Shoexpo yüzleri güldürdü
SHOEXPO’da geçen yıl 166 olan firma sayısı bu yıl 171’e çıktı. 40. SHOEXPO’ya, 49 ülkeden profesyonel ziyaretçi gelirken; 41. SHOEXPO’yu 54 ülkeden ve 49 ilden sektör profesyonelleri ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 41. kez düzenlenen SHOEXPO – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı süresince kurulan iş bağlantıları, ayakkabı sektörüne olduğu kadar kent ekonomisine de katkı sağladı.

54 ÜLKE BULUŞTU
Ayakkabı ve çanta modasının yeni sezon modellerinin yer aldığı fuarda, yerli ve yabancı satın alımcılar üreticilerle bir araya geldi. Yabancı ziyaretçilerin akın ettiği fuardan katılımcılar memnun ayrılırken fuar, 54 ülkeden profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuarı toplam 11 bin 213 kişi ziyaret etti.
SHOEXPO’ya, bini aşkın yabancı satın alıcı geldi.
Ülkelere göre dağılımda en çok ziyaretçinin geldiği ülke Filistin oldu. Özellikle Avrupa, İran, Ortadoğu ve Avrasya’nın yoğun ilgi gösterdiği fuarı ziyaret eden ülkeler şu şekilde:
ABD, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Malezya, Makedonya, Mısır, Moldova, Nijerya, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yunanistan.

TASARIM VE MODA ŞÖLENİ
Ayakkabı sektörünü canlandıran SHOEXPO, ticari öneminin yanı sıra defileleriyle de dikkat çekti. Sektöre yeni bir soluk kazandıran 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, ikinci yılında genç tasarımcıların sektöre girmeleri için fırsat yaratmaya devam etti.
210 tasarımın yarıştığı yarışmada toplam 18 ayakkabı jüri karşısına çıktı. “TRANSFORM” (Dönüşüm) temasıyla, kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışmanın final defilesi sonrası, kazananlara ödülleri takdim edildi.
Fuar İzmir’de düzenlenen gecede, tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek izleyicilere sunan genç tasarımcılar birincilik ödülünü almak için kıyasıya mücadele etti. "TRANSFORM" (Dönüşüm) temalı yarışmada erkek kategorisinde Marmara Üniversitesi’nden Melike Dolan, kadın kategorisinde ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Gamze Gültaşar "Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı" unvanı ile 3’er bin Euro ödül kazandı. Erkek ayakkabı kategorisinde Dilara Övet ile kadın kategorisinde Buse Özgün’e 500’er Euro jüri özel ödülü verildi.
"2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması" ödül töreninin ardından, yüksek ökçeli, kadının zarafetini ön plana çıkaran tasarımcı Sertaç Delibaş’ın, 25 tasarımdan oluşan "Hayal" koleksiyonu modaseverlerin karşısına çıktı. Tasarımcının umut, sabır ve hayal üçlüsünden esinlenerek oluşturduğu koleksiyon büyük ilgi gördü.
Modanın ve ticaretin buluşma noktası olan 41. SHOEXPO; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak Belediyesi’nin kırtasiye desteği yüzleri güldürdü
Dayanışmanın adresi olan Konak Belediyesi Giysi Market, bu kez okula başlayacak çocukların yüzünü...
Büyükşehir'in “İkinci El Pazarı” yüzleri güldürdü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurttaşların kullanmadıkları eşyaları değerlendirmesi için...
Bucafe 1928 gençlerin yüzünü güldürdü
Türkiye’de her geçen gün artan hayat pahalılığı sosyal yaşamı kısıtlarken Buca Belediyesi’nin...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...