KOSBİ’de hedef daha çok istihdam
Gülcemal: “İzmir’de hedef 100 bin istihdam”
“Büyük kolaylıklar sağlanıyor”
Toplantıya ev sahipliği yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk yaptığı açılış konuşmasında son istidam teşviklerinin sanayicilere önemli bir destek oluşturduğunu, SGK, İŞKUR gibi kurumların işverenlere büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi. Porsuk, “Geçtiğimiz dönemlerde kurumlarımıza ulaşmakta ve bilgi danışmakta bile zorlanıyorduk. Şimdi gördüğünüz gibi bu kurumlarımızın en üst düzey yöneticilere özveri ile bizleri kendi yerimizde bilgilendiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım da bizlere sağladıkları ihracat teşvik ve kredi olanaklarını anlattı. Ben sanayicilerimiz adına SGK İl Müdürümüz Sayın Gülcemal’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yılda 1 Milyar 800 Milyon TL destek
2017 yılında bu artışın daha da süreceğini dile getiren SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal yıl sonunda İzmir’in 100 bin hedefine ulaşacağını vurguladı. Her yıl 150 milyon TL istihdam desteği sağladıklarının altını çizen Gülcemal, “Yılda 1 milyar 800 milyon destek sağlıyoruz. Bugün artı istihdam teşviki ile işverenin üzerindeki önemli bir yükü biz üstlendik. 14 istihdam teşviki var. Şartları sağlayan kişiler için her ay 773 TL ödeme yapılıyor” dedi.
“Artı istihdam şart”
İŞKUR’un sağladığı istihdam teşvikleri içinde yer alan işbaşı eğitim programından yararlanmak için İŞKUR’a kayıtlı olunması gerektiğini ifade eden Gülcemal, “İşe alacağınız personelin en az 3 aylık geçmişinde çalışmamış olması gerekiyor. 2016 yılının Aralık ayında çalıştırdığınız personel sayısına ilave almanız şart. Bunlardan yararlanmak için elbette kendi sorumluluklarımızı da yerine getirmeniz önemli. Sigorta primlerinizi zamanında ödemelisiniz ve borçlarınızı zamanında kapatmalısınız. Bunları yaparsanız teşviki alabilirsiniz” diye konuştu.
Maliyetler azaldı
İşverenin üzerindeki maliyetleri sıfıra indirdiklerini açıklayan Gülcemal, “Bu şartlarda hala kayıt dışı çalışan varsa bizim söyleyecek biz sözümüz yok. Günümüzde 6111 sayılı teşvik en fazla uygulanan teşvik. 666 TL’nin 364 TL’sini biz ödüyoruz. Bir sigortalı çalışanın yıllık maliyeti 29 bin TL. Aynı anda üç teşvik alırsanız 2 bin TL, kayıt dışı çalıştırırsanız 59 bin TL. Rakamlar ortada, desteği alan işverenin tüm yükünü biz üstleniyoruz” dedi.
30 ay destek
İşbaşı eğitim programında işverenle işçinin 3 ay boyunca birbirini deneme ve tanıma hakkı olduğunu ifade eden Gülcemal, bu süre zarfında işverenden hiçbir şekilde para çıkmadığını belirtti. Üç ay denemenin ardından dördüncü ay artı istihdamdan yararlanılabileceğini dile getiren Gülcemal “Yıl bazında işçilik maliyetleri azalıyor. En az iki sigortalı çalışan olduğu takdirde, alacağınız 10 kursiyerden en az yüzde 50’sini istihdam etmeniz koşuluyla 30 ay SGK işveren payını siz ödemiyorsunuz. Yani toplam primin 666 TL’nin 364 TL’sini SGK ödüyor” diye belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da istihdam seferberliği
Bornova Belediyesi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası, işsizlikle mücadele ve...
İzmir’de Destekli İstihdam Zirvesi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren...
Başkan Tugay, Türkiye’ye örnek olacak protokole imza attı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) arasında imzalanan...
EKONOMİ Haberleri
TümüMotorinde dev indirim sonrası tabela değişti! Benzin ne...
Akaryakıt fiyatlarında 5,36 TL’lik motorin indiriminin ardından yeni rakamlar pompaya yansıdı....
Dolar güne yükselişle başladı! Dolar ve euro ne kadar...
Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket devam etti. Dolar 48,25 TL...
Altında zirve sonrası geri çekilme! Gram altın 7 bin...
Altın fiyatları haftanın son işlem gününe zirve seviyelerden gelen geri çekilmeyle başladı. Gram...
Milyonlarca kiracı ve ev sahibi bu tarihi bekliyor! Eylül...
Eylül ayı ile birlikte kira sözleşmesi yenilenecek olan milyonlarca konut ve iş yeri kiracısı...
SGK borçlarında 72 ay taksit için son başvuru
SGK prim borcu bulunan işveren ve sigortalılar için 72 aya kadar taksit imkânında son günlere...
Borsa güne yükselişle başladı: BIST 100 14.646 puanda
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe yüzde 0,24 yükselişle başladı....
Altında yükseliş sürüyor, gözler Fed’de
Altın fiyatları haftanın ikinci yarısında yeniden yükselişe geçti. Gram altın 7 bin 100 TL'nin...
Akaryakıtta dev indirim: Motorin 5,36 TL ucuzladı
27 Ağustos 2026 itibarıyla akaryakıtta beklenen büyük indirim pompaya yansıdı. Motorinin litre...
Motorinde indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?
Küresel petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından motorinin litre fiyatında 4 ila 5 TL arasında...
Altında yeni yön arayışı: Piyasalar ne bekliyor?
Altın piyasasında son haftalardaki hareketlilik yatırımcıların dikkatini yeniden fiyatların...
Kademeli emeklilikte masadaki taslak belli oldu: Yaş ve...
8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi bulunan milyonlarca kişinin beklediği kademeli emeklilik...
Citi ve JPMorgan altın tahminini açıkladı: Yeni hedefler...
Altın piyasasında gözler büyük yatırım bankalarının yeni tahminlerine çevrildi. Citi ve...