Makineler kimsesiz çocuklar için üretime geçti
AİMSAD ve TÜYAP işbirliğinde bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 Fuarı, fuarizmir’de başladı.
Fuar’da, Mobilya Üretimi Sosyal Projesi ile yaklaşık 1000 metrekarelik bir alana üretim bandı kuruldu ve makineler İzmir’de Çocuk Esirgeme Kurumlarında kalan çocuklar için dolap üretmeye başladı.
Üretim bandının başına geçen AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, fuar boyunca 2 farklı ölçüde elbise dolabı üreteceklerini ve bu dolapları İzmir Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edeceklerini belirterek, “Amacımız kimsesiz çocuklarımıza küçükte olsa bir katkı sağlamak, onların yüzlerini güldürmek. Dolapları tamamı yüzde 100 yerli, en son teknoloji makinelerle üreteceğiz. AİMSAD olarak bundan sonra böyle farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı düşünüyoruz” dedi.
Bu yıl ilk kez İzmir’de düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, AİMSAD (Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği) ve TÜYAP işbirliği ile fuarizmir Gaziemir’de başladı.
12 Nisan’a kadar sürecek İZWOOD Fuarı’na 50’nin üzerinde şehirden ve 40’a yakın ülkeden yaklaşık 40 bin civarında ziyaretçinin katılması bekleniyor. Türkiye’nin en büyük üretici ve ithalatçı markalarının katılacağı fuarda, orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri ve mobilya üretim makineleri hem yerli, hem de yabancı alıcılar için vitrine çıkacak.
Fuar bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapacak. AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, Fuar alanına 1000 metrekarelik bir üretim bandı kurdu. Fuar boyunca burada iki farklı ebatta dolap üretilecek ve bu dolaplar İzmir Valiliği’ne bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edilecek.
Üretim bandının başına geçen ve ilk dolap için start veren AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, “İzmir’e ilk defa geliyoruz farklı gelelim dedik. İzmir Valiliği ile irtibata geçtik ve Mobilya Üretimi Sosyal Projesi ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun dedik. Onların yüzünü güldürmek istedik. Üretim için fuar alanında yaklaşık bin metrekarelik bir bölüm ayrıldı. Bu bölümde makine parkuru, montaj ve depolama alanları bulunuyor. Tamamı Türk malı olan, en son teknoloji makinelerle kurduk bu üretim bandını. Diğer fuarlarımızda da farklı projeler yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ise birbirine hizmet eden sektörlerin dernekleriyle de birçok alanda proje geliştirip, devamlılığı sağlamaktır” diye konuştu.
Anadolu fuarlarının ilk durağı İzmir
AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, İzmir’in ve çevresinin sektör için çok önemli bir potansiyele sahip olması sebebiyle, Anadolu fuarlarının ilkini İzmir’de düzenlediklerini söyledi. Bölgedeki imalat ve ihracat rakamlarının tüm firmalar için büyük bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Erol, “Üyelerimize anket yaptık ve nerede fuar düzenlememizi istediklerini sorduk. İzmir birinci sırada yer aldı. İzmir’in fuarcılık altyapısının olması Anadolu fuarlarının ilk durağı olarak İzmir’i daha çok ön plana çıkarttı. Aynı zamanda İzmir’in yeni fuar alanı da gerek teknik altyapısı gerekse ölçeğiyle bu fuarın İzmir’de yapılmasına vesile oldu. Bu şekilde Anadolu’daki girişimcinin, yatırımcının ayağına giderek artık zorlaşan makine satışlarının hızlanması, sektörün satış politikalarını yeniden gözden geçirmesi hedefleniyor. Bu yıl İzmir’le başlanan Anadolu fuarlarını gelecek yıllarda farklı şehirlerde düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
Sektörel eğitim akademisyenler ve sanayiciyi buluşturacak
Sektördeki en son yeniliklerin sergileneceği İZWOOD’da aynı zamanda AİMSAD’ın organize ettiği panel ve etkinliklerin de yapılacağına dikkat çeken Erol, bu panelle eğitim kurumları ile sektör arasındaki etkileşimin artırılması ve sektörel eğitimin eğitmenlerden öğrencilere doğru yayılımının amaçlandığını bildirdi. Ağaç İşleme Makineleri Paneli, 11 Nisan tarihinde fuarizmir alanında düzenlenecek. AİMSAD Eğitim ve Satış Sonrası Komitesi tarafından düzenlenen panele, ülkenin dört bir tarafındaki üniversitelerin orman fakülteleri, ağaç işleme, mobilyayla ilişkili bölümlerinden ve sektörün meslek yüksekokullarından 100’e yakın öğretim görevlisi katılacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta anneler destekleniyor, çocuklar güvenle büyüyor
Konak Belediyesi ve AÇEV işbirliğinde, Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’nde hayata geçen Anne Destek...
Güzelbahçe'de direniş sonuç verdi! Makineler alandan çekildi
Güzelbahçe’ye yapılmak istenen Go-Kart projesine tepkiler sonuç getirdi, makineler alandan...
Konak’ta ‘Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ ile çocuklar da...
Konaklı anneler, Mutlu Çocuklar Oyun Evleri sayesinde kendi başarı öykülerini yazıyor.
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...