TÜRSAB Başkan Adayı vizyonunu açıkladı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 26. Dönem Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, 22-23 Kasım 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek Genel Kurul öncesi, İzmir’de basın mensupları ile buluştu.
Toplantıda, “Öncü TÜRSAB, Büyük Türkiye” vizyonunu ve “Turuncu Dönem” hareketini anlatarak, yeni dönem planlarını paylaştı.
Turuncu Rengiyle Yenilikçi Bir Dönem Başlatıyoruz
Seçim kampanyasında turuncu rengini tercih eden Hacıalioğlu, bu rengi, yenilik, cesaret ve umut sembolü olarak tanımlayarak, “Turuncu; sahadan beslenen, yenilikten korkmayan ve insana dokunan bir anlayışın rengidir. Biz, bu ruhla yola çıktık” dedi. Hacıalioğlu, TÜRSAB’ın yeniden şekillenmesi gerektiğini ve bu dönüşümün şeffaflık, dijitalleşme ve hesap verebilirlik ekseninde olacağının altını çizdi.
‘TÜRSAB Yönetimi Yorgun ve Kapalı’
Hacıalioğlu, sektörde uzun yıllardır yaşanan ve bir türlü çözülemeyen sorunlara dikkat çekerek, “Bugün aidatlar yüksek, hesaplar kapalı, üyeye dönüş zayıf. Dijitalleşme eksik ve bölgesel temsil zayıf. İhtisas Komiteleri işlevsiz, yatırımlarımız atıl durumda, çoğu çürümeye terk edilmiş. Firuz Bağlıkaya ve ekibi yorgun, sahadan uzak ve kapalı bir kutu. Tüm kurumlarla kavgalı ve sorunlar kronik hale geldi. Artık üyeye değer veren, aktif, sorun çözen, gelirleri açık, kararları katılımcı bir TÜRSAB zamanıdır. Şeffaflık, bizim en güçlü vaadimiz değil; en temel ilkemiz” ifadelerini kullandı.
‘Hacıalioğlu Basın Mensuplarıyla Projelerini Paylaştı’
Hacıalioğlu, Turuncu Dönüşüm Eylem Planı çerçevesinde öncelikli hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı.
Tüm mali tablolar, sözleşmeler ve vakıf işlemleri dijital ortamda üyelerin erişimine açılacak.
Genel kurullar canlı yayınlanacak, arşivler üyelerin izleyebilmesi için açık olacak.
Aidatlar düşürülecek, plaka ve pul maliyetleri minimum seviyeye çekilecek.
Yasal dayanağı olmayan hiçbir uygulamaya yer verilmeyecek.
TÜRSAB’ın atıl durumdaki vakıf ve taşınmazlarını eğitim, tanıtım ve konaklama merkezlerine dönüştüreceğiz.
Her bölgenin sesi merkeze ulaşacak ve bölge temsilcileri daha aktif karar alma süreçlerine katılacak.
İhtisas komisyonları daha aktif ve katılımcı hale gelecek. Üyelerimizle birlikte sektörümüzün geleceğini sağlayacak vizyoner projelerimizi gerçekleştireceğiz.
Acentalarımızı ve sektörümüzü kalkındıracak çağa uygun, dijital dönüşüm sağlanacak.
Üyelere ve ülkemiz turizmine yeni pazarlar kazandırmak için çalışmalar yapılacak. TÜRSAB yalnızca Avrupa ile sınırlı kalmayacak, Afrika, Latin Amerika ve Avustralya gibi yeni pazarlara odaklanacak. Ayrıca, kurulacak Dijital TÜRSAB Portalı ile üyeler, iş ağı, tedarikçi veritabanı, eğitim ve paylaşım platformlarına tek tıkla erişebilecek.
Sürdürülebilir turizm, dijitalleşme ve yasal uyum konularında sürekli eğitim programları başlatılacak.
Üyelerimizin diğer meslek gruplarında olduğu gibi yeşil pasaport hakkına kavuşması için objektif kriterler belirlenecek; incoming ve outgoing acentalar başta olmak üzere bu kriterlere göre kademeli ve adil bir uygulama hayata geçirilecek.
Schengen ülkeleri başta olmak üzere vize süreçlerinde yaşanan zorlukların giderilmesi için ilgili bakanlıklar ve vize ofisleriyle iş birliği yapılarak standart bir başvuru ve itiraz mekanizması kurulacak.
Kuşadası Kongre Merkezi, Çavdarhisar’daki otel, Kapadokya’daki arsa, Kaleiçi’inde metruk hale gelmiş bina ile diğer gayrimenkuller yeniden işlevsel hale getirilerek üyelerin hizmetine sunulacak.
TÜRSAB tarafından vakfa aktarılan tüm kaynaklar, hisseler ve gayrimenkuller denetlenecek; üyelerin mülkiyet hakları iade edilecek ve bu süreçten sorumlu kişiler hukuki olarak hesap verecek.
TÜRSAB’ın tüm iştiraklerinin bilançoları şeffaf biçimde açıklanacak; Birliğin ticari faaliyetlerden çekilerek asli mesleki görevlerine odaklanması sağlanacaktır.
Bir dönem Türkiye’nin en büyük turizm yatırımlarından biri olarak hayata geçirilen ancak yıllardır atıl durumda kalan Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER), TÜRSAB yönetiminin ilgisizliği nedeniyle çürümeye terk edildi. Biz hizmete başladığımızda üyelerin kaynaklarını koruyarak KOMER’i 6 ay içinde yeniden faaliyete geçireceğiz.
TÜRSAB’ı güçlü, yenilikçi ve uluslararası standartlarda rekabet eden bir yapıya dönüştürerek, sağlık turizmini tekrar Türk acentelerinin eliyle büyütecek; Türkiye’yi güven, kalite ve etik temelleri üzerinde yükselen küresel bir sağlık markası haline getireceğiz.
Tüm bu hamleler, TÜRSAB’ı daha güçlü, daha rekabetçi, daha sağlam ve verimli bir yapı haline getirecek” diye konuştu.
‘TÜRSAB 26. Genel Kurulu için Ulaşım ve Konaklama Giderleri TÜRSAB Tarafından Karşılanacak’
TÜRSAB Başkan Adayı M. Nezih Hacıalioğlu, Marmaris BTK’nin resmi haber kanalında 19 Ekim tarihinde yapılan duyuruya göre İstanbul dışından Genel Kurul'a katılacak delegelerin ulaşım, konaklama ve transfer masraflarının TÜRSAB tarafından karşılanacağının açıklandığına dikkati çekti. Hacıalioğlu, bu kararın kazanılmasında nisan ayından bu yana devam ettikleri yoğun çabaların ve üyelerin desteğinin büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi: “Önceliklerimizden biri 2019 yılında alınan ancak 2022 yılında uygulanmayan “İstanbul dışından gelen delegelerin ulaşım ve konaklama giderlerinin karşılanması” kararının hayata geçirilmesiydi. Bu karar, 2022 yılında yalnızca sembolik ödemelerle geçiştirilmişti. Meslektaşlarımızın haklarının savunulması için verdiğimiz mücadelede önemli bir adım daha attık. Öte yandan seçimlerde kullanılan mevcut yer seçim için sağlıksız ve güvenliği olmayan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden kongreye daha uygun olan WOW İstanbul Convention Center’a taşınması konusuna da önderlik ettik” diye konuştu.
‘Bu Bir Koltuk Yarışı Değil, Bir Vizyon Mücadelesi’
Hacıalioğlu sözlerine şöyle devam etti: “İlk seyahat programımızı Ege Bölgesi’nden başlattık. Acentalarımızın derdi çok, onları dinledik ve yeni dönem projelerimizi anlattık. Önümüzdeki bir ay boyunca yetişebildiğimiz her bölgeye gideceğiz, kendimizi anlatacağız. Biz bu sektörde doğduk, büyüdük, ürettik. Koltuk için değil, ortak akıl için yola çıktık. Bu hareket bir koltuk yarışı değil, bir vizyon mücadelesidir. TÜRSAB’ın artık turuncu bir döneme, cesur ve şeffaf bir yönetime ihtiyacı var. 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Wow Hotel Convention Center’da gerçekleştirilecek olan 26. TÜRSAB Genel Kurulu’nun bayram havasında geçecek bir genel kurul olmasını diliyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu, Seul’de Konak’ın akıllı şehir vizyonunu...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen ve...
BALÇOVA’DAN AVRUPA’YA İKİ BÜYÜK FİNAL
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
Bornova’nın Tarihi Mirası dünya markası oluyor
Bornova Belediyesi, İzmir’in en değerli kültürel ve tarımsal miraslarından biri olan Bornova...
EKONOMİ Haberleri
TümüEnflasyon yüzde 30'un altında, seçim harcaması uyarısı
Ekimde yıllık enflasyon yüzde 29,77'ye gerilerken Dr. Ayhan Bülent Toptaş, seçim döneminde...
Efkan Ala’dan emekli maaşları için iyileştirme açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü...
Kasım 2026 kira artış oranı yüzde 31,23 oldu
TÜİK'in ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kasım ayında yenilenecek kira sözleşmeleri...
TÜİK ekim ayı enflasyonunu açıkladı
TÜİK verilerine göre tüketici fiyatları ekim ayında yüzde 2,58 artarken yıllık enflasyon yüzde...
Altın fiyatları yükselişe geçti: Ons 3.900 doları aştı
Ekimde 2008’den bu yana en sert aylık kaybını yaşayan ons altın, yeni haftaya yükselişle başladı...
Ekonomide en büyük sorun yüzde 26,5 ile borsa krizi
ASAL Araştırma’nın 28 ilde 2 bin 20 kişiyle yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 26,5’i...
Altın fiyatları 4 bin doların altına geriledi
Ons altın 4 bin doların altına gerileyerek 3 bin 987 doları gördü; gram altın ise 6 bin 417 lira...
Alman otomotiv devi Türkiye’de üretim seçeneklerini...
Doğuş Otomotiv ile Volkswagen Grubu, Volkswagen marka binek otomobillerin Türkiye’de üretilmesi...
Akaryakıta çifte zam geliyor! Deposu boş olanlar dikkat:...
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni zam beklentisi ortaya çıktı. Benzine perşembe...
Akaryakıtta yeni zam beklentisi: Motorin 100 lirayı aşabilir
1 Kasım’dan itibaren benzine 4,15 TL, motorine 3,60 TL ÖTV artışı bekleniyor; artışın pompaya...
Mistral GYO 2025’te kâr, 2026’da zarar açıkladı
Mistral GYO, 2026’nın ilk dokuz ayında 119,8 milyon TL net zarar açıkladı; şirket geçen yılın...
Dikili’de 74,2 milyon dolarlık tarım yatırımında yeni...
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Jean Christophe Carret ve beraberindeki heyet, 74,2 milyon...