BIST 100 13.831,09 %0,38 Altın 6.628,82 ₺/gr %0,48 Bitcoin $64.511 %1,01 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,13 ₺ %0,11 Sterlin 64,48 ₺ %0,10 Gümüş 97,87 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.896,42 %1,32 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,67 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,29 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,06
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EKONOMİ Yeni Ekonomi Programı olumlu bulundu

Yeni Ekonomi Programı olumlu bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve gelecek 3 yıl için Türk ekonomisinin vizyonunu ortaya koyacak olan Orta Vadeli Program(OVP) olar adı, 'Yeni Ekonomi Programı' (YEP) olarak değiştirilen model, Egeli iş dünyasında olumlu karşılandı.

0Yorumlar
Yeni Ekonomi Programı olumlu bulundu

 

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, YEP”in Türkiye'nin şu andaki ekonomik gerçekliklerini dikkate alarak hazırlanmış gerçekçi bir program olduğunu dile getirdi. Türk sanayicisinin ve ihracatçısının yeni yatırım için ekonomik istikrar ve motivasyona ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçildiğini ifade eden Eskinazi, YEP'te 2021 yılına kadar hedeflenen 2 milyon yeni istihdamın sağlanabilmesi yatırımcıya güven aşılanması gerektiğini, Yeni Ekonomik Programı ve sonrasında atılacak adımların bu anlamda hayati önemde olduğunu vurguladı. Kamuda 76 milyar liralık tasarruf sağlaması hedeflenen Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi'nin kurulmasını da yerinde bulduklarını anlatan Eskinazi, "Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi gelir artırıcı önlemleri hayata geçirirken, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak hareket etmelidir. Özellikle vergiler içinde dolaylı vergilerin oranı düşürülmelidir. Bunun için yapısal reformları gerçekleştirme süreci disiplinli bir şekilde takip edilmelidir" dedi.

 'İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY REEL DÖVİZ KURLARINDA İSTİKRAR'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Yeni Ekonomi Programı'nda özellikle enflasyona gereken önemin verildiği görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Ancak geçmişte ve halen yaşadığımız süreçlerden de gerekli dersleri çıkarmamız, bir daha da yerli üreticinin rekabet gücünü zayıflatan düşük reel kur dönemine dönmememiz gerekiyor. Programda enflasyon hedeflerinin az da olsa altında bir kur artışı öngörülmesi bizleri biraz düşündürmüştür. İhtiyacımız olan şey reel döviz kurlarında istikrar, düşük enflasyon, düşük faiz ve yatırım çekişli ihracata yönelik büyümedir. Programda cari açığı düşürmek için ithalata bağımlılığın azaltılmasına ve ihracatın artırılmasına yönelik önlemleri çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Bu noktada biz sanayicilere önemli görevler düşüyor. Bizler de bu görevleri devletin desteği ve yol göstericiliğinde yerine getirmeye çalışacağız. Yapılması gereken öncelikli sektörel yatırımlar için uygun mikro-klimanın yaratılmasıdır. Biz İzmirli sanayiciler olarak bir araya gelecek ortak akıl ile bu süreçte üstlenebileceğimiz rolleri, ithalatın azaltılmasına katkı verebileceğimiz sektörleri belirleyeceğiz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

TOSBİ’den sürdürülebilir sanayide iki önemli adım

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO...

9 saat önce

GIDA AMBALAJI VE ENDÜSTRİYEL ÜRETİMİN GÜÇLÜ OYUNCUSU...

33 yıllık üretim gücünü yatırımcılarla buluşturuyor

10 saat önce

Altın için dudak uçuklatan tahmin! Dev banka rakam verdi

Küresel piyasalarda ons altın haftayı 4.342 dolardan tamamlarken, 6 dev finans kuruluşu yeni...

1 gün önce

Araç sahiplerini üzecek haber: Benzine yeni zam geliyor

Küresel piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor....

1 gün önce

Döviz Piyasasında Son Tablo: Dolar Güçleniyor, Euro Yatay...

İstanbul serbest piyasada dolar güne 47,3780 liradan başlayarak önceki kapanışın üzerine çıktı....

13 gün önce

Petroldeki çöküş gümüşe yaradı: Fiyatlar kritik eşiğe...

ABD ile İran arasındaki gerilimin durulması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel piyasaları...

14 gün önce

Altına ateşkes dopingi!

Altın fiyatları, ABD ve İran arasındaki karşılıklı saldırıların ardından askeri eylemlerin...

14 gün önce

Araç Sahipleri Dikkat! MTV Ödemelerinde Son Tarih...

"Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri için geri sayıma geçildi.

15 gün önce

Kızıldeniz'de tanker trafiği yüzde 69 düştü

ABD-İran gerilimiyle Hürmüz Boğazı'nda durma noktasına gelen gemi geçişlerine bir darbe de...

19 gün önce

İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranı temmuz ayında...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım...

19 gün önce

Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı: Temmuzda gerileme...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve...

19 gün önce

Sıra Bu Kez Benzine Geldi, Tarih Belli Oldu

Akaryakıtta zam yağmuru devam ediyor. Dün motorine gelen zammın ardından bu kez sıra benzine geldi.

19 gün önce