UMEM Mezunları OKT Trailer’da İstihdam Edildi
OKT Trailer, Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Gazaltı Kaynak Kursu’nu başarı ile tamamlayan kursiyerleri istihdam etti.
Türkiye İş Kurumu, Aydın Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKT işbirliğinde işsiz gençlerin ve vatandaşların mesleki eğitim ile istihdam edilmelerini sağlayan UMEM Projesi Beceri 10 kursu kapsamında 30 Nisan – 11 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen eğitimleri tamamlayıp sertifika alan kursiyerler OKT’de istihdam edildi.
Daha önce hiç kaynak deneyimi olmayan kursiyerler, UMEM projesi ile uzman eğitmenler eşliğinde meslek eğitimi aldılar. Gazaltı Kaynak konusunda el melekesini kazanan kursiyerler, OKT’nin deneyimli personelleri ile uygulamalı olarak eğitimlerine devam ettiler. Eğitimin sonunda kurs değerlendirme komisyonunda bulunan kurs eğitmenleri Bilal Ateş ve Atilla Atlı ile birlikte AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden, OKT Fabrika Müdürü Hüseyin Serçe ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder kursiyerlerin çalışmalarını incelediler. Programda yapılan uygulama sınavı ile kursiyerlerin kaynak çalışmaları Fabrika Müdürü Hüseyin Serçe tarafından değerlendirildi. Kursu başarı ile geçen kursiyerler, gazaltı ve alüminyum kaynak alanlarında işbaşı yaptılar.
İş ve meslek sahibi olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten kursiyerler, artık geçerli bir mesleğe sahip oldukları için geleceğe daha güvenli baktıklarını söylediler.
UMEM projesinin Aydın’ın istihdamına ve ekonomik kalkınmasına önemli derecede katkı sağladığını ifade eden AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden, “UMEM; kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinde hayata geçirilen çok önemli bir istihdam projesidir. Bugün mesleki eğitimlerini başarı ile tamamlayan arkadaşlarımızı istihdama kazandırdık. Yakın zaman içerisinde kursiyerlerimizin ustalık seviyesine çıkacağına inanıyoruz.” dedi.
Hakan Maraş: “50 kişiyi daha hemen istihdam edeceğiz”
UMEM Projesi mesleki eğitimlerinin sanayi sektörünün nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasında çok önemli rol oynadığını belirten OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, “OKT olarak proje haricinde 50 kişiyi daha fabrikalarımızda hemen istihdam edeceğiz. Başvuruları almaya başladık. Gerek deneyimli personel alarak gerekse de meslek edinmek isteyen gençlerimize kurslar açarak fabrikalarımızda istihdamlarını sağlayacağız. Yakın gelecekte de iş imkanları sunmaya devam edeceğiz. UMEM Projesi mesleki eğitime sahip gençlerimizi şirketimize kazandırmada inanılmaz derecede destek oluyor. Bu tip projelerin yaygınlaştırılmasını umut ediyor, fabrikamızda işbaşı yapan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de Destekli İstihdam Zirvesi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren...
Erişilebilir istihdam için hayati destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Destekli İstihdam Ofisi ve Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler...
Anne Destek Programı mezunları sertifikalarını Başkan...
Konak Belediyesi ile AÇEV iş birliğinde yürütülen Anne Destek Programı’nı tamamlayan 25 anne,...
EKONOMİ Haberleri
TümüTürkiye'nin dev zincir marketine milyonluk fatura! Tutar...
BİM hakkında Rekabet Kurumu tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma tamamlandı....
Gece yarısı tarihi zam! Tabelayı gören sürücülerin keyfi...
Akaryakıta gelen zamlarla birlikte istasyonlardaki tabelalar gece yarısı değişti. Benzinin...
EBSO’ya sert eleştiri sanayiciye yeni vizyon
EBSO’nun kasasında biriken milyonları ve aidat algısını eleştiren Karabağlı, yeni dönemde çözümü...
TÜRİB Vadeli İşlem Piyasası Tanıtım Toplantısı
İzmir Ticaret Borsası Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Enflasyon rakamları açıklandı! Memur ve emekli zammında...
Memur ve memur emeklisi Ocak 2027 zammı için ilk veriler ortaya çıktı. Ağustos ayı enflasyonunun...
Eylül ayı kira zam oranı yüzde 31,79 oldu
TÜİK'in ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla eylül ayında konut ve iş yerlerinde...
Bankalar düğmeye bastı! Bu işlemleri yapanların kartı...
Finansal riskleri azaltmak isteyen bankalar, kredi kartı kullanım alışkanlıklarına yönelik...
ENAG açıkladı: Ağustos enflasyonu yüzde 2,24 arttı
ENAG’ın ağustos ayı verileri açıklandı. Tüketici fiyatları aylık yüzde 2,24 artarken yıllık...
Motorine 8 lira 24 kuruş zam geliyor! Ankara ve İzmir'de...
Motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma gününden itibaren 8,24 TL zam yapılması bekleniyor. Tek...
Altında düşüş ikinci günde de sürdü
Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan gerileme 2 Eylül Çarşamba günü de devam etti. Gram altın...
Kredi kartı ekstresine dikkat: Gecikmede faiz yükü artıyor
Kredi kartı kullanıcılarının ekstredeki son ödeme tarihine dikkat etmesi gerekiyor. Gecikme...
Kiracılar bekliyor: Eylül kira zammı 3 Eylül’de
Eylül ayında kira sözleşmesini yenileyecek milyonlarca kiracı ve ev sahibi oranı bekliyor. Yeni...