önce

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...

10 gün önce

ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...

ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...

11 gün önce

Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı

ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...

11 gün önce

Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...

Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...

12 gün önce

Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...

Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...

12 gün önce

Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...

Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....

12 gün önce

Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...

Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...

12 gün önce

Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...

13 gün önce

TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...

TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...

13 gün önce