Tire Süt’ten sofralara yeni tat: Organik beyaz peynir
Sağlıklı ve kaliteli ürünleriyle, üretici ve tüketiciyi buluşturan Tire Süt Kooperatifi’nin yeni ürünü Organik Klasik Beyaz Peynir büyük ilgi görüyor. Organik Pastörize süt ve organik yoğurdun ardından tüketicilerden gelen büyük talep üzerine Tire Süt Organik Klasik Beyaz Peyniri, İzmir’deki zincir mağaza ve seçkin şarküterilerde yerini aldı.
Gıda sektörünün gelişmesiyle ve tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte organik ürünlere yönelişin arttığını vurgulayan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, kooperatif olarak üretim desenlerini belirlerken tüketicilerden gelen talepler yönünde hareket ettiklerini söyledi.
T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda ürünlerine yönelik sıkı denetimlerinin olumlu sonucu olarak ülke genelinde hızlı bir bilinçlenme yaşandığını belirten Eskiyörük, tüketicilerin sağlıklı ve kaliteyi gıdaya önem verdiğini söyledi. İzmir’de özellikle organik ürünlerin ön plana çıktığını belirten Eskiyörük, “İzmir gıda konusunda çok şanslı. Çünkü Gıda Güvenliği önem veren Tire Süt Kooperatifi gibi kooperatifler ve kaliteye Önem veren Pınar Süt gibi kuruluşlar sağlıklı gıdalarla tüketicinin ihtiyaçlarına karşılık verebiliyor. Ayrıca, Arif Gürdal gibi Organik tarımın tüm zorluklarına rağmen yıllarca mücadele verip bu işi sürdüren organik ürün üreticilerimiz sektörümüzün geleceği açısından büyük önem arz ediyor” dedi.
Organik gıda konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapılması gerektiğine değinen Mahmut Eskiyörük, “Organik süt; kimyasal ilaçlar kullanılmadan üretilen yem bitkileriyle beslenen, hormon ve GDO'lu ürünler kullanılmadan hayvan refahı göz önünde bulundurularak yetiştirilen hayvanlardan üretilen süttür. Organik ürün; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu gereklerine göre yapılan, izlenen, denetlenen ve sertifikalandırılan bir üretim zinciridir. Tüketicilerimize tavsiyemiz; organik gıda tercih ederken ürün etiketinde mutlaka hem Tarım Bakanlığı sertifikasını hem de uluslararası denetleme kuruluşlarının belgesini kontrol etmeleridir” dedi.
Kooperatif olarak tüm çalışmalarının temelinde hem üreticiyi hem tüketiciyi korumak olduğunun altını çizen Eskiyörük “Çiftlikten, sofraya kadar kontrollü ve denetim altında işlenen ürünlerimizle tüketiciye doğal, katkısız, sağlıklı ve kaliteli ürün sunuyoruz. Böylece hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumaktayız” diye konuştu.
YENİ MAĞAZA 10 AĞUSTOSTA GÖZTEPE’DE HİZMETE GİRİYOR
Üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturma misyonu çerçevesinde ikinci mağazanın açılışı için tüm hazırlıklarını tamamlayan kooperatif, 10 Ağustosta Göztepe Mithatpaşa caddesinde yeni mağazasını açıyor. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü kampüsünde Çiftçim Market adıyla İzmir’de ilk mağazasını geçtiğimiz yıl açan kooperatifin yeni mağazasında da Türkiye’de üretim yapan tüm kooperatif ve üretici örgütlerinin ürünleri satılacak.
Tüketici memnuniyeti için Çiftçim marketin inşaat sürecinde tüm detayların titizlikle hesaplandığını belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, markette taze et ürünleri için özel kasap reyonu oluşturulduğunu belirterek “Tüketicilerimiz, süt ve süt ürünlerimizi şarküteri, market ve zincir mağazalarda bulabiliyor. Ancak taze et ve et ürünlerimizi İzmir’den büyük talep olmasına rağmen çiftçim market kurulana kadar tüketicilerimize ulaştıramadık. Çünkü et ve et ürünleri; üretim, işleme, dağıtım, reyon süreçleri çok özel şartlar gerektirmektedir. Bu nedenle çiftçim markette özel bir kasap reyonu hazırlayarak güvenli ve kaliteli gıdaya önem veren tüketicilerin hizmetine sunduk” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
18 yıllık aile dostu Seyfi Beyaz ifadesinde geri adım...
Görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 53'ü tutuklu 414 sanıklı davanın yargılaması...
Bayındır Süt İşleme Tesisi’nde çarklar dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki 100’üncü Yıl Bayındır Süt İşleme Tesisi halka...
Organik atıklar evde bokaşi ile dönüşecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi organik mutfak atıklarını kaynağında ayrıştırarak toprağa...
EKONOMİ Haberleri
TümüBenzine bu gece 4 lira 30 kuruş indirim geliyor
Brent petrolün varil fiyatının 104 dolara gerilemesiyle benzine bu gece yarısından itibaren 4...
HGS borç sorgulamada yeni dönem başladı
HGS ihlalli geçiş borçlarını sorgulama ve ödeme işlemlerinde e-Devlet üzerinden kimlik...
Taksitli alışverişte yeni dönem başladı
15 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Ticaret Bakanlığına...
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyatları açıklandı
Ekim 2026 sıfır otomobil fiyat listesinde Citroen Ami 575 bin TL, Opel Corsa 1 milyon 335 bin TL...
ABD'li Yatırım Bankasından Türkiye İçin Kritik Rezerv...
ABD merkezli küresel yatırım bankası, Türkiye'nin döviz rezervleri ve makroekonomik dengelerine...
Altın yatırımcısı ABD TÜFE verisine odaklandı
ABD TÜFE verisi öncesinde ons altın 4.159,45 dolarda yatay seyrederken, piyasalar Fed’in faiz...
Çeşme'de turizmin dijital geleceği masaya yatırıldı:...
Çeşme'de düzenlenen İzmir Digital Transformation Workshop'ta Trip.com ve Tripadvisor...
Bitcoin yatırımcısı dikkat! Petrol yükseldi, kriptoda...
Bitcoin, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve yatırım fonlarından gerçekleşen yüksek tutarlı...
Doların alış ve satış fiyatı belli oldu! 1 dolar ve 1...
Dolar ve euro fiyatları, haftanın ikinci işlem gününde yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor....
Altın dün düştü, bugün yükseldi! Gram, çeyrek, yarım ve...
Dünkü kaybın ardından yönünü yukarı çeviren gram altın, 13 Ekim Salı sabahı 6 bin 653 liraya...
Çiftçilere yeni destek! TARSİM'de yeni dönem: Cevizden...
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), 2027 yılından itibaren don riskine karşı sigorta kapsamını...
TOKİ kiralık konut kurası ne zaman? Kura tarihi belli...
TOKİ İstanbul Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvurular 25 Eylül 2026'da sona erdi. İlk etapta...