BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ Kenan Kalı: “ 2016'da Talep Canlanacak, Piyasalar Açılacak”

Kenan Kalı: “ 2016'da Talep Canlanacak, Piyasalar Açılacak”

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, 2015 yılının durgun bir yıl olduğunu belirterek, 2016 yılında ekonominin yeniden canlanacağını söyledi.

0Yorumlar
Kenan Kalı: “ 2016'da Talep Canlanacak, Piyasalar Açılacak”

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, geride bıraktığımız 2015 yılında inşaat ve sağlık sektöründe yaptıklarını değerlendirerek, Türkiye ekonomisini önümüzdeki yıl içinde nelerin beklediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2014 yılı için dört dörtlük bir yıl oldu demiştik. 4 yeni hastane açmış, 4yeni projemizi inşa etmiş ve 4 projemiz için arsa üretmiştik. 2015 yılı ise bizim açımızdan çok temiz bir yıl oldu. 2015'i yalınlaşma yılı ilan ettik” diyen Kalı, kurdukları hızla büyüttüklerini söyledi.

Bünyelerindeki hastanelerin açıldıkları şehirlerde çok iyi sağlık hizmeti verir duruma getirdiklerinin altını çizen Op. Dr. Kenan Kalı, “Hastanelerimizi alanlarında başarılı doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla donattık. Cirolarımızı yükselttik. Son açılan hastanemizle birlikte de cirolarımız iki katına çıktı. Hem eski hastanelerimizin rehabilitasyonu, hem de yeni hastanelerimizin sektöre hızlı girişiyle Gözde Hastaneleri açısından oldukça başarılı bir yılı geride bıraktık” diye konuştu.

Sektörde Büyüyoruz

Yapı sektöründe ise 2014 yılında inşa ettikleri projelerde artık oturulmaya başlandığına dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, 2015 yılı içinde müşterilerinin problemlerini ortadan kaldırarak projelerin oturanlar tarafından çok benimsendiğini söyledi.

“Bir inşaat bittiğinde aynı yeni doğmuş bir bebek gibidir” ifadesini kullanan Kalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeler de büyürken bir bebek gibi belli sıkıntılarla karşılaşır. Biz geçtiğimiz bir yıl içinde bu sıkıntıları toparlayarak ortadan kaldırdık. Müşteri memnuniyetini sağlamak ve müşterilerimizin satın aldıktan sonra karşılaştıkları sorunları gidermek birinci önceliğimiz oldu ve bunu da başardık. Ayrıca yapı tarafında da yalınlaşarak kendi imalat grubumuzu oluşturduk. 2015 yılı sonu ile 2016 yılındaki inşaat projelerimizi kendi bünyemizde yapma konusunda irade ortaya koyduk. Önceden gerekli işleri dışarıda yaptırırken deneyimlerimiz sonucunda bu malzemeleri kendi bünyemizde daha iyi üretebileceğimizde karar kıldık. 2015 yılında yine dört büyük projemizin imarla, projeyle ve ruhsatla ilgili olan süreçlerini tamamladık. Bu dört projemizi satışa sunmaya başladık” bilgisini verdi.

Yapı Sektöründe ‘MyWay’ İmzası

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, “MyWay” markasıyla, a plus ve prestij projelerine imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Kalı, Gözde Yapı İnşaat (GYİ) ve MyVia'nın ardından tescilledikleri “MyWay” markasıyla, Gözde Grubu'na inşaat ayağında yeni bir markayı eklediklerini kaydetti.

Özellikle gençler ve öğrencilere yönelik projeler sunan MyVia'nın yanında, bundan sonra üst segmente yönelik olarak MyWay markasıyla lansmanları sürdüreceklerini hatırlatan Op. Dr. Kenan Kalı, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Alsancak'ta iş dünyası ve yatırımcılar için vip projeler sunduklarını dile getirdi. MyWay konseptiyle tüketicilere sunulacak konutlarda oturanların yine MyVia Rent ve MyVia Club hizmetlerinden yararlanabileceklerini hatırlatan Kalı sözlerine şöyle devam etti: “Gözde Yapı İnşaat (GYİ) ve MyVia'nın ardından 3'üncü markamızı da “MyWay” olarak belirledik. MyWay markamız ile daha prestijli bir algı yaratmak istedik. Marka konumlandırmamızı da bu yönde şekillendirdik. Bu ay içinde lansmana çıkan MyWay Fest, MyWay Wins, MyWay Yıldız ve MyWay Terrace ile, farklı müşteri ve yatırımcı portföyüne uygun projelerimiz ilgi görüyor”

2016 İNŞAAT YILI OLACAK

Ülke ekonomisini de değerlendiren Kalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2015 ekonomik açıdan sıkışmış bir yıldı. Seçim yılıydı. 2016'da piyasalar açılacak ve talepler daha fazla karşılanır olacak. Ben 2016 yılının iyi bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2015 yılı içerisinde seçimle kaybedilmiş güven duygusunun bu yıl tazeleneceğini, 2016 yılında komşumuzda süren yangının da sönmesiyle birlikte Türkiye, tutulamaz güzel bir ülke olacaktır. Bunlar ışığında ben 2016'nın inşaat yılı olacağını düşünüyorum” 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Benzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor

Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...

6 gün önce

HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı

HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...

10 gün önce

Taksitli alışverişte yeni dönem başladı

15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...

10 gün önce

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı

Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...

10 gün önce

ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...

ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...

11 gün önce

Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı

ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...

11 gün önce

Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...

Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...

12 gün önce

Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...

Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...

12 gün önce

Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...

Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....

12 gün önce

Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...

Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...

12 gün önce

Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...

13 gün önce

TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...

TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...

13 gün önce